Ahoj maminky,je normální že mě na první vyšetření sestřička objela až tak na 9-10tt ? Všude čtu jak holky chodí tak 6,7,tt a mě objednala skoro až na konec prvního trimestru. Kdyby bylo něco v nepořádku tak je to docela problém ne ?
@emillyhk to mě jasný no ale spíš jsem si říkala kdyby to bylo mimoděložní tak to zjistit tak pozdě už by byl asi problém ale hádám že kdyby šlo o mimoděložní tak by mě asi hodně bolelo břicho
U me to bylo podobne a byla jsem z toho nejista. Tak jsem se objednala jako samoplatce za 300,- do vedlejsiho mesta do nemocnice, kam mi naplanovali navstevu tak, aby bylo uz jasne, ze ma byt videt srdicko. A mela jsem klid 😉
@lidija1234 Mně u mimoděložního nebolelo nic... Ale nemysli hned na nejhorší...
Já třeba šla na první kontrolu v 10tt teď. Objednala jsem se tak sama 🙂. S prvním jsem byla v 7-8tt, nebyla ještě zřetelná srdeční akce a zbytečně jsem se pak stresovala. Mimoděložních těhotenství je do 2 %, tím bych se nenervovala ;). Samozřejmě kdybys začala krvácet/bolelo tě hodně břicho, tak šup k doktorovi.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lidija1234 Ten první trimestr je vždycky buď a nebo, i kdyby byl nějaký problém, tak takhle brzo s tím stejně nejde nic moc dělat než čekat. Naopak když se dělá ultrazvuk hodně brzy, často ještě nebývá vidět srdíčko, maminka je zbytečně ve stresu, jestli se miminko vyvíjí. Důležitý je prvotrimestrální screening, ten se dělá tuším až ve 12. tt.