Státnicovaly jste těhotné? Jak jste to zvládaly?

amaliekvidova
21. led 2016

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda je tu maminka, která státnicovala těhotná? S manželem o miminku uvažujeme a nejlepší doba na otěhotnění by byla cca půl roku před státnicemi. Problém je, že jsem velký stresař a mám strach, že by to negativně ovlivnilo průběh těhotenství. Státnicovala jste některá s bříškem? A jak jste to zvládali? Doufám, že kdyby to náhodou vyšlo, tak bych se uklidnila a zaměřila se především na klidný průběh těhotenství a státnice bych brala s nadhledem 🙂 Myslíte, že je to možné? 😒 Děkuju za odpověď

alex4
21. led 2016

ja som statnicovala v 6.mesiaci...a najhorsie asi bolo ze som si nemohla zapalit :D a chcelo sa mi spat, a obcas som mala pocit ze mi maly berie mozgove bunky a nemyslelo mi to, ale aj napriek tomu ze to do istej miery bol samozrejme velky stres tak mam uzasne a kludne usmievave dietatko 🙂 a statnice na jednotku

podestatka
21. led 2016

Ahoj, nebála bych se toho...Já státnice dělala v červnu v pátém měsíci, doma tříletého chlapečka a šlo to.

daushka
21. led 2016

ahojky sestra měla státnice červen a v listopadu rodila je taky plašan , ale zvládla to v pohodě / dokonce ji ani moc nedusili v jejím stavu komise byla perfektní co říkala . Malý to zvládl bez následků. Tak se neboj bez stresu. Celkově to těhotenství závažným způsobem neovlivní , je fakt , že mimi tvé pocity sdílí a vnímá , ale zase na druhou stranu po zkouškách můžeš vynahradit klidem , povídáním do bříška , vysílat mu , že se na něj moc těšíš ....držím pěstičky 😉

teeerez
21. led 2016

to ti nikdo moc dopredu nerekne 🙂 Respektive, stres pred statnicemi miminko nijak negativne neovlivni
ALE muzes byt v tehotenstvi hodne unavena, me to uceni skoro znemoznilo, protoze jsem byla zvykla ucit se v noci a najednou jsem byla schopna v 10 usnout na stole :/ muze ti byt blbe, muzes zjistit, ze pri sezeni te tlaci bricho, muze tak byt spousta dalsich problemu no :(

nehlede na to jak litaji hormony, ja se treba ve skole naprosto bez duvodne uprostred vety rozbrecela :D (ne u zkouseni, jen pri konzultaci s vyucuji, ktera ale byla extremne mila a ja jsem nebyla nijak ve stresu! Proste me najednou nejak vsechno dojalo :D)

A zvlast jestli jsi velky stresar, tak bych jeste ten pulrok pockala. Ja jsem vyserka a stejne nic moc no :(

cilkat
22. led 2016

Táta byl profesor na vysoké... vždycky si stěžoval, že nemá rád těhotné u státnic, protože se jim to bojí nedat 😀 .
Ale jinak taky myslím, že otázka je spíš ta, jestli se budeš schopná učit - já byla hrozně utahaná... ale jinak samotná zkouška (byťs přilehlým stresem) dětátku neuškodí. Já dělala teda jenom cvičitelský zkoušky... ale na konci prvního trimestru jsme vlastně řešila jenom to, jestli neusnu nebo se nepozvracím v půlce zkoušky... Výsledek mi byl dost jedno (a byla to velmi příjemná zkouška... ale je to i o tom, že zkoušející byli vzásadě kamarádi).

babuna
22. led 2016

Ahoj já se hlásím, jako těhotná a státnice mě čekají letos na jaře, původně jsem si je chtěla posunout na srpen, ale to mám termín porodu, tudíž mi nezbývá než jít na jarní termín. Profesora jsem se přímo ptala jestli to je možné a nebude to až tak vadit, studuji Archeologii (dodělávám mgr) a zasmál se že není žádný problém 🙂. Paradoxně jsem úplně klidná a učení mi docela leze do palice a že toho je hodně. 🙂 Je fakt že nad tím čas od času usnu 😅 tak snad to dopadne u státnic a pak i u porodu dobře 😀 .

whiteswan
22. led 2016

Jak to půjde, nelze dopředu říct, každé těhotěnství probíhá jinak. Sotva jsem zvládla zkoušky. Celých 6 měsíců mi bylo špatně, zvracení, neustálá únava. Státnice bych měla mít první týden v únoru a termín porodu mám 31.1.2016. 🙂 Odkládám je tedy na léto.

tulikiss
22. led 2016

je to na tobe ja si rikala ze zvladnu zkouskovy jako tehotna a nebyla jsme schopna tam ani dojit, 6 mesicu zvraceni i 6x denne. takze jsem musela prerusit a do toho prislo necekane druhe tehotenstvi takze ke statnicim jsem nakonec sla s dvema prckama. nikdo ti dopredu nerekne jak ti bude muze to byt v klidu a muze ti byt nehorazne zle.

amaliekvidova
autor
22. led 2016

Díky holky za reakce, asi to risknu a půjdu do toho 😉 Pokud bych to nechala po státnicích, tak bych si určitě řekla, že by bylo nejlepší, abych si ještě rok odpracovala...a mimino by se zase odkládalo na neurčito 😒

plea
22. led 2016

@amaliekvidova Napíšem Ti za 5 mesiacov, aké to bolo 🙂. Zatiaľ mám za sebou ako tehotná jedno skúškové, zrovna včera som dokončila poslednú skúšku. A plánujem zvládnuť aj to ďalšie skúškové a následne štátnice. Ak to vyjde, budem štátnicovať dva mesiace pred porodom.
Má to svoje nevýhody - či chceš, alebo nechceš, je to stres. To si možeš voči malému vyčítať, čo plodí ďalší stres. Zároveň musíš počítať s väčšou únavou. Bola som zvyknutá sa učiť do noci, keď bolo treba, teraz už o deviatej klimbám. Včera som chcela poslednú skúšku s partnerom osláviť - a zaspala som 19:30 na gauči 😀.
Má to ale aj výhody - tým že mám naraz viac starostí , nesústredím sa 100% ani na jednu. Takže tak moc nestresujem ani so skúškami, ani s tým že by nemuselo byť všetko OK s bábätkom, že je ešte dlhá doba do ďalšieho ultrazvuku apod. Tiež asi platí, že ani ten najväčší morous profesor nebude riskovať a nedovolí si byť na Teba hnusný a arogantný.
Nechcem machrovať že štátnice zvládnem ľavou zadnou, stať sa može čokoľvek, ale ak to výjde, ten pocit že si splním jeden z veľkých cieľov a dva mesiace na to ma bude čakať tá najväčšia radosť, bude stáť za to 🙂. Obvykle som sa po skúškovom niečím odmenila, včera som nabehla do obchodu....a kúpila plyšáka pre drobca, ten to prežíva so mnou.

somalicats
22. led 2016

@amaliekvidova Státnicovala jsem jako těhotná (začátek 8. měsíce) plus s miminem, protože u mě nešlo o jednu státnici, ale celý státnicový ročník, tedy vždy blok výuky plus praxe plus státnice a hned nato další a další... Dala jsem to v pohodě všechno. S tím současným těhotenstvím bych nedala nic, nemohla bych chodit ani na tu blokovou výuku, ani na povinné praxe, protože momentálně jsem samá komplikace. To "státnicové těhotenství" bylo naopak úplně pohodové, bez komplikací. Tohle dopředu nikdy neodhadneš.

mish_ka
22. led 2016

Ahoj, my jsme těhotenství kvůli statnicim o pár měsíců odložili. Hlavně proto, že jsem taky stresař a taky jsem se bála, jak to budu snášet a zvládat se učit. Takže jsem na magistru, končím 11tt a musím říct, že posledních pár týdnů jsem do školy nemohla a musela si posunout i pár zkoušek. Bylo mi hodně špatně a usinam doslova za pochodu 😀. Takže doufám, že uz se to ustálí a já dobojuju aspoň první ročník 😉...každopádně každá to snasime opravdu jinak, takže dopředu se odhadnout nedá vůbec nic.

lamia
22. led 2016

Já bych po zkušenosti těhotenství odložila. Mela jsem velký stres, zátěž, nebyl čas odpočívat nebo si těhotenství trochu 'prožít', dcera se narodila v termínu lehce hypotroficka, žádný důvod se nenašel. Ostatní deti mám s norm.porodní vahou a myslím,ze byl za tím ten velký stres.

bilbery
22. led 2016

Státnicovala jsem na začátku 2.trimestru, dalo se to normálně zvládnout, spíš naopak, to těhotenství mě uklidňovalo a byla jsem více v klidu,když jsem si pohladila rostoucí bříško. Celý semestr jsem nikomu nic neříkala, pak jsem se v době učení na státnice stáhla z obzoru a na státnice už jsem nakročila s bříškem a všichni pěkně koukali 🙂. Vzpomínám na to ráda 🙂

ajulinka91
22. led 2016

Moje mamka státnicovala před před dvěma a půl lety, asi týden před termínem. A úplně v pohodě 🙂

iccc
28. led 2016

Ahoj, já mám čerstvou zkušenost 🙂 Státnicovala jsem začátkem pátého měsíce, muž pomáhal, vařil apod. abych na učení měla co nejvíc klidu a času. Ještě to na mně tedy není moc vidět, takže žádné citové vydírání komise neproběhlo. 😀 Každopádně přišlo mi, že stres jsem zvládla mnohem líp než ostatní spolužáci, možná tím, že jsem se zvládla docela dobře připravit, ale taky myšlenka, že to důležitější mě teprve čeká, těšení se na budoucnost s mimčem. No, bylo to v poho.

hipposkin
10. bře 2020

Já statnicovala v 7. Měsíci, k tomu jsem chodila na poloviční úvazek do práce. Bylo to celkem v pohodě, dopoledne jsem byla v práci, pak jsem si dala oběd a odpoledne měla volno na učení. Na státnicích na mě byli celkem hodní, byl to tam pro ně asi trochu šok (studovala jsem softwarové inženýrství, celkově na té škole není moc holek, natož těhotných..). S únavou jsem problém neměla, prospím vždycky první tři měsíce těhotenství a pak už je to dobrý 🙈. Rozhodně bych radši statnicovala v 2. Nebo 3. Trimestru než v prvním..
Připravila jsem se dobře, takže ani moc stresu nebylo, jedině, co mi trochu pridelavalo stres bylo, že jsem věděla, že pokud to nedám, tak zářijový termín prostě nestihnu (rodila jsem na konci srpna)

setba
10. bře 2020

Ja dělala statnici z interny v 8. měsíci a prvni otazka pana profesora byla jestli se nechystám rodit, že porod vedl naposledy jako medik na stazich a že to je uz hoooodne dlouho. Další státnice jsem dodělávala uz s miminkem, to už bylo náročnější...Ale dá se vše. Nebala bych se toho.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru