Těhotenství v 1. týdnech; plaším nebo jsem "v tom"?

janinulinka
25. dub 2018

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem, zda je možné na sobě zpozorovat těhotenské příznaky již v 1. týdnu? Ovulaci jsem měla minulý týden. Včera se mi na kalhotkách objevil růžový výtok, trvalo to jen pár hodin. Ale dost mě bolí prsa a pociťuji tlak v podbřišku, o větší únavě nemluvě. Lze to poznat i po cca týdnu (7-10 dní) po možném početí? Sugesce to není, o mimčo se zatím nesnažíme. 🙂 Je už možnost zkusit těhotenský test nebo to ještě nemá cenu? Moc děkuji za rady, budu šťastná za každou odezvu. Zda plašit či ne.

terka555
25. dub 2018

@janinulinka mohlo se jednat treba o nidaci-uhnizdovani a test zalezi jak dlouhy je cyklus nekdo ma uz 10dpo slabou carku nekdo dyl🙂

janinulinka
autor
25. dub 2018

@terka555 děkuji. 🙂 Takže možnost těhotenství tu je? 🙂

terka555
25. dub 2018

@janinulinka moznost ano ale s testem bych jeste pockala,zalezi na ty delce cyklu🙂

dora13
25. dub 2018

Pokud jste meli v obdobi ovulace nechraneny styk, tak moznost tehotenstvi samozrejme je. Jinak ja prvni priznak mela uz po par dnech po oplodneni, strasne mi smrdel tatarak z lososa, takze priznaky mohou byt i takhle brzo.

sarkoc
25. dub 2018

Já poznala první dcerku po pěti dnech od početí, druhé těhotenství po třech dnech (nateklá prsa, únava, nevolnosti, pachy, bolest v kříži a v podbřišku)...první bylo plánované, ale druhé bylo úplně mimo ovu, takže jsem si to nenamlouvala...teď mám podobné pocity, ale bylo by to otěhotnění v naprosto nepravděpodobnou dobu (den po MS) a nevolno mi je od druhého dne, tak uvidíme 🙂

janinulinka
autor
25. dub 2018

@dora13 i když si dáváme "pozor"? Já vím, ohraná písnička, ale bez antikoncepce a bez ochrany mám sex už přes 6 let a za tu dobu fakt nic. Proto mi to přijde divné. Samozřejmě bych se nebránila mít mimčo už teď, jen by to bylo nečekané. 🙂 A ukázal vám i test takhle brzy graviditu? Či až později?

janinulinka
autor
25. dub 2018

@sarkoc začínám se děsit. : D Ne, že bych někdy nechtěla, ale teď by to bylo opravdu neplánované. Nikdy se mi právě nestalo, že by mi před MS bolela prsa a už vůbec jsem se u sebe nesetkala s lehce zakrvaveným výtokem. No, uvidíme, jak to dopadne. ;) Na druhou stranu by bylo pěkné mít mimčo. Věk už na to mám. 🙂

dora13
25. dub 2018

@janinulinka ja mela u obou deti slabounkou carku 12. den po ovulaci, takze bych jeste chvilku pockala🙂 Ale nektere zeny tam uz 10. den neco maji (jakoze na testu😀)

lachtanice86
25. dub 2018

Já měla čárku 11dpo z odpolední moči

sarkoc
25. dub 2018

@janinulinka já to na testu viděla podruhé 11tý den po početí, u dcerky ještě asi o dva dny dříve...doktorka říkala, že jsem na to asi nějaká dost citlivá

kafr
25. dub 2018

U nás k oplodnění došlo v pondělí a další pondělí jsem si užila smršť všech možných těhu příznaků. Výsledek se má každým dnem narodit.
Lepší neplánovaně, než nikdy, nebo s problémy 😉

Jo a týdny těhotenství se počítají od poslední MS, ne od ovu, nebo oplodnění - to jsou totiž dost pohyblivé termíny, MS je jasná.

loylii
25. dub 2018

@janinulinka já hned asi 4.den po oplodnění cítila vše jinak.. zimnice, bolesti velký v podbrisku jako na MS, přitom do ni daleko, zaludek na vodě, kafe mi chutnalo jinak.. sugesce to taky nebyla, čekala jsem na IVF a dle hormonálních hladin skoro v přechodu.. mám cykly cca 25-26 dni a test slabounky vyšel 23.den. Digitální 24.den.

janinulinka
autor
25. dub 2018

@lachtanice86 Takže je to zřejmě prostě různé. Já právě nevím, zda si ho udělat již ráno,cca 10 dní od ovulace, nebo až později. Ta nejistota mě ničí. 😂

janinulinka
autor
25. dub 2018

@sarkoc ty brďo, přála bych si to také vědět tak brzy. Zda jsem či ne. 😊

janinulinka
autor
25. dub 2018

@kafr no právě. Přišlo to v jeden den najednou. Dnes už nešpiním, zato bolest v prsou neustává, spíše naopak. Nikdy jsem těhotná nebyla, proto jsem tak nejistá.

A já bych za to možná byla i ráda, kdyby to vyšlo. 😊

janinulinka
autor
25. dub 2018

@loylii já právě vůbec netuším, který den mohlo k oplodnění dojít. Máme s přítelem aktivní sexuální život, tudíž těžko říct. 🙂 Jen nevím, zda ty příznaky připisovat těhotenství či ne. Pak už mě ale napadá, čím by to mohlo být. Nikdy jsem to nezažila.

elwe
25. dub 2018

@janinulinka možná těhotná jsi, ale řekla bych že spíš ne. Taky se mi dvakrát stalo, že se před ms objevily příznaky co normálně nemívám (třeba jsem najednou měla citlivé bradavky), a nic z toho nebylo. Být tebou prostě počkám do termínu ms a uvidíš, ale pravděpodobnost je podle mě nízká

dc2015
25. dub 2018

Tak já už v den vynechání MS "věděla", udělala jsem si test a dálnice jak blázen. Vyděsila jsem se, že to budou dvojčátka 😃 Nebudou naštěstí, ale měla jsem posunutou ovulaci. Možné je vše!

Jinak my se ten měsíc dohodli, že si pořídíme druhé, dokud jsme celkem mladí. V den, co jsme se dohodli už bylo rozhodnuto :D

loylii
25. dub 2018

@janinulinka no to já taky tak nebrala, sexik porad, ale zpětné jsem si spocitala plodný dny.. protože mi bylo fakt divne😇

lachtanice86
25. dub 2018

@janinulinka já tedy přesně věděl kdy byla ovulace a nidace. Ten test už mi to jen potvrdil. Měřila jsem bt

janinulinka
autor
25. dub 2018

@elwe Tak pár dní před MS to mám běžně, ale ne tolik dní předem. A stalo se vám to i v pozdější věku?

janinulinka
autor
25. dub 2018

@dc2015 to je hezké, že vám to tak pěkně vyšlo! 😊 uvidíme no, jak to dopadne. Jen jsem se zalekla, dříve se mi to nikdy nestalo. Navíc takových faktorů najednou. 😁

janinulinka
autor
25. dub 2018

@loylii taky si to zpětně počítám, navíc ovulaci na svém těle rozpoznán. Ale s tolika příznaky najednou, navíc až po, jsem se ještě u sebe nesetkala. 😁

ivuska1986
26. dub 2018

Ahojky, no, ja myslim, ze se to poznat da, o ovulaci a tak jsem nic nevedela,kdyz jsme si rekli, ze chceme miminko, zadala jsem do nejake internetove tabulky k vypoctu ovulace udaje, vyfluslo to na me ctyri dny v mesici, tak jsme zkusili se milovat jeden den z techto udajne plodnych dnu😇 rikala jsem si, ze to zkusime, hrotit vse zacnu az po nejakem case, bylo to 19. ledna minuly rok😇 pritel mi v koupelne sdelil, ze dnes jsme pocali😂 ja mu rekla, ze je blbej, ze jsem urcite stejne neplodna. Za par dnu na to bezel nejaky porad v tv o otehotneni, kolegyně se snazi uz dlouhodobě, dva neuspesne pokusy, tak se to tam probiralo, vyslovily větu, ze okolo pateho dne dochazi k uhnizdovani-me polil uplne studeny pot, po patem dnu me totiz zacalo hodne intenzivně bolet v podbrisku a bolesti se stupnovaly, za dalsi tyden uz mi bylo rano zle od zaludku a desne me bolela bradavka na jednom prsu a zacala nespavost, ve tri rano jsem mela vyspano. V den menstruace mi uz bylo vazne zle, bolelo me strasne bricho a zada, sla jsem k obvodacce, ktera me poslala na chirurgii, gynekologii, nikde nic, obvodacka mi diagnostikovala zanet S-spojeni v bederni páteři, nez jsem sla na gyndu udelala jsem si pro jistotu test, doktorka se me pouze zeptala, zdali mam takhle dlouhy cyklus 31 dnu normálně, rekla jsem, ze ano. Za dalsi tyden jsem si sla udelat novy tehu test, jelikoz jsem myslela, ze mi upadnou prsa, zada a bricho me bolely porad. No, a malá byla na světě💕 dnes je ji skoro sedm měsíců💕 hned jsem vymenila gynekolozku, jsem ji prestala důvěřovat, kdyz v den ocekavane menstruace nepoznala těhotenství

dc2015
26. dub 2018

@ivuska1986 V den očekávané menstruace může poznat leda z moči (můžete sama), nebo z krve (to dělá málokterý doktor, moč je celkem spolehlivá a není kam spěchat). Já bych jí to tak za zlé neměla 🙂

dc2015
26. dub 2018

@janinulinka Tak pak dejte vědět, dobře to dopadne tak jako tak! 🙂 První těhu je pecka na psychiku (ne u každé teda, ale u většiny, co znám), zvlášť, když je nečekané. Pokud by to ale bylo, stojí to za to...

vaseli16
26. dub 2018

@sarkoc mozne je vse jedna znama mela menstruaci cely I.trimestr

pavicka
26. dub 2018

Mne bylo spatne uz 6.den dpo a pozitivni tehu test uz 10.den po ovulaci ;)

clementina82
12. kvě 2018

Tak jak to dopadlo?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru