Ahoj, dodržovali jste nějaký speciální jídelníček nebo jste se neomezovali?
Ja se teda neomezuju, ale ve 28tt mam uz 12 kg nahore. Takze to asi nebude dobra strategie 😂
Ja som zostala pocas tehotenstva vegan - krvne testy som mala super, doktor to ani nevedel :D Plus neprezierala som sa 🙂 obmedzila som chipsy sladke a tak dalej, co som jedla predtym dost a nahradila to ovocim, ktore som do seba cpala nonstop. Podla mna je dolezite dostavat pocas tehotenstva do seba spravne ziviny a neprehanat to "s chutami" - dieta potrebuje aj dost vyzivy a nielen blbosti, co do seba tehotne niekedy cpu na tony 🙂
@ocetnicek ja som maleho plne "kojila" (maly sa neprisal, tak som odsavala ale potom uz som to nestihala - maly bol nespavec) len 6 tyzdnov+ dalsich 5 ciastocne. Unavena som nebola, ale jedla som na tony teda, asi tak stvornasobok toho co v tehotenstve a to som vazila 46kg. Paradoxne kym som odsavala mlieko, unavena som nebola, aj ked maly nespal, asi to nejako cloveka nabija :P Toho by som sa nebala, unaveny je castokrat clovek skor na vyzivovo nespravnej strave, nie na veganskej (rozumej, unaveny moze byt aj vsezravec aj vegan ci uz pri kojeni, v tehotenstve, alebo "v zivote", ak nedostava do seba potrebne latky).
Omezovala jsem se hodně. Měla jsem gestacni diabetes. Výhoda byla že jsem za celé těhotenství přibrala jen 7kg. A na lchf jsem zůstala i po porodu z vlastního rozhodnutí
Jsem ve 33tt, nahore mam neco pres 8 kg. No a strava, je pravda, ze je snad horsi, nez pred tehu. Jsem lajdak. Ale takove uzeniny a tlacenky k tomu sladky miluju. A zeleninu tak, jenze mam k ni ted nejaky odpor, tak ji jim jen nucene. Neomezuju se, ono ted mam k tomu vsemu taky stresove obdobi, takze jidelnicek nepravidelny a katastrofa.
Měla jsem klidné těhotenství. Jedla jsem hodně čerstvé zeleniny, ovoce a maso, převážně hovězí a pak taky ryby. Vynechat jsem musela svoje oblíbené plísňové sýry a jídla typu "tatarák", ale nevadilo mi to. Sladký jsem si dala nějak občas, nejsem na to vysazená, spíše ujíždím na sýrech 🙂 takže za mě takto.
U mě se v jídle změnilo hodně, před otěhhotněním jsem si jídlo vážila, jedla podle jídelníčku, ne striktně, ale dodržovala jsem. S nástupem nevolností se u mě v jídelníčku objevily věci jako piškoty, suchary, bílý suchý tvrdý rohlík a tak :D Ted jsem v druhém trimestru a už se vše tak nějak vrací do starých kolejí, na jídelníček jsem se nevrátila, ale jím hodně podobně, skladbou potravin i cca porcemi. Občas mě přepadnou šílené chutě na hoooodně slané sýry, takže to si dám do nosu, ale jinak se snažím držet toho, čeho dřív. Možná teď zařazuju víc luštěnin a obecně nadýmavých věcí, protože mě děsí, že to při kojení nebudu moct a takové cizrnové brownies, zelňačka, mexické fazole nebo brokolicová polívka, to jsou moji miláčci :D Ale nijak cíleně neprasím, pořád si hlídám dostatečný příjem bílkovin, tuků i kvalitních sacharidů a potravinové doplňky beru taky pořád stejné. Aktuálně jsem 18 tt a nahoře mám asi tři kila. Ale váhu máme takovou pochybnou, orientuju se podle oblečení a rozhodně mi narostla strašně moc prsa, přirozeně se trochu zvětšuje bříško, ale roste teda i zadek :D :D
Jedla jsem furt stejně. Asi bych se vyhla tataraku, ale vzhledem k tomu že si ho dám 1x za uherský rok...
Z ceho mr nechtelo zvracet😃 A jinak jsem nejedla to, co se nema.
Ja se v prvim tehotenstvi neomezovala, prejidala se sladkym a pribrala 15,5 kg. V pristim tehotenstvi bych to rada udelala jinak. Zadne sladkosti, omezene mnozstvi sacharidu, zadne prumyslove zpracovane potraviny, jen kvalitni strava - udrzet si to, jak to delam ted. Spousta zen si neuvedomuje, ze je treba malinko navysit prijem, ale na ukor kvalitnich potravin, ne sladkeho a chipsu. Vzdyt vytvarite novy zivot. A hresit na to, ze jste tehotne a mate na to “chut”, je jen alibismus. Sama jsem si ty chute zazila a byla to jen zhyralost, ze “muzu”
Ja jsem jen davala pozor na takovy ty zrejmy veci, jako alkohol, nektere syrove maso a pod. Jinak jsem ale jedla na co jsme mela chut, jen jsem hlidala aby to bylo cerstve - treba sushi, hermelin a tak.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj,
při jaké příležitosti? To je docela širokej záběr. V těhotenství, při hubnutí, u nějaké nemoci?