Těhotenské bříško, proč je na někom víc vidět?

galikl
2. srp 2017

Ahoj ;) ..chtěla bych znát Vaše zkušenosti. Jak je možné, že některé ženy mají již v 8-9.týdnu viditelné bříško a některé ho nemají ani v 5. měsíci? Co tak koukám tak na původní postavě to moc nezávisí. Jsem v polovině 8. týdne a bříško mi přijde už viditelné, což nechápu, navíc, když jsem nikdy nebyla žádný hubeňour.

soleilll
2. srp 2017

Určitě jsou zásadní genetický dispozice, typ postavy, BMI, kondice. Hodně taky záleží na tom, jestli jde o první těhotenství - to jsou vazy a všechno pevnější a roztahuje se pomaleji. První těhotenství je obvykle viditelné daleko později, než druhé či další. U mě to dělalo rozdíl 2-3 měsíce - tj. při druhém těhotenství jsem ve 3. měsíci vypadala jako při prvním těhotenství v 5. měsíci. 😀

shine19
2. srp 2017

Ja jsem tak do pateho mesice vypadala spis jak prezrana nez tehotna. Az tak kolem sedmeho mesice jsem mela ukazkove kulate brisko a vydezelo mi az do porodu..

lennus
2. srp 2017

Je to opravdu hodně individuální. Na začátku může být žena nafouklá, to byl můj případ, říkala jsem tomu pivní špek 🙂, u druhého to bylo ještě dříve, tak jsem si myslela, že bude velké, ale pak se to zpomalilo a vždy jsem měla relativně malé, s prvním jsem spávala do konce na břiše s pokrčenou nohou, sportovala jsem a nepřekáželo mi, ale je pravda, že jsem nikdy nedošla do konce, kdy se poslední dva měsíce nejvíce přibírá a miminko nabírá váhu. Mám za sebou tři těhotenství, první porod 33+1 a druhý ve 23. t.

evee24
2. srp 2017

Já v tu dobu byla taky nafoukla. Ráno sem byla plocha a k večeru pupek 😀 az tak 16tt už byl pernamentne

vanea
2. srp 2017

No ono do nějakého týdne je fyzicky nemožné, aby vykukovalo skutečné těhu bříško🙂 jedná se spíš o zavodnění, nafouknutí střev a otok v dané oblasti, protože se "něco" děje a daná oblast začíná být určitým způsobem jinak namáhána, proto se vše hromadí tam a maminky si dost často mylně myslí, že už jim něco vykukuje, přitom je děloha docela dlouho pouze uložená v pánvi, takže nic vykukovat nemůže...v pozdějších měsících je to spíše o typu postavy a svalovém základu =) osobně to mám třeba tak , že do konce 6 měsíce nikdo nemusel vědět, že jsem těhotná..prostě jsem vypadala najedeně :D teď jsem v 8 měsíci a doktoři i okolí, co mně nezná, tipuje tak 4. - max 5. měsíc🙂 přitom jdeme do finále:D takže asi tak..od nás z rodiny nikdo takový mini pupíček neměl..

jitulka89
2. srp 2017

ono to dost záleží na postavě, já nejsem moc vysoká takže mimčo se tam vevnitř nemá kde schovat tak už mám docela solidní bříško :D taky je to o tom jakou kdo má pánev, já jí mám úzkou takže i to je další důvod proč už ho mám 🙂 váhově jsem přibrala kilčo, ale venku už to na mě poznají že čekám mimčo a musím říct, že si to moc užívám 🙂

karlajasmine
2. srp 2017

@galikl zalezi to hodne na tom, jestli ma zena dlouhe nebo kratke telo - zeny s delsim telem mivaji mensi brisko, protoze se deloha a miminko lepe 'schovaji' do delsiho trupu - vic mista. Dale to zavisi na tom, jak ma zena siroky hrudni kos - zena s obvodem hrudniku 70 bude mit mnohem vetsi brisko, nez zena s obvodem hrudniku 85, protoze zase - do sirsiho tela se deloha a miminko lepe vejdou. Potom na vysce postavy - zase, mensi vzrust = kratsi telo = mene mista. A v posledni rade to zalezi I na tom, kde deloha je.. nekdo ji ma vic vzadu, takze je vic 'schovana', nekdo vepredu, nekdo zaklonenou tak, ze bude vic vykukovat...
Na 'tuku' to absolutne nezavisi, jestli ma nekdo nadvahu nebo ne je uplne jedno, je to proste o typu postavy.

dagmar_hribek
2. srp 2017

Nu ja si myslím ze bříško opravdu tehu bříško v osmém tt je blbost clovek de jen v dané oblasti nafoukne, jak říká moje DR vyvalí se střeva protooze musi nekam uhnout aby dali prostor rostouci deloze.ale musim dat za pravdu druhé a dalsi tehu roste brisko rychleji.u prvního syna jsem hodne dlouho nevěděla co je bříško ted u druhého mi kazdej tipuje ze budu každým dnem rodit pritom máme cas

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru