Stres po celé těhotenství

klari85
7. srp 2017

Ahoj holky,jsem těhotna,za 14 dni mam termín..Chtěla jsem se Vás zeptat,je mezi Vámi maminka,ktera mela stresove cele těhotenství a ma zdravé dite?Nejhorší je,ze následky ze stresu se ukazuji az kolem dvou a tři let věku dítěte,někdy i mnohem později..Vsude čtu,jak velky vliv stres na dite ma..A ze ja ho mela..celou dobu..jsem typ člověka,kterého všechno stresuje,všeho se boji,neustále ho boli žaludek a to i někdy bezduvodne..Neměla jste to taky takhle nektera..?Mam velký strach☹.

kasparka1
7. srp 2017

Když je to bezdůvodně řekla bych že máš nějaké úzkosti , ne? Proč jsi to neřešila ? Přestaň se stresovat a pokud je to nekontrolovatelne bez důvodu bez k Dr. To jaký vliv to bude mít, či nebude na tvé dítě ti nikdo s určitostí neřekne. Třeba žádný a třeba taky ano.

terezak88
7. srp 2017

Ahoj, ja jsem taky stresař, všechno musí byt podle mě a hned jinak mě to vyvádí z míry, navic jsem měla dost stresovou praci když jsem čekala dceru, nakonec se narodila v 35 týdnů akutnim císařem kvůli nefunkční placentě (do te doby jsme měly všechny vysledky v pořádku a nic nasvědčovalo špatné placentě, podle všeho na tom měl stres svůj podil) nicméně se narodila s váhou 1880g a 41 cm naprosto zdrava, za 10 dni jsme byly doma. Teď ma 2,5 roku a je naprosto zdrava i vyvojově předbíhala normalne narozene děti. V říjnu se ma narodit druha dcera a cele tehotenstvi jsem v pohode a v klidu tak snad uz nas nic nepřekvapí, drzim pěsti aby bylo vse v pořádku 🙂

klari85
autor
7. srp 2017

@kasparka1 Mam malé sebevědomí,všeho se bojim..tak kvůli tomu ty stresy..Vim ze mi to nikdo neřekne takhle dopředu,ale chtěla jsem právě vědět jestli je tu nějaka slečna,ktera byla ve stejné situaci jako ja...Ale jinak děkuji za odpověď,snad bude všechno v pořádku..

klari85
autor
7. srp 2017

@terezak88 Tak to je super ze to nakonec u vás takhle dopadlo🙂.Moc děkuji a take držím pesti,aby u vás bylo všechno v pořádku🙂

iivetaak
7. srp 2017

Ahoj. Pokud tedy to uklidni, ja měla stres cele těhotenství - vazne zdravotní problemy, ktere mohly dost ovlivnit těhotenství a problémy i v rodině. Dcerka se sice narodila o pět týdnů dříve, ale to tobě ted uz nehrozí 😉 A zdrava naštěstí je. A mooc krasna a sikovna 😉 Tak se neboj, bude to dobre.

klari85
autor
7. srp 2017

@iivetaak Tak to je super zpravicka..děkujuu🙂

opicaa
7. srp 2017

Ja mela taky stres porad..zezacatky nez jsem to zjistila jsem brala poprve v zivote antibiotika a jeste typ co se v tehotenstvi nesmi.. Pak atestace, pohreb,prodej bytu na vlastni pest, stehovani...statnice (mgr.) rodila jaem cca o mesic driv...syn je zdravy a velmi sikovny a divoky😂 dalsi tehotenstvi chci v klidu!

mysicka_lb
7. srp 2017

Ahojky, já jsem taky velký stresátor. V těhotenství se ke mně plno lidí, které jsem do té doby považovala za přátele, dost ošklivým způsobem obrátilo zády, a to jsem nesla opravdu hodně těžce. K tomu studium, práce, řešení nového bydlení (ještě pár týdnů před porodem jsem vůbec netušila, kde budu po porodu bydlet). Myslím, že bylo hodně objektivních důvodů ke stresu a k tomu jsem navíc také ten typ, co se hroutí ze všeho... Dítě se narodilo zcela zdravé, v termínu. Jsou mu už 3,5 roku a je úplně v pořádku po všech stránkách. Ale pro mě samotnou bylo to období šíleně psychicky náročné....Ono to totiž porodem nekončí, ale začíná.... Pak teprve přijde ten pravý stres a člověka, co je zvyklý řešit každou kravinu, to úplně semele.

smirda
7. srp 2017

Snad nebudu moc cynická, ale pokud mrně třeba bude do budoucna uzlíček nervů, nemusí to být jen stresem v těhotenství, ale i tím, jak ho naučíš na věci reagovat v průběhu jeho vývoje a růstu. Děti totálně nasávají všechny naše postupy a emoce, všechno, opravdu všechno, dělají po nás. Proto se fakt snažím na sobě makat (nejsem stresor, ale hysterka a nechci, aby syn ode mně okoukal moje chyby a zbytečně přebral moje iracionální strachy, jen ať si pěkně vypěstuje strachy svoje vlastní 🙂) a být co nejvíc v klidu - všechno to dělám hlavně pro něj.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru