Těhotenství a strie. Odkdy jste začaly mazat bříško a čím?

5. čer 2024

Od kdy jste začaly mazat bříško? Čím? Měly jste i tak strie?

andelka
5. čer 2024

Mazala jsem tuším ElastiQ a potom různými olejíčky. Ale ne úplně pravidelně. Byla jsem těhotná 3x a strie nemám ( resp. mám,ale z mnohem dřívější doby)

lilian2111
5. čer 2024

Nemazala jsem ničím, občas klasika nivea a nemám ani jednu ze 3 těhotenství. Je to o genetice

galatea_a
5. čer 2024

Já jsem nemazala vůbec a strii nemám žádnou, to je podle mě hodně individuální.

zirafka11
5. čer 2024

Mazala jsem jak prdlá vším možným a z obou těhotenství strie mám. Genetika je svině, plné břicho strií máme už po několik generací

alice180
5. čer 2024

První těhotenství mazala strie jsem měla, druhé nemazala strie jsme měla taky nebo spíš mám 😀

anonymous_ka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
alice180
5. čer 2024

@anonymous_ka hlavně olej se musí dávat na vlhkou pokožku a to spousta lidí nedělá, potom není jeho použití efektivní až kontraproduktivní.

chlapecektehu
5. čer 2024

Weledou olejíčkem, pomáhalo to. Pak jsem přestala a břicho mi popraskalo a teď se mažu Weleda máslem ale strie mám z předešlého těhotenství 🤷🏻‍♀️

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
janule0123
5. čer 2024

Začala sem mazat od začátku .. nejen břicho … mazala jsem obě těhotenství stejným elastique… první nic .. druhy dva týdny před porodem (vlastně už v termínu) me popraskalo břicho.. tak jsem začala mazat weledou olejem … a mazala jsem ještě půl roku po porodu. Věřím ze se třeba lip ztrati 🤣🤣přiznávám se, ze druhy těhotenství jsem přibrala o 5kg víc než V prvním

drep
5. čer 2024

Mazala jsem olejem od nobilis tilia, obecně jsem zvyklá se o kůži starat a strie nemám

lauriak
6. čer 2024

Mazala som v oboch tehotenstvach od zaciatku do konca a strie mam vsade 😑 Moja mama mala tiez vela strii.

adelisss
8. čer 2024

Začala jsem mazat tak v 6. měsíci a používala jsem tohle: https://www.notino.cz/palmers/pregnancy-cocoa-b...
Strie nějak nemám, asi je to i geneticky.

kubesovaadelka
8. čer 2024

Je to hodně individuální, já se mažu pořád už od puberty klasika telovym krémem, jak už jsem měla větší břicho, koupila jsem si elastik Q a za celé těhotenství ani jedna strie. Až po porodu, skoro vsechny kila jsem nechala už v porodnici a strie se objevili ale na stehnech

exbordelar
8. čer 2024

Podle me tim mazanim to ovlivnis tak z 10%, zbytek je genetika 🤷‍♀️ Ja patrim k tem stastlivcum, ktere se nemazaly vubec a nikdy jsem nemela zadnou strii (tri tehotenstvi). Mam stesti v tech genech a pak hodne piju odkakziva - minimalne 3l za den, spis 4 l vypiju urcite. Plus stavnate ovoce a zeleninu. Tak to take ovlivnuje elasticitu pokozky. Otazka je, zda "zasadne" nebo "trochu" 🤷‍♀️

karolinapete
17. říj 2024

Jsem 8 měsíců po porodu a pořád mám na břiše a na prsou strie. Doporučili byste mi nějaký krém?

olivia1991
18. říj 2024

Mazala jsem Mama tělový olej bio sléz z DM. U obou těhotenství. Strie nemám. Tedy tam, kde jsem mazala 😅🤦‍♀️. U prvního jsem hodně přibrala a bohužel jsem nemazala stehna a zadek, tak tam mám strie, ale na břiše nic 😁. U druhého jsem mazala pro jistotu stehna, zadek, břicho i paže 😊. A dopadlo to dobře.

karolinapete
18. říj 2024

No, já mám na prsou a na břiše. Je zajímavý, že až po porodu se objevily, v těhotenství nic. Tak já to zkusím, jestli se to dá ještě zachránit, díky. :D

karolinapete
2. lis 2024

Holky, tak už přes týden používám tohle https://www.notino.cz/notino/spa-collection-mas... a je to úplná pecka. Na strie i na celulitidu, akorát to na začátku není moc příjemný, ale pak si zvyknete. Za mě je ale důležitý výsledek 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru