Ahoj vsem,asi blaznim,ale minuly tyden jsem byla na kontrole, 9tt, vse ok, brala krev, na tu uz jsou vysledky a ty byly tez ok,ale dalsi kontrola je v pulce cervna,to nemuzu prezit,a pak za dalsich par dni geneticke vysetreni.Jak mam vedet ze je uvnitr vse v poradku,je to strasna doba:(.Ale zase si rikam, ze ted jsem chodila v rozpeti tydne a naposled za dva tydny, tak ze treba zed vypada vse ok a delsi cas.interval, i ldyz vim, ze takoverozestupy jsou naprosto mormalno.Mam za sebou v 5tt samovolny potrat.bojim moc
@terrorkax ja vim🙂, naposled bylo hezky videt, 2cm skoro🙂, srdicko tloutklo, tak doufam,ze bude Vse v poho i ted..mam trosku stresy, prave...ale furt k nemu mluvim,ze jeho se to netyka🙂.Priste uz budu po 12tt rizikovem,pak doufam, ze o ta genetika bude v poho a tak pak snad uz ten stres i malinko odpadne!!dekuji
@ustaranaholka Ahoj, mít strach je normální, ono bohužel člověk až do 2. screeningu, kde jdou pořádně vidět orgány, nemá nic jisté...je to pořád něco, taky jsem byla vybrnkaná a ani mně to už pak nebavilo, jen čekat, co bude...ale od 2.screenu si to fakt užívám, tak ještě chvilku vydrž a bude to bez tak velikých obav =)) já chodila ze začátku každé dva týdny, pak každé 3 týdny a teď už budu po měsíci. Na NT screeningu jsi byla/půjdeš?=) to tě mohlo třeba trošku uklidnit=)
@vanea to bude zrejme d v tom cervnu...a nebo az o par dni dele na te genetice.
Strach už teď budeš mít pořád. Ale věř miminku a mysli na to že by jsi mu měla posílat jen kladnou energii 🙂 pokud má být, tak bude. Můj syn zatím zvládl nestandardní růst hcg, dvakrát krvácení z toho jednou s hospitalizací, pozitivní screening v prvním trimestru a následný odběr plodové vody. A teď předčasné kontrakce v 30tt. Drží se statečně a bojuje. 🙂 takže zkus hodit nohy nahoru, dát si něco dobrého a užívat si těhotenství. Teď už to musíš nechat jen na svém miminku. 🙂
@ustaranaholka jj je to možné, NT screen stojí okolo 1000,- a dělá se do konce 14tt, tak to by odpovídalo =) tak to už máš za chvilinku a pak už budeš klidnější 🍀
@ustaranaholka ahoj, myslim, ze to neni dobou nebo mnozstvim vysetreni, ale je to spis o hlave 🙂. Me treba lekar cely prvni trimestr ,,strasil,, ze jeste neni nic vyhrano a stat se muze cokoliv, prukazku dava az po prvotrimestralnim screeningu. Ted zase ,,vyhrozuje,, cisarem. Pritom ja jsem v klidu, nepripoustela jsem si, ze by se mohlo neco stat a vlastne se i mimo tehotenstvi ridim tim, ze problem se resi az kdyz nastane (myslim ten problem, ktery dopredu neovlivnis). Ted u toho cisare jsem presvedcena, ze to nakonec dopadne dobre, tj. Vaginalne. Zkus se hodit do klidu. Ty kontroly nejsou povinne ale jsou tu prave pro uklidneni maminek. Nemuais je absolvovat, ale podle me je lepsi znat vysledky vysetreni a moci se tak k tomu nejak postavit, nez se 9 mesicu stresovat, jestli je vse OK.
@vanea aha..tak to je ono...presne jak rikas...budu platit 1000kc..
@luj89 ja vim...ja jsem taky furt mela neco divne,napred srdicko moc pozde, hrozilo se potratem...tak jsem proste vystresla..prukazku taky nemam, ale to neva..ja doufam, ze smulu mam jiz vybranou, snazim se dbat na stravu, jakoze hodne, takze ja delam fakt max.
@ustaranaholka já průkazku dostala až když dobře dopadl ten NT screening=) hlavně ber listovku a snaž se být v klídku 🌹
@vanea jasny, tu beru!! A byt v klidu se snazim🙂.Jeste tak pred dvema tydny me bolel oodbrisek jako ms, klasika...a ted nic...nebo prsa, ta byla uplne silena, hrozna bolest..kdyz jsem se zvedla, nebo sundala podprdu a ted taky nic..kdyz si sahnu na ne ted tak jsou citlivejsi, to ano,ale ne tak a bradavky teda citlive mam...vis, moc se zkoumam...A proste me to vzdy vystrasi, ze najednou nic...jeste nedavno jsem mela takovy zluty vytok a ten uz taky nemam...Chtela jsem si aspon udelat tehotensky test, jenze ten uz doma nemam,mam akorat ovu testy..moc blaznim
Buď v klidu,ja to taky měla tak,potrat v sedmém týdnů, pak jsem se moc pozorovala,pak když přišly první pohyby,tak jsem se na chvíli uklidnila, jenže pak zase moc řešíš, jestli je cítíš... Prostě strach budeš mít celé tehu.ted mám úžasnou sedmy měsíční dceru a strach mám zase,aby byla zdravá,aby se jí něco nestalo,...takze kliiiid 😀 😀
@ajja87 ja vim ja vim....vse bude dobre...dekuji moc...prepadla me depka nejspis🙂🌹
@ustaranaholka z vlastnej skúsenosti, ak si urobíš tehotensky test, ciarka bude s velkou pravděpodobností slaba... Ja som sa vylakala a urobila si potom este par a tiez slabe. Az doktorka ma ukludnila, ze je vsetko v poriadku a zevraj slabe testy su preto, lebo uz je hcg tak vysoke, ze tie testy uz to nevedia zachytit a blbnu.
já se také děsím každé kontroly.. jdu po 3ech týdnech 5.6. Nechtěla jsem ale koupila jsem si alespon angelsounds tak jsem trochu klidnější 🙂
Silela jsem po 3 potratech stejne,pomshsl mi angel sounds,ted tu kojim 2denni princeznu 😊 kdybxs chtela,tak ten angel sounds budu prodavat
@ustaranaholka jestli te to uklidni, tak me taky prsa bolet prestaly, to same bricho a vytok. Pak se to treba zase vratilo nebo prislo neco jineho. Proste v tehotenstvi citis porad neco jineho 😀. To same pohyby, jeden den je skoro necitim a druhy je zase mimi az moc aktivni...
@luj89 dik🙂..ses skvela🌷..nesmim se tolik upinat😎resp.aspon se snazit...ale jo, bude dobre.
@ustaranaholka nemas zac 😉. Nekdy je to tezky, ale opravdu casto to nejlepsi, co muzeme udelat je byt v klidu 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Chodim po mesici od zacatku, byla sem poprve v sestem tydnu a pak cekala jestli bude vubec srdicko v 10 tt.. mam zasebou taky potrat a ty kontroly mi prisli hrozne za dlouho, na druhou stranu s potratem stejne nikdo nic neudela..a zas bylo fajn videt mimco uz velke, nez nake smouhy 🙂 vydrz, ono to utece 🙂