Spálené bříško v těhotenství.

minnie79
21. črc 2020

Dobrý den, dnes jsem byla se synovcem na koupališti a jelikož mám záda samou jizvu, tak jsem si je chtěla opálit. Když jsem přišla domu, tak jsem si všimla, ze mám spálené i bříško, vůbec mi na koupališti nepřišlo, ze bych ho vystavovala sluníčku. No, ale teď mám výčitky a strach, ze jsem miminku něco udělala. Jsem 32tt a malá se normálně hýbe, tak jen asi potřebuji trosku uklidnit.

amazonkajanik
21. črc 2020

@minnie79 spálení od sluníčka krom rizika rakoviny kůže by nemělo ohrozit miminko. Horší by bylo popálení od ohně,nebo opařenina ...

drakenn
22. črc 2020

Měla jsem taky, nic se nestalo. Mazej pantenolem

goovana
22. črc 2020

@minnie79 v loni jsem byla na dovolené v Itálii tehotna 5 měsíc a doktor mě velice důrazně varoval abych se sluníčku bříškem vyhnula ze se muže priskvarit placenta. Nevím co je na tom pravdy ale radši jsem ho měla porad schované

krupka3
22. črc 2020

Ja bych tedy tehotne bricho nikdy nevystavovala primemu slunci. Ani se to nedoporucuje. Jaka jsou realna rizika (priznam se) nevim, ale uz z podstaty veci dava smysl si dite v brise chranit.

cilkat
22. črc 2020

Mejm dětem v břiše vadilo sluníčko kvůli teplu (nesnášeli jakýkoliv přímý zdroj tepla a teplo obecně). Ale krom přímého horka fakt nevidím, co by mělo vadit. Takže pokud jsi zjistila až doma, že jsi spálená, tak poctivě promazat (spálení kůži hodně napíná, tak ať nemáš zbytečné horší strye), ale jinak bych to neřešila. (Připevnění placenty mi přijde hodně absurdní... Nicméně to, že horko může způsobit mutace je známé... Ale to je větší problém v prvním trimestru.)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru