Těhotenství a vitamíny. Co myslíte?

8. pro 2024

Zdravím,mám krásně pozitivní test na první kontrolu jdu ve čtvrtek a mám v plánu koupit vitamíny Femibion jakmile se potvrdí těhotenství 🙂 Jinak beru pravidelně kyselinu listovou, brala jsem i před otěhotněním. Chci právě dobrat a pak koupit femibion. Tak jestli stačí brát prozatím tu kyselinu listovou ? 🙂

uzivatelkapetra
8. pro 2024

Určitě stačí, není povinnost brát vitamíny a zdaleka ne všechny těhotné je berou, takže bez obav 🙂

klara95
8. pro 2024

Mě doktor řekl že stačí kyselina listová pouze tak ji beru . ☺️

cherie24
8. pro 2024

Pokud máš pestrou stravu, nejsou ani vitamíny potřeba. Nejdůležitější je ta kyselina listová a tu bereš, takže v pohodě. 🙂 Já teda vitamíny první trimestr brala každý den, protože jsem se nebyla schopna několik měsíců vůbec ničeho najíst. Pak už jen max 2x týdně v druhém trimestru a třetí nic. A děti dle startovací váhy rozhodně v břiše nestrádaly. 😀

felis
8. pro 2024

Ahoj, jsem na konci 8tt a beru pouze listovku. Jsem toho názoru, že pokud žena ji pestrou stravu a k tomu listovku, tak žádný další vitamíny nejsou potřeba 🤷🏼‍♀️ a je to prostě jen byznys, který na těhule funguje. Každé je to ale věc a Tvůj plán samozřejmě není špatný.

chlapecektehu
8. pro 2024

Já brala femibion jak v době snažení tak i v těhotenství tak i po porodu kdy teď kojím ( u obou těhotenství)

autor
8. pro 2024

Dobře děkuji za odpovědi🙂

hennrietta
8. pro 2024

Nikdy jsem komplexní doplňky stravy pro těhotné nebrala. Vždy jen listovku a od 12tt rybí tuk.
Přijde mi to zbytečné, předražené.🤷‍♀️ Vždy jsem ale měla v období těhotenství větší chuť na ovoce a zeleninu.

safulik
8. pro 2024

Já brala a beru femibion. Jsem měsíc před porodem. Po porodu se mrknu po nějakých levnějších vitamínech. On ten femibion je docela drahý. Ale obsahuje jód, který musím mít skrze štítnou žlázu ( určitě je má i jiný druh, ale říkám si že když ho beru 8 měsíců tak ten měsíc už mu budu věrná 😃)

felis
8. pro 2024

@hennrietta přesně ☺️ jsem se bála, že tu budu jediná s podobným názorem 😃

cherie24
9. pro 2024

@felis je zajímavé, jak se tyhle názory liší i u doktorů. Mě doktor na screeningu řekl, že v tom vidí smysl jen v prvním trimestru, protože ten je nejdůležitější a zároveň tohle období většina žen prozvrací. Mě se obracel žaludek už je při představě jídla pomalu až do 5.měsíce. Ale říkal, že pak už je to úplně zbytečné. Obzvlášť, když mám velké děti, ať se ničím necpu. A moje gynekoložka je zas striktním zastáncem toho, že vitamíny by se měly brát již před otěhotněním a pak celou dobu včetně kojení. A že velikost dětí v tomhle vůbec nehraje roli. A pak jak se má člověk rozhodovat, že? 😄

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru