Strie - kde a co vám na ně nepomohlo?

motomischel
4. únor 2015

Ahoj, chci se zeptat - ve kterých místech se vám v těhotenství udělaly strie? A udělaly se někomu i přes mazání a co jste používaly za přípravek, který vám tím pádem nepomohl? Díky!

jamia
4. únor 2015

Pouzivala jsem Bepanthen na strie a udelaly se mi tyden pred porodem, ne nejak moc, ale mam je. Je to proste geneticka zalezitost a je zbytecne vyhazovat prachy za drahe pripravky, staci se zvlacnovat veprovym sadlem nebo obyc indulonou.

lv
4. únor 2015

Záleží na elasticite kůže, vrozené, promasteni lehce pomůže, ale striim nezabrání.. Mám 2mini, na boku, nejsou už videt..pribrala jsem 17kg..

jija
4. únor 2015

Ja jsem pouzivala myslim elastin-q a i pres mazani mam bricho samou strii, proste kdyz mas k tomu sklony takje budes mit at mazes jak mazes a kdyz k tomu sklony nemas neudelaji se ani kdyz nemazes

nov777
4. únor 2015

100% genetiku neosulis. Pouzuvala jsem vichi, dvakrat denne. Mam bricho presne jako moje mamka, manzel si dela srandu, ze na nem muzem hrat piskvorky. Strie vsemi smery 😉 A to jsem pribrala sest kilo s jednim ditetem a devet kilo s dvojcaty.

vladys
4. únor 2015

za mě - taky genetika, já jsem se nemazala ničím a nemám ani jednu strii, stejně jako moje mamka a babička...(aspon něco pozitivního jsem zdědila)

ladyhacek
4. únor 2015

jak se píše výše pokud k tomu máš predispozice tak i když mažeš tak se ti udělají (ale třeba né v takové míře > sleduji jednu Youtuberku, který vypráví o svém těhotenství a miminku > měla drahé výrobky, měla jich hodně a i z anglie a stejně se jí udělali >

https://www.youtube.com/watch?v=jEv3BuWUsGQ

< )
Já mám na spodní části břicha a udělali se mi hned v 2 měsíci takže břicho ještě ani nevyrostlo. Mám mamastrie a elastin-q (mamstrie jí více krémový, a elastin mi příjde, že je hustší a tu kůži jakože stáhne-zcelý)
Četla jsem něco o tom, že na strie pomáhá i obyčejné sádlo
Spíše bych pak hledala co napomáhá k hojení strií jsou krémy, které to urychlují aby zbělali 🙂

anjelita
4. únor 2015

Zalezi na geneticky dany elasticite kuze, ale kdyz uz bohuzel kuze elasticka neni, nejlepsi je se patlat od samyho zacatku stedrou vrstvou olivovyho oleje, kremy a pripravky jsou uplne na nic. Vetsina z nich (ne-li vsechny, vcetne kremu proti vraskam) je totiz zalozena na latce, ktera ma kuzi zvlacnit a zvlhcit, ale co se pritom deje a co nam farmaceutickej prumysl taji je, ze ta latka ve skutecnosti bere prirozenou vlhkost pokozky z podkozi, takze se tim padem kuze vysusuje zevnitr. Takze starej dobrej prirodni olivovej olej.

ronyx
4. únor 2015

Můžeš se mazat čím chceš,ale pokud na strie trpíš,budeš je mít i tak.Já v prvním těhu vyzkoušela snad všechno a stejně se mi udělaly,na břiše. Teď jsem těhu podruhé a už to kašlu,nemíním vyhazovat peníze za přípravky,které mi stejně nijak nepomůžou. 😉

letadlo13
4. únor 2015

Ahoj, já nemám ani jedinou strii, přibrala jsem 10 kilo a mazala jsem naprosto obyč přípravky, v lékárně mi paní řekla ať ty drahé krémy nekupuju, ať vymažu všechno, co mám doma. Mazala jsem se vším, co mi do ruk přišlo, krém na ruce, tělové mléka. Je to asi fuk.

ladie
4. únor 2015

Podle mě je škoda peněz za "značkové" přípravky proti striím. Z velké části má vliv na ne/vytvoření strií dědičnost, elasticita kůže a promazáváním to sice ovlivníme, ale minimálně.
Já obě těhotenství (min. 1 denně a ještě 3 měsíce po porodu) používala obyč tělová mléka z drogerie (cokoli. Od Nivey po Baleu) a nemám ani jednu jedinou strii.

babette83
4. únor 2015

Mně pomohl hodně kokosový olej, dá se koupit normálně v DMku a používám ho na kde co🙂 Mazala jsem ráno a večer, někdy i během dne...

konidana
4. únor 2015

Strie=popraskané břicho, to jsem si myslela. Ale tak to samozřejmě není. Na stehnech mám mini strie už z puberty, jak jsem se rychle zakulatila do ženských tvarů. A v těhotenství se mi udělaly strie na prsou. Mám je malá, takže jak se zvětšily, tak popraskaly. Na břiše (které jsem občas něčím mázla a pozorovala) nic. Ale nemyslím, že to bylo tím mazáním, prostě jsem neměla velké těhotenské břicho.

veliisek
4. únor 2015

Já hodně přibrala 23 Kg a popraskala mi prsa a zadek ,břicho naštěstí,ne. I když jsem se mazala tak stejně to popraskalo.

soleilll
4. únor 2015

Měla jsem pár vzorků těhotenské kosmetiky a občas jsem se mázla svým klasickým tělovým mlékem. Jinak na kosmetický zázraky moc nedám. Nejsem žádný drobek, v těhotenství jsem přibrala dalších 11 kg a celou dobu jsem měla břicho úplně v pohodě. Porodila jsem a radovala se, jak jsem to krásně bez problémů zvládla. Druhý den po porodu mi ale kraje od pupku popraskaly - kůže vypadala, jakoby mě z obou stran podrápal medvěd. Takže pochybuju, že by mi jakýkoli mazání pomohlo. Za mě je nejmíň 90% geneticky daných - pokud máš mít strie, budeš je mít a hotovo. Možná jen intenzita se dá lehce zmírnit.

palomitacheca
4. únor 2015

V 1.tehotenstvi jsem mazala brisko 2x denne kremem Elasti-Q a popraskala jsem na bocich, trochu v podbrisku a malinko u pupiku nekdy po 30.tydnu. V 2.tehotenstvi jsem se obcas namazala nejakym kremem, co mam doma. Nove strie se neudelaly, jen se roztahly ty, co uz mam. Ted ve 3.tehotenstvi taky mazu jen obcas a nove strie nepozoruju.
Moje maminka ma po 2 detech hodne popraskane bricho, takze proti ni jsem na tom dobre 🙂

bobulka_216
4. únor 2015

já mam strie už od puberty ( hlavně na bocích) a teď v těhu se mi lehce rozšířily a dvě nové mam na břiše ... vymazala jsem krémy a teď jsem si koupila od weledy ( DM) ... mažu jen pro pocit a navic krasně voní ... ja to mam v genech ;)

svetlus_pepca
4. únor 2015

Genetika, negenetika, strie se prostě v těhotenství nadělají. Takový nápor ta kůže prostě ustát nemůže. Přesto mazání bříška a boků určitě na místě je. Zmírní se to, ale nezábráníš tomu. A naopak po porodu mazat krémem na strie. V těhotenství jsem používala krém Bonella na prevenci a teď používám krém na strie od Dr. Max. S obojím spokojenost. Strie se nadělaly až koncem těhotenství, tím, jak bříško klesalo a naopak teď se je daří zesvětlovat, a to už po pár namazáních.

sheeni123
4. únor 2015

Nevím, do jaké míry je to záležitost genetická, já se začala mazat, když jsem zjistila, že je těhotná, u obou normálním tělovým krémem, co jsem měla doma, ráno a večer, neudělala se mi žádná - přibrala jsem teda 13 a 16 kilo..

sisinka74
4. únor 2015

Zatim ani naznak, mazu se modrou indulonou 1xdenne. Poradila mi to kamoska, co cekala dvojky. Ta je bez strii, ja budu asi taky 😀

violagrunge
4. únor 2015

Mě se udělali všude možně i pres to že jsem se celí těhu podstivě mazala...

matous24
4. únor 2015

Mazala jsem elasti q a mam rozpraskany cely bricho, zacalo to nekdy ve 3. trimestru... Ale sklony k tomu mam... Mela jsem uz davno na prsou a pri porodu se mi dokonce udelaly "tam dole'... Mamka ma po mme taky hrozny bricho... :(

lucibka
4. únor 2015

ElastiQ mazu od zacatku a prsa mam cele popraskane a zjizvene uz od 3mesice...ted jsem v 6m.tak cekam co zvysek..😞

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru