Ahoj, již 2x jsem si přála 3D fotku miminka. Malá je otočná hlavičkou dolů a vždy má před obličejem ručky. Dr. proto ultrazvukem do břicha šťouchá a snaží se malou rozpohybovat. Občas je to až nepříjemné. Přijde vám to normální? Stalo se vám to taky? Jsem z toho dost v rozpacích, aby se s malou něco nestalo. Děkuji
Různí doktoři mi taky šťouchali do břicha, aby se mimčo natočilo tak, jak potřebovali (na kontrolu). Dcera na kontrolách ozev v porodnici na konci těhotenství vždycky prostě spala, i když jsem měla sladké nebo kafe nebo chodila, takže to mi i trošku zavrtěli s tím obřím břichem (a ona pohnula ručkou a zase usnula 😀). U syna si pamatuji, že jednou do něj doktor taky žďouchl, protože na něj vůbec neviděl, a syn (20tt) se potom celou prohlídku s tou ultrazvukovou špachlí pral, bouchal do ní, bojovníček jeden 😀 Nic jim ty doteky neudělali, jsou zdraví. Doktoři vědí, co můžou.
Jinak syn měl u 3D taky vždy ruce před obličejem, to má 90 % mimč, mám dvě takové zhruba fotky, kde je vidět obličej. Dceru nefotili vůbec (neplatila jsem VIP poplatek 3500,-, takže se mnou jedlali jako s póvlem).
Mě na prvotrimestrálním screeningu doktor tím ultrazvukem tlačil skoro až na páteř (připadalo mi to tak), protože syn odmítal ukázat obličej. Ve 20.tt se mnou doktorka dělala psí kusy a taky ho nepřesvědčila, aby ukázal tvář. Že je kluk, to ukazoval hrdě, ale obličejík nechtěl, no 🤷♀️ Miminko je chráněné, vůbec se nemusíš bát.
Vím, že my ultrazvuk byl vždycky nepříjemný s tím, že doktor na sondu moc tlačí, případně šťouchá a snaží se vyvolat pohyb. ... Asi bych přemýšlela, jestli mi to stojí za fotku, ale miminku to fakt neublíží... To bych s tím, jakou máme silnici k baráku a jak po ní autobus skáče, nedonosila ani jedno 😉 .
Nepřipadá mi to jako něco divného, dělá to můj dr, dělal to i ten předchozí i dr na screeningu... Co by se jako mělo stát?
Jako že by dr.chtěl úmyslně ublížit dítěti?To těžko,prostě hledá správnou polohu pro fotku a ať vidí zda je vše v pořádku... jinak dítě od přístroje dělí břicho,placenta a je v plodové vodě,chráněné je víc než dost.To by tě musel pořadně praštit aby se dítěti něco stalo...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
asi by me nenapadlo se nad tim pozastavovat 🤷🏼♀️ jak jinak se ma pokusit o to, aby se pohnula 🤷🏼♀️ prece ti nevezme cele bricho a nebude s nim klepat. on chce splnit tve prani. pokud ji tak nutne musis mit a nechces se smirit s tim, ze ji proste uvidis az kdyz se narodi, muzes se pokusit sama, aby se pohla 🤷🏼♀️ treba si dej neco sladkeho pred vysetrenim. nebo delej nake pohyby. urcite se bych se nebala, ze tim neco doktor udela. voda je nestlacitelna a navic ty se prece taky ruzne hybas a na bricho si urcite obcas zatlacis. a kdyz fotku mit nebudes, tak se zas tolik nestane, ver mi. stejne na zivo je to miminko nejkrasnejsi 😍 a ano, byla sem s prvnim, je si tam podobna, ale s druhym uz jsem nesla, stejne byla hezka tak jedna fotka z deseti 🙈 na ostatnich to mimco bylo proste divne.