Ahoj chci se zeptat jsem 6 týden těhotenství byla jsem na kontrole a doktorka řekla že z jednoho úhlu je tam 100% plod ale že za ním něco je buď je to zloutkovy váček které živí dítě nebo další dítě ale slyší tam srdeční akci jen u 1 prosím že by dvojčata byla vidět už měla jste to některá? Já jsem úplně na prášky z toho já dvojčata nechci protože mám doma 2 roční dítě =( a vím že bych to s dvojčat nezvládla chtěla jsem jen 2 děti sama jsem z dvojčat ale říká se že je to ob generaci prosím kdo to tak měl? Děkuji za odpoved
@jjasmina doktorka říkala že sama neví co tam je není si jistá sama.. Vím že s tím nic neudělám nic jiného mi asi nezbývá..
@mmartinkulicka To asi ne. No uvidíte 🙂
@mmartinkulicka ob generaci může být a nemusí. Ségra čekala dvojčata,přičemž z dvojčat byl její dědeček. Uvidíte na další kontrole. A třeba si myslíte,že to nedáte a nakonec to bude v pohodě 😉
Nezbývá než počkat na další kontroly. I kdyby to byla dvojčátka, tak to určitě zvládnete, bude to náročné, ale zvládnete 🙂🍀
Známá je z dvojčat a první čekala taky dvojčata (přišla o ně v půlce těhotenství), teď má holčičku a bojí se mít další dítě, aby to dvojčata nebyla znovu. Takže ob generaci to opravdu být nemusí. Nezbývá než čekat
@mmartinkulicka me rekl doktor to same. Zatim videl jedno, ale je mozne, ze tam jsou dve jednovajecne. Musite pockat na dalsi kontrolu.
@mmartinkulicka ted to resila kamaradka, nakonec tam pri dalsi kontrole bylo jen jedno, druhy " flicek" byl prave zloutkovy vacek
@mmartinkulicka I kdyby byly dvojčata tak to budou tvoje děti proboha. Ale říct NECHCI... Fuj.
U mě byla vidět dvojčata už na první kontrole v 7tt včetně srdečního akce, byla vedle sebe, takže to šlo vidět hned (já jsem to tak trochu tušila, takže jsem byla ráda i když jsme vždy chtěli jen dvě děti, ale předtím jsemnpotratila, takže jsem to brala, že se nám to jedno miminko vrátilo). Kamarádka měla dvojčata za sebou a na první kontrole odcházela s jedním dítětem a druhé šlo vidět až na druhé kontrole (ta v ordinaci upadla do šoku, že museli zavolat jejího partnera, aby pro ni přijel). Jinak náš starší syn měl 3 roky, když se dvojčata narodila a zvládnout to jde, není to sice úplně jednoduché, to těžší ještě určitě u nás přijde, ale zatím těch 10 měsíců nebylo tak hrozných, jak jsem čekala.
@mmartinkulicka u mě byla videt dvojcata hned na první kontrole v 5+3. V 6+5 už i srdeční akce u obou. Jsou ale dvojvajecny a ty bubliny nebyly vedle sebe, tak to šlo dobre videt.
@mmartinkulicka já myslím, že už by je viděla obě jasně. Nebo tam třeba byly 2 a jedno zaniká. Tak uvidíš příště... Já jsem taky z dvojčat...a je to můj nejbližší člověk v životě... Tak kdyby tam pak náhodou byly 2, zkus se na to podívat takhle... A určitě to znáš i ty, jaké je to mít dvojče... To není jen sourozenec
@klokanka31 Ono je snadne odsoudit. Ja treba autorku uplne chapu, taky bych na jejim miste byla vydesena, a i kdyz bych si to nechtela priznat asi ani v myslence, je pravda, ze by to pro me byla silena rana. Kamaradka ma dvojcata, a je to s nimi narez. Ja mam ted 2,5 roku dceru a k tomu novorozene JEDNO dalsi dite, a i to je narocne. Predstava, ze tu ty novorozence k te starsi v tomhle veku mam dva je silena... Samozrejme, ze by to byly moje deti a milovala bych je, ale kdyz budu uprimna, kdybych si mela vybrat, take bych preferovala jedno dite v jednu chvili. Autorka prispevku se tu asi citila dost bezpecne na to, aby tenhle strach vyjadrila "nahlas", a holt nezvolila spravnou pudu.
@krupka3 Já nevím, šílená rána je podle mě to, když člověk o mimčo přijde. Ale že místo jednoho jsou dvě? Ano, musí to být náročné, ale ŠTĚSTÍ.
@klokanka31 Třeba je autorka ještě pořád v šoku, ne každý skáče tři metry vysoko při představě dvojčat...
@mmartinkulicka U mně byla dvojčátka vidět už na konci 6tt, byla jednovaječná, takže se to nedalo přehlédnout. Taky jsem byla v naprostém šoku, když mi to doktorka oznámila. Doma jsem měla rok a půl starého syna, takže jsem byla v první chvíli vystrašená, jak to budu zvládat... Počkej na další kontrolu a neboj se, nic nevypadá tak černě 🙂
Zdravím všechny maminky nebo nastávající maminky. Jsem tady nová, poprvé těhotná a tak úplně nevím jestli se ptám dobře, snda ano. Včera se mi stalo když jsem šla čůrat, že jsem krvacela. Po dvou hodinách co jsem šla čůrat znovu už krev nebyla, pouze špinění které mělo barvu spíš do hnědá. Už se mi to stalo v úterý a pro jistotu jsem jela k lékaři, napsal mi utrogestan a ještě tabletky na posílení cév, ale opět se to stalo. Je možné, že v 11 týdnu se tohle děje? Podle ultrazvuku bylo vše v pořádku nic spatnyho tam neviděla. Sestřička na mě koukala jak na blbce když jsem přišla s občasným krvácením, ale já nevím co je a co není,, normální,, a krvácení mě docela vylekalo. Děkuji za odpověď Zuzka
@ferda90 No asi úplně to normální není, ale pokud je mimčo v pořádku tak se nestresuj... Netahala jsi třeba něco těžkého?
Kamarádka byla na ultrazvuku cca 5tt a už tam byly dvě dutiny (měla doma dvě malinké děti a tohle bylo neplanovane těhotenství, takže dost šok), doktorka ji říkala, že to může být i nějaký hematom, ale byla to dvouvajecna dvojčata, o týden dýl už tam byla i srdíčka. Vidět to být může, ale nemusí, můžou být schovaná za sebou. Nakonec to nedopadlo.
@klokanka31 právě že ne, akorát sem dělala klasické věci doma, jako vysávání. Kdyby se to stalo ještě jednou, tak zase půjdu na kontrolu. Raději víckrát a vědět, že je vše ok než kdyby se nedej bůh mělo něco stát, důležité je, že miminko bylo na poslední kontrole v pořádku, tak snad to tak bude i nadále
Dvojvaječné by už malo byť vidieť (2 dutinky), jednovaječné určite ešte nie.
Znam pani co mela 3 deti a chteli ctvrte...zadarilonse ale dvojcata..tak jich ma ted 5 🤣 takhe si nemyslim ze bys to nedala,bude to narocny ale.zvladnes to
@ferda90 napis novou diskuzi, sem pises do jineho prispevku a ne kazdy kdo vi si to tu precte 😉
my byli na uz ted ve středu... necelý šestý týden a byly tam jasně vidět dvě
@ferda90 Ale stejně bys měla asi radši k doktorovi aby na tebe koukli... Když jde o dítě, není nikdy opatrnosti dost.
@oplatecka a jak jste to prosím zvládla? Já ano jsem pořád v šoku hlavně mi jde o malého je mu 2,5 roku tak nechci když se dvojčata třeba narodí nechci aby šel malý stranou doktorka říkala že ozva tam je jedna na 100% a z normálního úhlu že předu je vidět jedno ale že se tam něco překrývá že buď je to zloutkovy váček a nebo ještě jedno mimi ona sama neví jdu tam ve středu tak se modlím aby tam bylo jen jedno já nechci aby šel teď malý stranou ano určitě se to zvládnout dá ale musí to být strašná zátěž..a ano nic jiného mi nezbývá než to zvládnout tak nevím proč mě ostatní tak hnus e odsuzují je to dar ale chtěla bych vidět je jak by to zvládly
Pojď k nám do skupiny na FB - dvojcata/dvojicky. Je nás tam 1300 a tam ti poradi. Znam osobně hodně holek co mají krom dvojčat doma ditko 2,3 roky rozdíl a úplně v pohode... Je to taková tlupa no😁
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@mmartinkulicka No jestli jsou tam dvě, horkotěžko s tím něco uděláte no..