Ahoj,
v sobotu jsem zjistila ze jsem těhotná. Nyní jsem tak v 5tt ( podle menstruace) a mám strašný strach, ze se něco stane...vím, ze bych měla byt pozitivní, ale nějak to nejde. Vždy jsem byla tak trochu melancholicka a depresivní. Kolem mě dvě holky potratily (jedna je nemocná hodně a druhá při chytnuti padajícího člověka)
Vždycky mi přišlo, z když mám z něčeho radost, ze to rychle odejde a nebo se zkazi...už jen to, ze myslím negativně mě přesvědčuje k tomu, ze se si to přivolam 😭 neumím to moc vysvětlit, je to takový dívny stav.
Mate/ měla jste to také nějaká z vas? Nebo jsem blazen? 😀
@lovet5 Spousta holek ti tu asi napíše, že je důležitý myslet pozitivně, a budou mít pravdu. Jen je prostě někdy těžký to praktikovat 😉.. ber to tak, že v prvním trimestru se může stát opravdu cokoliv. Brzdit radost mi přijde naprosto racionální, ale utápět se v obavách ničemu nepomůže.. ono se to postupně určitě zlepší, až překonáš to nejistý období, určitě to těšení pomalu převládne, až uvidíš, jak mimčo sílí. Ale myslím, že se nemusíš bát, že by sis strachem něco přivolala. To by totiž znamenalo, že absencí podobných myšlenek by se dalo zajistit, že se nic zlého nestane, a to taky nefunguje. Takže hlavně odpočívej, snaž se zabavit, udělat si radost, pečuj o sebe, zbytečně nepátrej, nepřemýšlej, a jestli můžu poradit, odpoj se teď od všech kanálů, kudy by se k tobě mohly dostat negativní příběhy. Držím moc palce, ať je vše Ok 😘
@codal
@vineta holky moc děkuji! Jen mě poboliva břicho jako při menstruaci a trochu mě to děsí...možná i to jak mám nevolnosti mi moc nepridava 🙂 no a taky i to, ze přítel včera byl s kamosem a nějak se opili a psala jsem mu, at už radši nepije a on mi napsal, ze zapiji miminko...což nosí smulu- zapijet narozeniny/nebo narození ještě před tím než to nastane...no nebudu myslet na špatne věci, nevidím důvod proč bych měla potratit...jen proste někdy se to tam vloudi 🤷🏼♀️
@lovet5 Hmm, jsem na tom stejne.
@mili_ilim_ilmi a v kolikatem jsi? Asi to tak má většina žen mi přijde...ale nevím proč to v nás je 🤕
No asi takhle, ja mela samozrejme.taky strach, ale.i kdyby se neco stalo nic s tim neudelas, nemuzes to ovlivnit tak to nech proste osudu. Urcite bude vse o.k.
U dcery jsem na to vube nemyslela a ted v druhym tehu jsem na to myslela hodne, mama i segra potratily v druhym tehu, tak jsem se bala, ze dopadnu jako ony, ted jsem v 15tt a je vse jak ma byt 🙂 to ze te poboliva jako pri MS je normalni, telo se s tim musi poprat, to ze byl ted zapijet mimco, tak byl stastnej, ja mela doma kocarek jeste pred narozenim 🙂 nesmis smyslet spatne, ale pozitivne...
@leniczka23 mas pravdu 🙂
@lovet5 Ahoj, strach přirozený asi je.. na druhou stranu pomůže to něčemu?
Ka se tomhle moc nezabyvam, protože vím, že to neovlivnim.. pokud přestane bít srdíčko, plod se přestane vyvíjet, nic s tím neudělaš... navíc to riziko, že se něco po**** bude vlastně až do porodu - předčasný porod, úmrtí plodu ve vysokém stupni těhotenství..
Stojí ti to za to stresovat se teď 9 měsíců a pak stejně už asi celý život?
Co jsem tím chtěla rict- snaž se to brát tak, že co se má stát se stane a absolutne to neovlivnis.. 🙂
@lovet5 Jsem na konci devateho tydne.
@mili_ilim_ilmi držím moc palce ❤️
@lovet5 Diky, ja tobe taky.
@lovet5 ahojky, taky jsem to mela hlavne z toho důvodu, ze okolo nas bylo hodne paru, ktery min. 2 x potratili. No, tak jsem furt chodila se strachem na zachod a v sestem tydnu prislo spineni, bolest bricha a zad, v desatem to same, uz jsem se vzdy loucila s miminkem a skutečnost? Mame doma petimesicni dokonale uzasnou holcicku💕 neboj, ten strach je normalni, jen me tak napada, ze oproti tomu jaky jsem mela strach v tehu a ted, by se ten strach v tehu dal nazvat -"hovno strach"😂😇 věř, že ten pravý strach o to vase stesticko s narozenim teprve prijde
@ivuska1986 díky za uklidňující zprávu ❤️ I když neumím si představit větší strach než prožívam teď...to bude ještě sranda 😂
@lovet5 Ahoj, je to uplně normální, jak strach tak bolesti v podbřišku tak nevolnosti. Já jsem při minulém těhu začala masivně krvácet v 7tt když jsem přijela do nemocnice tak mi našli velký hematom. Nechali si mě tam. Byla jsem tam 2 týdny možná o něco delší dobu a pořád jsem špinila od toho hematomu, ale pustili mě domů, že mám přísný klidový režim. V nějakém 12-13 tt to přestalo a tak jsem si to teprve začala užívat. No a co se nestalo ve 14tt jsem znova začala krváce. V nemocnici nenašli příčinu a říkali, že tam nejspíš mám někde schovaný další hematom. No 13+6 jsem jela na screening a našli miminku VVV neslučitelnou se životem to to krvácení bylo z něj. Možná, kdyby si mě nenechali v nemocnici a byla jsem doma tak si tělo poradí dřív. Vědělo, proč tam miminko nechce ☹ i když jsem šťastná, že jsem mohla mít holčičku u sebe co nejdelší dobu. Bojovala statečně. No a teď jsem znova těhotná v 5+neco jsem začala znova špinit ale hnědě, to víte strach a nejistota. Byla jsem hrozně vystresovaná, že se znova něco kazí. No po 2 týdnech jsem se dala dopořádku, že ten stres je pro mimčo ještě horší a pokud má být zdravé a má se udržet tak to tak bude a pokud ne, tak tomu člověk nezabrání. No teď se bojím tak normálně zdravě. Mimčo roste i když občas hnědě zašpiním. Prý to může být. Takže přeji hodně štěstí, a přestaň se zaměřovat jen na to, že jsi těhotná jinak se z toho zblázníš.
@lovet5 Ahoj, chápu jak ti je. Otěhotněla jsem po pěti letech snažení a běhání po doktorech. Měla jsem za sebou tři inseminace a tři pokusy IVF a nic, nakonec se nám to povedlo přirozeně. Jedna z mých prvních myšlenek když jsem měla v ruce pozitivní test byla že už se budu pořád strachovat. Hodně mi pomohla koupě Angelsound, bylo super si každý den poslechnout srdíčko a vědět že je vše v pohodě takže rozhodně doporučuju ho pro vlastní klid koupit.
@lovet5 Ono je to prostě tak, že početím už se pak člověk pořád bojí. Zda nepotratí/donosí, zda bude dítě zdravé, strach z porodu, strach z mateřství a hlavně ten strach o děti. Já mám dvě a bojím se skoro pořád (ale už s tím umím pracovat) Moje máma říká "no ale dětmi to nekončí, pak se bojíš i o vnoučata " 😅
Pro mne je ten strach největší daň za mateřství.Ale je to přirozená emoce. Mne osobně v těhotenství pomohlo to prostě vytěsňovať, obavy zahánět, rozptylovat myšlenky a říkat si,že to dobře dopadne. A když ne, tak to také zvládnu. Držím palce 🍀
@lovet5 zrovna prochazime obdobim, kdy vecer namerime zvysenou teplotu-jiz mesic, v utery nastupujeme do nemocnice na pozorování-to je teprve psycho strach, jsem z toho zrala na prasky a to nase stesticko se tváří, ze mu nic není, prostě statecna holcicka od malinka
@sona_kratochvilova a odkdy se da tak používat? Já jsem dle výpočtu v 5tt...jinak tedy 5 let je silena doba :(
@ivuska1986 držím palce! Určitě to bude dobre...děti na tohle dost trpí, kamarádka má stejný problem 😭
@lovet5 myslím že od 12tt . A snad nejhorší na těch pěti letech bylo že jsme oba v pořádku a nebyl důvod proč nemůžu otěhotnět ☹
@sona_kratochvilova to je opravdu zajímavé...já nečekala s tím, žen otehotnim (přítel má pouze 2% pohyblivých) a vyšlo nám to od prosince v březnu...je to zvláštní...a u vás když jste bylo v pořádku??? No nechápu 🤷🏼♀️
@lovet5 hematom se může vyskytnou větší pravděpodobnost je u žen po umělém oplodnění. Jinak já jsem taky hodně negativní člověk, ale holt musíme se s tím poprat. Ten stres je pro miminko to nejhorší. I včera mi doktorka říkala. Hlavně se hodit do klidu, protože se stejně nedá ničemu zabránit.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lovet5 ten strach je asi přirozený,ale člověk mu nesmí podlehnout. Pořád si opakuj,že jestli je miminko v pořádku,tak to všechno dobře dopadne... Stát se muze ledasco,člověk se musí snažit myslet pozitivně...Ale pamatuju si u sebe,jak při každém pocitu vlhka,jsem letěla na záchod,jestli nekrvacim,před každou kontrolou se klepala,jestli bude srdicko tlouct... Hodně mi pomohl pak pristroj anglesound... Od 12.tt jsem poslouchala srdíčko a vždycky se mi hrozně ulevilo😀.. bude to dobrý,užívej si to!