Ahoj všechny těhulky a maminky. Od února máme zaplacenou dovču v Itálii na týden, vlastním autem v APT asi 30m od moře. V březnu nás ale čekalo překvapení v podobě dvojitého těhotenství. Mimi jsme plánovali, ale o dvojčatech jsme vůbec neuvažovali. V době odjezdu bych měla být ve 20tt. Na poslední KO jsem se o tom zmínila dr. a i přes to, že doteď nemám vůbec žádné potíže a cítím se naprosto v pořádku, tak z toho nebyl moc nadšenej. Prý je to s dvojčatami na uváženou. Na dovče jsme byli naposledy před 5 lety a letos nám to konečně finančně vyšlo, tak teď nevím. Nechci mrňouskům ublížit, ale když je mi úplně dobře... Máte někdo zkušenost nebo radu?
Já bych to neriskovala. Jela bych jenom někam po ČR, a tu zaplacenu dovču někomu přenechala, třeba rodičům nebo ségře s manžou atd. Nevím jak je to s pojištěním u těhulí, ale vezmi si kdyby tě museli hospitalizovat, spousta dvojčatových těhulí právě okolo toho 20-24 tt musí začít ležet... To je samozřejmě ta horší varianta, taky by se nemuselo stát vůbec nic, a dovča by byla v pohodě. No já za sebe říkám že bych nejela 😉 ale je to jen a jen na tobě 🙂
Pokud je vse naprosto ok, ty se citis dobre a mas chut jet, tak bych jela. Ono pozdeji, az se ditka narodi, uz toho casu tolik neni a u dvojcat to plati minimalne dvojnasobne. Ale taky myslim, ze ten 20tt je tak akorat hranice, pozdeji bych uz asi s dvojcaty nejela ( i kdyz ted pojedem do Chorvatska v 28tt, ale cekame jedno). Urcite pravidelne zastavky autem a hlavne mit detailni info o peci v miste pobytu, abyste vedeli, kam jet kdyby neco. A hlavne dobre pojisteni. Budes uz mit za sebou tou dobou velky utz v 20tt? Bylo by to fajn jeste pred odjezdem, budes vedet, ze placenty jsou ok, ditka v pohode ulozene atd, to taky hodne prida na klidu 🙂
No já bych osobně nejela,ale je pravda,že jsem ve 20tt byla naprosto o.k,nic mě nevadilo,bylo mi dobře a jak tu zaznělo bříško bylo ještě normální 😅 Ale na návštěvy jsem jezdila autem sama ještě ve 32tt.Pak jsem se jela v tom týdnu objednat na leháro do špitálu -jen pro sychr je to sice 15km,ale.....no už si mě tam hned nechali že mám kontrakce po 6 min a když mě řekli,že mám říct manžovi aby mě jel pro nějaké věci a já jim řekla,že je v práci,že jsem přijela autem sama tak trochu nechápali 😀 Ale mě nic nebylo 😀 ve 37tt jsem jezdila i nakoupit sama 😀 Ale to je jiná,bylo to u nás,takže chce to opravdu zvážit,nikdy nevíš co se bude dít 😕
Tak já bych nejela, ani kdyby mi to někdo platil. S jedním je to riziko, ale dvojčata....Tady snad ani není o čem uvažovat. Neřekla bych, že v Itálii může člověk čekat nějakou super péči....
Já bych nejela. Sice jsem ve 20.tt byla naprosto ok, lítala okolo starší dcerky, ale přesto bych to neriskovala. S dvojčaty se to může zlomit ze dne na den. Já jsem rodila ve 31.tt, ale úplně nečekaně, večer jsem uléhala do postele s tím, že jsem naprosto v pořádku, o půl třetí v noci mě vzbudila prasklá voda a v pět byly dvojčata na světě, takže vím, jak se všechno může změnit doslova z hodiny na hodiny. Určitě bych neriskovala cesti do zahraničí. Dlouhá jízda autem není zrovna to pravé ořechové v těhu s jedním, natož se dvěma dětma
Teď už máme 5-měsíční dvojčátka, tuto otázku jsme zrovna s manželem řešili před rokem 🙂 přece jenom "dvojčecí" těhotenství je rizikovější a nikdy nevíš, jaké komplikace můžou nastat...já jsem každopádně nechtěla nic riskovat, tak jsme si užili dovču v ČR (a to jsme si každým rokem užívali dovolenou v Řecku). Pro mě bylo nejdůležtější vědomí, že když začnu krvácet nebo se něco bude dít, tak vždy budu mít po ruce nemocnici, kde se domluvím a kde bude o prcky postaráno!! Přeju zdravé a hlavně bezproblémové těhulkování
ahoj taky bych neriskovala
jed na dovcu,ale u nas. Vzdyt preci nemusis mit more,ne? Ono uprimne nekde se drcat s briskem 😖 Jedte treba na Sumavu,do Krkonos...vzdyt i u nas je krasne v akutnim pripade dostanes odbornou peci 😉
(Italie ma jedno z nejhorsich zdravotnictvi,co se tyce EU)
Nejela, sama mám dvojčata a neumím si to představit. 😉
já osobně bych to neriskovala 😉 dovču někomu darujte, nebo prodejte a jeďte někde po Čechách a pro jistotu si vem i tašku s věcmi 😉
Osobne bych jela, kdyz jsem cekala prvniho chlapecka, hodne jsem cestovala, litala - hlavne v ramci sluzebek. Posledni sluzebku jsem mela mesic pred porodem. Bylo to v pohode. Ted jsem ve 29.tt a jeste dovcu planujeme. Puvodne jsme chteli jet k mori i loni, byla jsem v 5. mesici, ale potom jsme o miminko prisli, takze jsme nejeli, byla jsem v sestinedeli. Ale urcite bych jela... kdo vi, kdy se pak k mori dostanes. S sebou vezmi slovnik, kdyby nahodou neco... a uzivej dovcu 😉. Rika se, ze 4. - 6. mesic je na cestovani bezpecny.
Ja bych jela, ale nemam dvojcata, nicmene ja jsem cestovala s jednim az do 36. tydne
Bala bych se vic treba v 26tt, nez ve 20tt, to by jeste nemelo nic hrozit
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zkušenost: po ČR jsme autem jezdili ještě ve 29. týdnu, ale už se mi moc dobře nechodilo 🙂. Já jsem ale posera, takže bych měla strach odejet kamkoliv dál z důvodu hůře dostupné lékařské péče, navíc to delší drncání v autě asi taky nic moc.
Přesto, pokud jsi aspoň trošku odvážnější typ, tak ve 20. týdnu je i dvojčatové těhotenství ještě u 99% lidí bezproblémové, břicho je poměrně malé a můžeš si to užít. Většina problémů přichází o něco později...