Ahoj holky, kdy jste dostaly těhotenskou průkazku? Já jsem teď dle MS 11+6, dle oplodnění 11+1, a ve čtvrtek mám jít na kontrolu. Myslíte, že už mi ji dají?
Díky moc za příspěvky 🙂
já už se nemůžu dočkat. Ptám se takhle blbě, protože jsem předtím měla zamlklé těhu a nedočkala se vůbec, tak teď doufám, že bude vše v pořádku 🙂 Děkuju za odpověď.
Hned jak viděl srdíčko7+1😉 už jí dostaneš určitě.
ja jsem tam byla v 9+1 tt a jeste mi ji nedal, ted jdu uz ve ctvrtek na 3 prohlidku. Dal mě hned na rizikovku kvůli predeslemu zamlklemu tehu, mam hodne stresovou praci, tak i proto. Tak doufam, ze vsechno dopadne dobre.
Držím palce, ať vše dopadne dobře. Já jsem 8+1 a průkazku ještě nemám, prý až po prvním trimestru...
@lucykote Děkuju, taky Ti držím palce, ať vše dopadne dobře 🙂
Mě ji dali až ve 14tt... zdálo se mi to jako věčnost, každou kontrolu jsem čekala, jestli někam šáhne a ten poklad vyndá. Ale měla jsem hrozící potrat, tak možná proto tak dlouho čekali.... Hodně štěstí, určitě se zítra dočkáš!!! 😉
U prvního těhu-PŘED 10 LETY sem si průkazku odnášela už v 5tt... 😅 A ted mě Dr.dala průkazku až na třetí prohlídce v 9+1....Asi se to fakt hodně liší dobou i Dr. a taky situací....
Pěkné těhulkování všem 😀
já jí dodstala s prvním ultrazvukem mám takový pocit, myslím 9. týden. Nosila jsemji pořád u sebe hlavně konci, jako mojí druhou občanku. Bylo to pak takový divný když mi jí s příchodem do porodnice sebrali a už nevrátili.MYslela jsem že budu mít nějakou památku a ono ne.
@mafeska To je smutný, já myslela, že ji nechávají na památku ... Až ji dostanu, nedám ji z ruky ani až budu rodit 🙂
@pavluska88 odevzdat se bohužel musí, ale někde Ti ji vrátí sami nebo na vyžádání...a na gyndě záleží na dr, kdy ji dá....
@pavluska88 budeš muset ji dát. na jednu stranu jsem myslela že si jí budu moct nechat, na druhou co bych s tim dělala když jsem stejně nevěděla o čem tam píšou, doktoři škrábou a ty zkratky mi nic neříkaly 😀 jediný čemu jsem rozumněla byly týdny a přírůstky váhy
@l.u.c.i.e To je moc dobrý nápad 🙂
Holky, tak mi držte pěstičky, ať zítra dostanu tu průkazku a mimi bude v pořádku. Doufám, že to nedopadne jako minule. To mi sestra vypsala kartičku a pak mě pan doktor řekl, že mi ji bohužel dát nemůže ... ☹
já dostala průkazku až po 1. velkém ultrazvuku a odběrech takže ve 13. tt
na gyndě, po ukončení 12tt, mně na památku zůstala u obou dětech, dali mi ji automaticky při propuštění
nekdy v 10tt myslim 🙂
@pavluska88 v HK v porodnici ti ji vrátí automaticky po porodu zpátky.Mám obě o svých dětí a dokonce jsem našla svojí vlastní, mamka taky rodila v HK.Takže tam ji vrací zpět.
Jinak už ti jí asina kontrole vystavili,že jo?
@melis7 jj, už mi ji vystavili, mám z ní strašnou radost 🙂
v 9 tt 🙂
Ahojky holky,mam takovy dotaz nebo spise problen. Zjistila jsem,ze jsem tehotna,sla k doktorovi asi na dve prohlidky. Pak jsme se s pritelem rozhodli,ze budeme zit v Nemecku a na pravidelne prohlidky jsem chodila tam. Nyni jsme se museli z rodinnych duvodu vratit a zrejme budu rodit tu ( termin 3.6. ) bohuzel mi do toho vseho byla odcizena kabelka,takze nemam teh.prukazku,ani jine dokumenty o prohlidkach. Nevim ted,co mam delat. Zazadat si o duplikat,to ale nevim,jestli stihnu nebo jit k nejakemu doktorovi nebo rovnou do nemocnice?? Mam strach,ze me bez tehu. prukazky do porodnice nevezmou. Poradite??
Hned při první návštěvě, 8tt.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
jj to už Ti ji dají 🙂