Ahoj holky,jsem těhotna,za 14 dni mam termín..Chtěla jsem se Vás zeptat,je mezi Vámi maminka,ktera mela stresove cele těhotenství a ma zdravé dite?Nejhorší je,ze následky ze stresu se ukazuji az kolem dvou a tři let věku dítěte,někdy i mnohem později..Vsude čtu,jak velky vliv stres na dite ma..A ze ja ho mela..celou dobu..jsem typ člověka,kterého všechno stresuje,všeho se boji,neustále ho boli žaludek a to i někdy bezduvodne..Neměla jste to taky takhle nektera..?Mam velký strach☹.
Ahoj, ja jsem taky stresař, všechno musí byt podle mě a hned jinak mě to vyvádí z míry, navic jsem měla dost stresovou praci když jsem čekala dceru, nakonec se narodila v 35 týdnů akutnim císařem kvůli nefunkční placentě (do te doby jsme měly všechny vysledky v pořádku a nic nasvědčovalo špatné placentě, podle všeho na tom měl stres svůj podil) nicméně se narodila s váhou 1880g a 41 cm naprosto zdrava, za 10 dni jsme byly doma. Teď ma 2,5 roku a je naprosto zdrava i vyvojově předbíhala normalne narozene děti. V říjnu se ma narodit druha dcera a cele tehotenstvi jsem v pohode a v klidu tak snad uz nas nic nepřekvapí, drzim pěsti aby bylo vse v pořádku 🙂
Ahoj. Pokud tedy to uklidni, ja měla stres cele těhotenství - vazne zdravotní problemy, ktere mohly dost ovlivnit těhotenství a problémy i v rodině. Dcerka se sice narodila o pět týdnů dříve, ale to tobě ted uz nehrozí 😉 A zdrava naštěstí je. A mooc krasna a sikovna 😉 Tak se neboj, bude to dobre.
Ja mela taky stres porad..zezacatky nez jsem to zjistila jsem brala poprve v zivote antibiotika a jeste typ co se v tehotenstvi nesmi.. Pak atestace, pohreb,prodej bytu na vlastni pest, stehovani...statnice (mgr.) rodila jaem cca o mesic driv...syn je zdravy a velmi sikovny a divoky😂 dalsi tehotenstvi chci v klidu!
Ahojky, já jsem taky velký stresátor. V těhotenství se ke mně plno lidí, které jsem do té doby považovala za přátele, dost ošklivým způsobem obrátilo zády, a to jsem nesla opravdu hodně těžce. K tomu studium, práce, řešení nového bydlení (ještě pár týdnů před porodem jsem vůbec netušila, kde budu po porodu bydlet). Myslím, že bylo hodně objektivních důvodů ke stresu a k tomu jsem navíc také ten typ, co se hroutí ze všeho... Dítě se narodilo zcela zdravé, v termínu. Jsou mu už 3,5 roku a je úplně v pořádku po všech stránkách. Ale pro mě samotnou bylo to období šíleně psychicky náročné....Ono to totiž porodem nekončí, ale začíná.... Pak teprve přijde ten pravý stres a člověka, co je zvyklý řešit každou kravinu, to úplně semele.
Snad nebudu moc cynická, ale pokud mrně třeba bude do budoucna uzlíček nervů, nemusí to být jen stresem v těhotenství, ale i tím, jak ho naučíš na věci reagovat v průběhu jeho vývoje a růstu. Děti totálně nasávají všechny naše postupy a emoce, všechno, opravdu všechno, dělají po nás. Proto se fakt snažím na sobě makat (nejsem stresor, ale hysterka a nechci, aby syn ode mně okoukal moje chyby a zbytečně přebral moje iracionální strachy, jen ať si pěkně vypěstuje strachy svoje vlastní 🙂) a být co nejvíc v klidu - všechno to dělám hlavně pro něj.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Když je to bezdůvodně řekla bych že máš nějaké úzkosti , ne? Proč jsi to neřešila ? Přestaň se stresovat a pokud je to nekontrolovatelne bez důvodu bez k Dr. To jaký vliv to bude mít, či nebude na tvé dítě ti nikdo s určitostí neřekne. Třeba žádný a třeba taky ano.