Těhotenství a pes. Zkušenosti?

andulka007
6. čer 2021

Dobrý den . Prosím o radu popřípadě zkušenost
Máme 2 psy Hovawart a landssera oba 4 roky nikdy s nimi nebyl problém naopak byli to zlatíčka
Az teď jsem otěhotněla a Hovawart ke mě nechce landssera pouštět hned začne vrčet a začnou se rvát a docela zlé jakmile jsem od nich dál tak se nic neděje a v klidu vedle sebe leží .. bojím se že si něco udělají . Vždy je od sebe odtrhneme ale s postupujícím těhotenstvím se mezi ně bojím lest aby se něco nestalo malé ..

gilraen999
6. čer 2021

@andulka007 My máme taky dva pejsky a fenku krizenku hovawarta a flata. Taky zavrci na druhého pejska ale jen když spím... Jestli to je spojené s těhotenstvím nevím. Ale toho vašeho případu bych se bála. Protože takhle bude hovik bránit i malou... Radši než tady bych hledala rady na cvičáku a u kynologů. Tohle za mě už není ok a je třeba aktivně řešit.... Je to jejich klasická povaha že si brání svého pána před nebezpecim, já jsem v tomhle ráda že moje fenka je spíš povahove ten streleny flat.... A doufám že po porodu se nic nezmění...

kamino
6. čer 2021

Jak znám hovíky, tak jsou opravdu hodně ochranitelští, také na to byli šlechtěni, opravdu doporučuji řešit s odborníkem dokud mimčo ještě není na světě, pak to bude ještě horší - známé pes nepustil k postýlce a kočáru ani tatínka dítěte..

andulka007
autor
7. čer 2021

@gilraen999 nás Hovawart byl taky jen telátko . Nikdy se nervali nikdy nevěděl ani když jsme dělali blbosti ani když přišel synovec 3 roky .. až teď poslední týden je úplně šílený nikdy nebyl problém vždy leželi bok po boku dokonce když leželi museli vždy mít nějaký kontakt .. páčky přes sebe nebo jeden měl hlavu přes druhého .. ani když přišla sestra s dítětem ( 2 roky ) nic neudělali jen ho ocuchali a lehli si .. proto jsem byla nadšená jaký budou k naší malé ..
@gilraen999

andulka007
autor
7. čer 2021

@kamino řeším to už skoro všude kde se dá .. dneska má přijet cvičitelka ke které jsem jezdila když byli malý na socializaci a základní výcvik .. tak jsem zvědavá .. jen sen si řekla že udělám cokoliv aby byli zase normální .. nechci je zavírat ..

levandule_k
7. čer 2021

@andulka007 Já nemám psa, takže nemám radu, jen vím, že někteří psi jsou hodně ochranitelští, když panička otěhotní (startují na jiné psy, i když předtím je měli na háku, nechtějí k paničce nikoho poustět). Vím, že když se dítě narodí, tak se bere domů na očuchání nějaké použité oblečení dítěte, aby si zvykl na pach. Tuším, že je důležitý i samotný příjezd z porodnice, to jak se psem přivítáš. To taky prober s cvičitelkou.

Můžeš pak napsat, co ti cvičitelka poradila? (jsem jen zvědavá, jak se to řeší 🙂 )

anet_98
7. čer 2021

@andulka007 sestřenice zažila něco podobného. Mají čivaváka a během jejího prvního těhotenství k ní nechtěl pustit manžela. Lehal si mezi ně, na něj vrčel a kolikrát opravdu i vyjel na ostatní.
Pomohlo jim to, když sestřenka sama vstala a šla za manželem, sedla si vedle něj, dala mu pusu a pes si tak uvědomil, že ji před ním chránit nemusí. Vždy to udělala i s každou návštěvou. Druhé těhotenství už bylo bez problémů.
Zkusila bych tedy jít ke druhému pejskovi dřív, než on přijde k tobě a ukázat tak ochránci, že není třeba útočit.
Určitě bych si nechala poradit od té cvičitelky a budu ráda, když sem dáš info o tom, co vám poradila 😊

andulka007
autor
8. čer 2021

@levandule_k poradila mi aby měli obojky ( aby se při nejhorším dali lépe od sebe odtrhnout ) musím teď držet Hovawarta cca 3 metry jen když ho budu dáma chtít ,, pomazlit , vyčesat nebo tak " ale když budeme v klidu sedět že nesmí sedět u mě ale na svém místě a jakmile se o něco pokusí jako že se naježí nebo bude vrčet tak ho přivázat na cca 5 minut aby se uklidnil a pochopil že to nesmí ( proto ty obojky aby to bylo popřípadě hned ) že musím před hladit toho druhého aby pochopil že mě nemá hlídat .. že musím teď ,, zlomit " jeho ochranitelský půd ..přesná slova cvičitelky já jsem generální ředitel a účetnictví mi nesmí diktovat s kym budu a s kým ne .. a že to pak bude dobrý a včerejší den jsme bez incidentu .. bez náznaku .. tak uvidíme

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru