Špatně přehledné ledviny miminka

prcekverunka
12. únor 2018

Ahoj holky,
byla jsem na ultrazvuku ve 21tt a vše bylo v pořádku, až na ledviny, které doktor na ultrazvuk špatně viděl - prý špatně přehledné. Tak si mě pozval znovu za 2 týdny a opět stejný problém. Špatně přehledné ledviny a dnes ještě prázdný močový měchýř (prý se prcek asi zrovna vyčůral…). V pátek mám jít na další ultrazvuk na jiné pracoviště.
Můj dotaz - stalo se tohle někomu? Nějak nevím, co si o tom mám myslet a začínám z toho být docela nervózní :,(

sysule
12. únor 2018

@prcekverunka Ahoj, podle mých zkušeností je to tak, že ty ledviny nikdy přehledné nejsou. U nás bylo na ultrazvuku vše ok a nakonec má prcek jednu velkou podkovovitou. U kamarádky to zas bylo tak, že byla videt jen jedna. Nakonec ma synek dve a je vpohode. Nejlépe se vše zjistí až na narozeném miminku. Já bych nebyla nervózní a vyčkala do narození potomka. Oni ho pak v porodnici vyšetří a vše bude jasné.

prcekverunka
autor
12. únor 2018

@sysule Díky za zkušenost. Uvidím, co mi řeknou v pátek.

sysule
12. únor 2018

@prcekverunka Není zač. Jinak ještě doplním, že mi pak na nefrologii řekli, že na ultrazvuku v těhotenství nemohli poznat, že má syn podkovovitou ledvinu, protože střední část byla zakrytá plyny. Celkově mi přijde, že ultrazvuk je taková hodně přibližná metoda. Dříve jsem to brala jako něco exaktního a velmi přesného, ale není to tak. Držím palce!

prcekverunka
autor
12. únor 2018

@sysule Děkuji 🙂 Já jsem s holkama na ultrazvuku měla vždy všechno v pořádku, takže do třetice mě to trochu děsí. Ale snad bude nakonec miminko v pořádku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru