Srovnávání dvou těhotenství

ustaranaholka
29. kvě 2017

Nejsem utlocitna,ale lecos nejak nedavam ted,snad hormony, bo co, ale jde to,ze muj partner ma tehotnou kamaradku, podle vypraveni, je snad o mesic a pul napred.No a jak je s ni v kontaktu, tak vsechno co se deji ji, musi zakonite i me.Treba ja mam jinou postavu a mam uz jaoby trosku videt pupek,ale je to tim, ze nejsem tak extra stihla.Ona je sice o dost starsi,ale postavu ma luxusni.Ja se vazim obcas a zjistuji ze hubnu,je tim, ze jsem prehodnotila svuj dosavadni jidelnicek, a nejak to jde samo dolu, jsou to gramy!!!,ale i presto ze jsem ve druhem mesici, tak nepribiram 🙂. Pochlubila jsem se partnerovi, ze nepribiram zatim a pak ve me zacala hlodat pochybnost zdali je vse v normalu😨..Jediny co na to rekl,bylo ze ta jeho znama tez nepribira, takze nevidi duvod proc ja bych mela!!To me vytocilo,ze nechci byt s nekym srovnavana,vsak prece kazde tehotenstvi je jine,ne?Pak prisel s tim, ze ona bere jine vitaminy nezli ja a jestli je taky nechci😲.Ne,nechci,mam svoje, z nejakeho duvodu a mam vse prectene.Navic ona je desne lina, tehotenstvi oznamila hned a vsem,aby nemusela uz nic delat,ani varit poradne neumi ve svych letech,to uz mi partner rekl,ze by bylo fajn,kdybychom se vzdy domluvily a jredna k sobe zasly, uvarily si a takhle se stridaly.A me se proste nechce.Nesnasim nuceni do cehokoliv, navic mam uz vuci ni averzi,nechi ji vidat a nic s ni sdilet, nedejboze cerpat od ni rady, kdyz je napred.To jsem spatna, ze si to chci prozit sama? A ne mit uz od nekoho "zarucene" rady, kde, kdy, jak atd??

terykk
29. kvě 2017

Ahoj, možná to jsou třeba hormony, ale ja bych to cítila stejne jak ty. Takže špatná určitě nejsi a asi bych i partnera upozornila ať tě s ni ne srovnává a ať si načte něco o tom, že každý těhotenství je jine.

ustaranaholka
autor
29. kvě 2017

@terykk hormony jsou jako vazne sileny, jako je fajn mit nekoho k sobe, urcite, ale ja nechci slyset, joo to pujdes tam, prvni dvere, tva to to chvili, ja to uz mam za sebou, to nic..ja si to chci prozit po svem, chci to hledat na netu, chci mit ty svoje obavy a ne nejakou chytrolinu pred sebou...

yerry
29. kvě 2017

@ustaranaholka ahoj. Nesrovnavej ani teď sebe s ní a už vůbec ne vaše děti.... Já mám dvě děti a každé mě těhu byli jiné ale úplně a moje těhotné kamarádky to měly taky úplně jinak a každé dítě je jiné, jedno se otáčí na bříško ve 4 měsících a jiné až na konci 6 měsíce a tak je to i s mluvením a vlastně se vším. Pokud budeš srovnávat budeš na palici....
A to e nepřibírá nic neznamená, já jsem u první dcery do dvacátého týdně přibrala jen 2 kg a pak to šlo jak na běžícím pásu a rodila jsem s +19 kg a u druhé jsem do dvacátého týdně nabrala 5 kg a rodila jsem s +13 kg, obě jsou holky, obě narozené lehce 2-3 týdny dříve, s nízkou porodní váhou a obě jsou v prosinci.... U první jsem že začátku pořád spala a u druhé jsem zvracela a přibírala.... A pupek jsem měla že začátku spíš špekovitý než těhotenský.....

ustaranaholka
autor
29. kvě 2017

@yerry prave, ze ja chci klid, to dela muj partner.Doufam,ze je to tim, ze ma pocit, ze ma jako s cim porovnavat a tim padem sledovat me, jako ve smyslu, jestli je vse ok. Ja si to prave chci prozit po svem.A ne stale slyset, ona ma to a tamhleto. Mam svuj usedek.Samozrejme rady vyslechnu,ale pak zalezi na me samotne co si z toho vemu.Toho se desim prave,az budou deti.Partner uz planuje, jak se budem schazet bud u nas ci u nich, ona ta znama je kamaradka od skoly, bydleli vedle sebe resp.jejich rodice stale bydli, jsou jako sourozenci.A ja kdyz jsem rekla, ze nechci treba aby tu byl nekdo cely dopo a ja pro nej varila, jak si mysli on a pote abychom jsme se vystridaly, ze kazda muzeme mit uplne jiny rezim, tak akorat na to odvetil ze nechce abych se stranila a ze jeho dite nebude acosialni diky me.Proste az budu chtit jit s kocarkem dopo tak pujdu a nebudu cekat a se vymota i ona, nehlede na to, ze ji vse trva☹.On mi proste rekl, ze je to jeho kamoska uz kolik let a ze ji ma ctit.

yerry
29. kvě 2017

@ustaranaholka to že je to jeho kamarádka ještě neznamená že musí být i tvoje.... Já jsem taky u první chodila s kočárkem cen s kámoška na, ale několika jsem a bylo to jednoduché, druhou dceru kojim dost často a má problém s usínáním takže jdu když je vhodná chvíle a málokdy mám možnost se s někým potkat... Nebude asociál, až bude větší a bude si umět hrát s dětmi tak už to s režimem bude jiné... Děti do určitého věku si neumí hrát s dětmi a i když jsou v kolektivu tak si hrajou samy... Až později přichází čas kdy uz budou v pískovišti vařit kasičky spolu.... A navíc nikde není psáno o že budete mi obě třebas kluky, aby si spolu plnohodnotný e vyhráli a taky si děti nemusi spolu sednout, prostě si nemusí rozumět.... Tvůj muž to zbytečně hroti a láme přes koleno ale děti si nakonec stejně udělají po svém.... Nejlepší je nechat vše přirozeně plynout....nevidím důvod proč by ses měla nějak přemáhat abys s. I mohla chodit "kocarkovat"....

kejt29
29. kvě 2017

@ustaranaholka v klidu to s nim probrat. Vysvetlit, ze jemu by se taky nelibilo, kdybys ho srovnavala s nejakym svym kamaradem a jeste resila nejake kamaradcovstvi. Co se tyce pribirani, ve 2. mesici je na nej jeste dost casu. Dost zenskych naopak hubne, nemaji chut k jidlu nebo zvraci. A nejdulezitejsi rada: Nikdy nic nesrovnavat!!! Ja pribrala v tehotenstvi 20kg a behem tri mesicu mi zustaly jen dve. Kamaradka pribrala 12kg a nemohla se jeste po roce zbavit 8kg...

mammoth007
29. kvě 2017

😀 jakoze drobek bude asocial, pokud od narozeni nebude travit dost casu s jeho kamaradkou? Napriklad on bude v praci a bude kontrolovat, jestli jste k ni sli nebo ne? To je samozrejme nadsazka, ale....to, s kym a kdy se budes stykat ti prece diktovat nemuze. Je hezky, ze ji bere jako sestru, ale ona ma svou rodinu a vy zase svoji. Potkat se jednou za cas na navsteve, grilovani, nebo oslave vsichni dohromady I s detma? Proc ne. Ale pravidelne se povinne navstevovat a jeste si vzajemne varit? To me trochu pobavilo. Jinak ja jsem tehotna po ctvrte a ani jedno sve tehotenstvi bych si nedovolula srovnavat s druhym, natoz s nejakou jinou maminkou. Nejvic by mi asi vadilo (treba se pletu, ale z toho, jak to vypravis mam takovej pocit), ze si tvuj pritel mysli, ze ona vi lip, ze ona se lip vyzna a ty bys mela byt rada, ze mas tu moznost se priucit. Asi bych se bala, ze te s ni bude pozdeji srovnavat I jako mamu a co se tyka pece o mimiska a to uz by se asi mohlo hodne vyostrit. ☹

ustaranaholka
autor
29. kvě 2017

@mammnomoth007 predne graluluji ke ctvrtemu ditku!..tak nejenom s ni ale celkove.moje dite se ma norodit pred vanoce a uz planuje jak pojedem k jeho rodicum 120km..tak rikam,to asi ne, ze budu chtit byt doma v klidu takhle zkraje a hlavne ze v zime to bude velka vyprava vzit vsechny veci.ne, ze pry dite si musi zvykat, ze akorat utlocitny mamy decka furt prevlikaji, ze kdyz by melo jednu vec tyden, ze bude nejspokojenejsi a furt mi rika,at hlavme takova nejsem, takova ta prepecliva.No nic.Nechce abych drepela doma s ditetem coz to ja ani v planu nemam.Taky zastavam ten nazor, ze my mame svou rodinu a ona zase svou..videt se obcas ano, ale 4tydne kezdit hromadne kocarkem?by me to polozilo nejspis.Naopak to je prilezotost potkat nekoho noveho a celkove se neco noveho naucit.Ale mam strach trochu,jak to bude, hlavne!..bydli nedaleko od nas, dva vchody☹.

mammoth007
29. kvě 2017

@ustaranaholka to bych mu zkusila nejak vklidu a rozumne vysvetlit. Ono sestinedeli neni jenom na srovnani hormonu a odpocinek matky, ale taky na aklimatizaci mimca. Moje prvni je taky predvanocni a kdo bydli daleko a nemohl se za nami stavit na kratkou navstevu behem svatku, musel holt pockat po novem roce. A pokud jde o prevlikani.....zeptala bych se ho, jak by se citil, kdyby byl cely den v jednom obleceni, obzvlast nekde na ceste a po vecerni sprse by si musel obliknout to stejne zapocene obleceni. Nehlede na mleko, ktete pri kojeni ma mimco snad az na kolenou - teda alespon ty moje cunatka to tak meli- a nedej boze, kdyz si mimco ublinkne 😀 to bych ho chtela videt, jak se bude nadsene mazlit s mimcem, ze kteteho je na honi citit natravene mleko 🙂 Ale neves hlavu, ono to prijde, oni si to ty chlapi predstavujou jak Hurvinek valku, a kdyz pak vidi realitu, tak jsou radi, ze jim to mimco nekdo prevlekne a prebali 🙂 Muj muz mej taky trochu zkreslene predstavy o tom, jak to s miminkama funguje. Rekla bych, ze se to podda.

ustaranaholka
autor
29. kvě 2017

@mammoth007 ja v to taky doufam🙂, jen me ted berou ty reci jeho nejak moc vazne.Neuvedomuje si, ze muze ublizovat a vtipne mi to zrovna taky neprijde.Nechce abych se stranila spolecnosti, ale vysvetlovat nekomu ze ted proste nechci pit, radeji zistanu doma, za jedno mam jednu spatnou zkusenost a za dalsi teprve me ceka gemetika, takze uplne jit s pravdou nechci.No a on jak to vidi ted, tak si mysli, ze budu takova i jako mama.I ta jeho kamaradka jeste nevi, ze jsem tehotna, ale ja mam uz averzi davno dopredu, protoze ona uz ma od vsech domluvenre obleceni a chlubi se, ze ma jiz hotovo skoro vsechno a me neba to poslouchat, stacilo jednou, kdyz jsme se potkaly☹. Ja to prozivam jinak, v klidu, jestli me zrovna neco trapi, tak to reknu Partnerovi a ne celemu sirokemu okoli, jako ona, ktera to hned rekla v praci, ze at s ni moc nepocitaji, ze chce ulevy, doma, ze uz nebude nic delat, max se venovat sobe, takze ani uz neuklizi, zadny vysavani, to vse dela jeji chlap, ted uz ani nechodi na prochazky se psem a to zadne jine komplilace nema.No a pro me to neni ta spravna ikona podle ktere bych se mela ridit.Ja sama jsem na riziku,mam hormony, je mi obcas zle, nekdy treba cely den nevylezu z postele,ale delam ci se snazim co doposud, sice pomaleji,ale rozhodne by me nenapadlo rict ted chlapovi at veme vysavac a uklidi ze jsem tehotna, myslim, ze me jeste takova prilezitost biude cekat,ale az mnohem dele!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru