Ahojky, zdravím všechny maminky, pisatelky i ostatní, které jen tak zavítáte. Jsem krátce těhotná, v 7 tt. K lékaři jsem byla původně objednaná až za dva týdny, ale pro krvácení jsem se vydala hned. Krvácení ustalo a ultrazvuk potvrdil dvě embryjka 🙂 . Moje gynekoložka, která je kapacitou ve svém oboru, mi však upřímně řekla, že z dvojčetného těhotenství nemá radost... Na kontrolu jsem objednaná až za dva týny...Celou dobu se mi honí hlavou, co mě vlastně čeká a jak je těhotenství rizikové. Jsem štíhlé vysoké postavy, ale ne sportovní tip... Víc k tématu v tuto chvíli napsat nemohu, nechávám prostor pro vás, vaše zkušenosti a za ně děkuji 🙂
@sysia zbytečně se dopředu nestresuj. Každé těhotenství je jiné, myslím, že se nedá moc plošně srovnávat. A z vícečetného těhotenství nebude mít radost asi žádný soudný gynekolog, u nás byla teoretická šance (přítelova maminka z dvojčat) a když jsem se o tom čistě hypoteticky bavila před nějakou dobou se svou gynekoložkou, taky říkala, že dvojčata raději ne. To neznamená, že nemůžeš mít úplně bezproblémové fyziologické těhotenství, ale prostě je to pro tělo přecejen větší nápor. Jsi úplně na začátku, tak přeju ať všechno jde hladce a hlavně ať jste všichni tři zdraví!
Tak u nas nastesti probehlo cele tehotenstvi naprosto v poradku bez jakychkoli problemu. Dokoce ani bricho jsem nemela velke, vypadalo to jakoby tam bylo jen jedno. Rodila jsem sekci kvuli poloze koncem panevnim ve 38 tt.
Za me teda musim rict, ze tehotenstvi s dvojcaty bylo pohodove ve srovnani s prvnim tehotenstvim se synem. Jak to bude probihat je ve hvezdach. U nas teda pohoda, jedina vec, ktera byla neprijemna, tak posledni asi dva mesice uz jsem byla utahana a pohyblivost nula. Porod prirozeny v 39 tt. Preju bezproblemovy prubeh.
@sysia to je teda divna dr.
Mne kdyz to gynekolog rekl, tak mi hned rekl ze vse bude v poradku, ze po prirozenem poceti se komplikace temer nevyskytuji. Na kontrolu me bral od 3 mes kazdy tyden, neschopenku jsem nemela a ve 24 tt mi doporucil dovolenou letecky.
Takze nevim co te tak hloupe strasi. Je to nesmysl. Psychycka pohoda je zaklad vseho.
Holkam uz jsou tri roky a proti unave prvniho pul roku z nevyspani, byli tehotenstvi brnkacka! A moc krasne
Já jsem celé těhotenství neměla vůbec žádné potíže. Byla jsem tedy celou dobu doma, protože jsem byla na mateřské se starší dcerou, ale starat se o dvouletou tryskomyš je někdy horší, než chodit do práce. Kluky jsem ještě přenášela a rodila až 40+4. Porod byl přirozený a bez komplikací, přestože dvojče B bylo v poloze KP. Z porodnice jsme šli hned za 3 dny domů. Neboj se, lidi kolem mnohdy straší zbytečně 🙂
dokroři z vícečetných těhotenství nemají radost, protože je to větší zátěž pro tělo, které je přecejen přirozeně nastaveno na vývoj jednoho potomka. určitě se dá počítat s tím, že těhotenství nemusí trvat tak dlouho jako s jedním dítětem, asi budete odeslána dříve na neschopenku, je větší pravděpodobnost, že porod bude císařem, ale jinak jako s jedním dítětem (no, budou víc kopat🙂 ) hlavně pohodu, klídek, užívat si každý den radost z očekávaných miminek.
Děkuji všem za příspěvky, jsem ráda, že jste napsaly svoji zkušenost 🙂 🙂
ahoj úplně té chápu jsem teď ve 14 týdnu a že jsou tam dva jsem se dozvěděla před měsícem. tvoje dr. té podle mě zbytečně děsí. bude to dobrý já se stresovala až do screeningu. teď už je to lepší. na kontroly chodím co 3týdny a na neschopence jsem od začátku kvůli předešlému potrat a těhotenství během sestinedeli. čeká tě spousta vyšetření a častější uzv. 🙂
@cukrik123 Ahojky, díky za příspěvek 🙂 . Já jsem teprve v 7 tt, před několika dny jsem byla u doktora na kontrole pro zakrvácení a ejhle, na kontrolním uz dvě embryjka...Jen nevím, proč občas jednorázově zakrvácím, sice jen trochu, ale již jsem s tím na kontrole byla.. Na otázku, proč krvácím, ultrazvuk v pořádku, mi lékařka nedokázala odpovědět, ale chápu, je to asi složité... Neschopenku mi zatím nikdo nenabizel, na kontrolu jdu za dva týdny.... Mohu se Tě optat, nemáš od začátku těhu pocit rychlejšího tepu ? Mně to tedy přišlo až nyní..asi to k tomu patří 🙂 ...jinak já nejsem moc trénovaný člověk - sportovní tip, proto se trochu bojím té dvojí zátěže 😒
Ahojky, děkuji všem za příspěvky ! Do dneška jsem žádné těhu příznaky neměla, jen mi byla pořádná zima i ve vytopeném bytě - to je vlastně pořád. Bohužel se mi však dnes ráno udělalo špatně ve vlaku, horkost, špatně od žaludku a omdlela jsem.. Záchranka mne převezla na kontrolu, miminka jsou v pořádku - nevíte mamči i těhulky 🙂 , co značí ze zprávy embrya samostatně GS ? Bohužel však musím konstatovat, že mi nikdo ráno nepomohl, ani se nezeptal, zda pomoc nepotřebuji....přitom to bylo evidentní....ale naštěstí nejsou všichni takoví 🙂
@sysia ..GS - gestational sac - tzv. gestační váček Mohlo by to být tedy asi samostatné gestační váčky..zkrátka dvojvaječná dvojčata....ale nejsem zdravotník tak třeba ti odpoví někdo kdo to bude vědět jistojistě
@ilonkaseda
@viridie Děkuju za zprávičky 🙂 🙂 . ...a gratuluji k těhotenství 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Každý to prožívá jinak. Me všechno bolelo, špatně se mi dychalo, s rostoucím pupkem me toho bolelo víc a víc, ke konci těhotenství jsem nemohla sedět, ležet, stát, prostě nic a strašně jsem se těšila az mi ty mimina z břicha někdo vytáhne.