Ahoj holky , chci se zeptat , mate nektera zkusenosti s tehotenstvi v Anglii? Zajimalo by me jak to tam chodi , jestli vam tam nekdo pomuze do zacatku co se tyce najit bydleni , jak je to s nastevama ke gynekologovi , kolikrat za cele tehotenstvi tam jdete a tak celkove , jestli neni lepsi rodit v cesku . ??
Ptam se , protoze jsem se dozvedela , ze tu tehotne zeny dostanou byt , v kterem budes v pronajmu a casem si ho muzes koupit . Nevim co je na tom pravdy . Jsem prvorodicka a je mi 25. Tyjo to je docela blby , protoze ja si radej necham poradit a gor jako prvorodicka dam na doktory .
Kazde mesto to robi trochu odlisne, moze sa stat, ze by si chodila roky po hoteloch a platil by to council. Pretoze bytov je malo a ziadatelov vela. Je to tu zhava tema, stale v tv. Nie je to take ruzove jak si myslis. A ako slobodna matka by si bola sledovana socialkou a to nie je sranda. A ako prvorodicka by si mala urcite low risk pregnency, to jest minimum navstev u porodnej asistentky.
No nevim jestli ti nekdo da byt, patris snad k tem vycurancum co sem chodi na benefity? To je pekny! Se nedivim, ze se k nam tu pak tak chovaji a volili Brexit.
Ne , to opravdu nepatrim . Jen kdyz je clovek v nouzi a slysi i o takovych moznostech , proc se neinformovat.
Ahojky jsem 5 měsíců v Anglii stejne s pritelem nemela jsem prasky. Pritel i pres varování na to prdel a rekl ze je to jedno ze mu nemam do toho kecat ze kdyz chce tak chce ( s ditetem tak tychle jsme nepocitali a oba nas to "šokovalo" ) naposledy v unoru jsem mela sve dny testy nam vysli pozitivni ale stale jsem nebyla u lekare nevim jak to tu vubec chodi vim ze musim zajit k lekari ale nema nekdo rady ci a jak?) Docitam se ze se musite objednat a trva dlouho nez vas vezmou ale nekde zase ze kdyz jsem cizinka ze odmitaji vzit tak nevim jak to je. Prosim o rady a informace. Jak to tu je a treba i snimek miminka v brisku zda se plati nebo neco ( jsem budouci prvorodicka tak nemam zadne zkusenosti a mamka a známe nejsou zrovna nadseni ze je miminko na ceste)
ja tu ziji uz 12 let a mam za sebou prvni tehu.
Zadny byt ti tu jen tak nekdo neda a uz vubec ne jen proto ze jsi tehotna. max by te pak soupli do azylaku pro matky kde teda bych radsi bydlela na ulici nez tam.
Jdi k gp nahlas tehu ten te preradi k midwife. ta si te pozve parkrat na schuzku udela se par utz. urcite min nez v cr. tady je to takove klidove.
cekatelu na council byt je tu mraky a urcite jako cizinka budes cekat dyl.
a tim ze dojdes do uk uz tehotna necekej nejaky obr davky dost se to tu zmenilo a clovek co nema nic odpracovanyho nema z ceho vlastne cerpat. ale zase o hladu te nenechaj
@nicris za snimek neplatis ale necekej ze ti jich udelaj hodne.. nekdy nedelaj vubec. zalezi na koho narazis.
zajdi si k gp ten uz ti poradi.
a to ze si nemela prasky. copak sis je nemohla nechat vyridit. staci zajit kamkoliv v uk k dr nebo centra a oni ti je daji zdarma. nebo kondomy.
@nicris : zodpovědnost především 🙂 no nic ... tohle asi slyšet nechceš .... a neuvažovali jste že by jste se teda vrátili do Česka ? nebo přítel má v Anglii stálou práci ? A pokud jste přes agenturu tak na tu by ses měla obracet stran lékaře - respektive oni jsou zodpovědní za to, že máš vůbec zdravotní pojištění
@ange_de_la_morte mozna se vratime ale momentalne práci má jistou pokid se nic nepokazí 🙂
Ano plati mi pojištění
No nic jak se zda tak jak pisou na netu pravda neni tak tam zajdu 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, som v anglii. Nechapem tvoj dotaz ohladne bydleni?preco by ti tu mal niekto najst bydleni? Su tu dva scans, v 12tt a 20tt. Gynekologovi sa nedostanes. Budes chodit len k porodnej asistentke, ta ti zmeria tlak a popocuva srdiecko. Ak mas nad 40 alebo z minulosti nejake problemy v tehu, budes chodit na kontroli castejsie. V cr je porod viacej o bezpecnosti, tu o prirode, tu ti do nicoho nekecaju, tvoj nazor je pre nich najdolezitejsi.