Ahoj holky vyšlo my riziko na dawnow syndrom
Jdu na odber plodové vody ?
Mate některá zkušenosti ?
Zdravé Miminka ?
Byla jsem na odběr choriovych klku a vše ok😉 výsledky hned druhý den
Tak u mě riziko 1:180 a bohužel to dopadlo špatně, DS se z plodovky potvrdil.
Ale většina pozitivních výsledků screeningu je opravdu jen preventivních a miminko je zdravé.
@lenkalubina tak snad mám ještě nějakou naději , jsem po zamlklem těhotenství a Tedka ještě tohle tak jsem s toho úplně v háji .
Moc nerozumím, jestli riziko na trisomii 21 (tedy Downův syndrom) je tedy 1:4 nebo 1:700, je potřeba přečíst to UPRAVENÉ riziko, které kombinuje i ty ostatní parametry.
Jiné údaje jsou populační riziko vzhledem k věku apod.
My jsme měli riziko taky 1:20 nebo tak nějak, bylo mi 22 let, krev špatná, ultrazvuk špatný, odběr choriovych klku v pohodě... Jen jsme chodili na genetiku do 6m dcerky 😊
@nikola988 podle výsledků má miminko vadu na srdci (nedomykavost chlopně) a vyšší průtok pupečníkové tepnou. To ti zřejmě ty výsledky tak zhoršuje. Srdeční vady se často pojí s Downovým syndromem, ale našla jsem diskuzi, kde bylo se stejnou vadou srdce vše v pořádku, vada se sama spravila před druhým screeningem. Uvidíš po plodovce, celkové riziko je sice vyšší, ale není to beznadějné 🙂
V tomto případě bych na plodovky určitě šla, všechna ta rizika jsou dost vysoká.
Taky nam vyšlel při 1.screeningu špatný výsledek, odběr plodovky jsem ale odmítla a zaplatili jsme si krevní testy kde teda naštěstí vyšly všechny syndromy negativní a ještě nám určili i pohlaví plodu aniž by to na ultrazvuku bylo vidět 🙂
Měli jsme riziko na DS 1:4, podstoupila jsem odběr choriových klků a čekáme zdravého chlapečka. Nicméně jsem měla v pořádku ultrazvuk, výsledky byly špatné z krve. Podstoupila jsem 2x vyšetření FECHO u malého, nemáme potvrzenou žádnou srdeční vadu. Nemůžeš se ještě objednat na odběr klků, než čekat až na plodovku někdy do 16tt?
@nikola988 Asi nejdeš na plodovku, ale ten odběr chloriových klků. Na plodovku takhle brzy po screeningu jít nejde, opravdu se dělá nejdřív od 16tt, předtím je vody kolem miminka prostě ještě málo. Každopádně rizik tam opravdu vychází víc, je potřeba to zkontrolovat. Nervy chápu, je to těžké na to celé nemyslet a nebát se...
@nikola988 bude to dobré určitě,věřte ☘️ držím pěsti ✊️✊️✊️
@lenkalubina moc děkuji , nedokážu vůbec myslet pozitivně ale v jedu duše se modlím aby naše dítě bylo zdravé
Ahoj holky,prosím o vaše názory,byla jsem na 1. Screeningu vyšel mě negativní,UZ v pořádku nic méně riziko na Downova vzhledem k věku matky vyšlo 1/322 a celkově s porovnáním UZ 1/527,nic méně negativní ale večer mi volali že věk vyšel v sedě zóně a objednali mě na konzultaci na genetiku,jsem z toho špatná ☹ nic víc mě neřekli jen,že věk mám v šedé zóně a proto genetika UZ byl v pořádku,máte někdo podobné zkušenosti a miminko bylo v pořádku je mi 35 let a čekáme druhé miminko,doma mám 4 letého zdravého chlapečka děkuji za názory
@havajanka bylo mi 39,když jsem otěhotněla a samozřejmě mi vyšel screening taky špatně. Dokonce hůř než vám. Hned druhý den jsem šla na genetiku,kde mi dr vysvětlila,že to v tomto věku vychází snad všem špatně. Doporučila mi odběr choriovych klku a hned druhý den mi volali,že je vše v pořádku. V čekárně se mnou seděly i dvacetileté holky! Takže nezoufejte, určitě to dobre dopadne ☘️ 35 ještě není žádný věk
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikola988 ano. V březnu nám vyšlo riziko 1:7. Šla jsem na odběr klků, abych nemusela čekat na plodovku... Máme zdravou holčičku