Ahoj, holky. Prosim, jedli jste v tehotenstvi normalne sojove vyrobky a predevsim sojovou omacku? Na netu casto pisou ruzne blbosti, snazim se tim moc neridit, ale zrovna ta sojova omacka mne prekvapila. Soju jim uplne minimalne (mela jsem asi jen dvakrat nejaku pomazanku, ktora ji obsahovala) a sojovu omacku jsem dnes mela ve vetsim mnozstvi s masem z restiky. Mate zkusenost? Dekuji.
@nika110818 Pokud nepiješ decku denně ,tak neřeš. Já mám ráda čínu a dělám si jí často, jsme v pohodě a vše probíhá jak má. Neměla by se ani niva , což jsem už nevydržela a udělala jsem si nivové šneky, protože je miluji místo bramburků. Všeho s mírou a když je to občas, tak se nic neděje. 😉
@nika110818 Tak až teď před porodem jsem zjistila, že by se soja neměla jíst. Mám ji v jídelníčku minimálně 2-3 týdně. Diabetoložka o tom ví a vůbec mě na to neupozornila, takže v rozumné míře to asi nevadí.
Skvely, moc vam dekuji. Mam to opravdu minimalne, takze by to melo byt v pohode. 😊
Proc by se sojova omacka nemohla? Cetla jsem, ze nefermentovana soja neni zdrava, ale co se tyce sojove omacky, tak pokud je kvalitni (tj jsou tam jen ty ingredience, které maji byt, a pripravuje se fermentaci), tak nevidim vubec zadny problem. Akorat ze v te restauraci clovek nevi, co mu do jidla davaji... Ale jednou za cas uplne v poho.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nika110818 Zastavam nazor, ze v malem mnozstvi nevadi temer nic. Ja sojovku jedla k zeleninovemu sushi a nijak se to neprojevilo. 😉