Ahoj tehulky jsem v 8tt můžu si dat malé pivo bo skleničku vína?
Ahoj 🙂 urco muzes..🙂 akorat ja si teda prvni pivko dala az nekdy v 17tt =D mela jsem strach =D a jak vim ze prdolka je zdrava jak si dam =) ale mela jsem pouze 2x zatim,nak na to nemam ani chut =)
urcite muzes
já bych se na to tedy vybodla. při kojení klidně, ale při těhotenství mi to přijde zbytečný riziko. dám si leda nealko pivo a to mi stačí a vino hold chvíli oželím. jedna sklenička vína je jako velké pivo co se týče alkoholu a dát si 1 dc vína mi přijde stejně na nic, to si akorát člověk udělá slinu 🙂 ale každý to hold vidí jinak...🙂
Já pila průběžně celé těhotenství, jen jsem se snažila nevypít víc jak to jedno velké pivo, nebo jednu klasickou sklenku vína za tři /čtyři dny (tj. třeba o víkendu k pečínce jedno pivo, ve středu s kamarádkou sklenku vína). O vánocích to teda na chvíli padlo, ale to jsem byla už hluboko v druhém trimestru. Tvrdý alkohol bych nepolkla vůbec.
Malé pivko nevadí. Občas si ho dám k obědu na chuť ☺ Vína se bojím, to jsem si dala zatím 2x po deci teď co jsem těhu. Bojím se si dát víc.
jsem u 8 tt a sklenku piva si bez vycitek dam i doktor to povodlil , vino nevim to nepiju tak jsem se tim ani nezabyvala ale nekdo rikal ze je pry dobre na krvinky i v tehu 🙂
tak ptala jsem se na to doktora, jestli si můžu dát ptz u prvního jsem neměla ani lok alkoholu ale za měsíc se vdávám a chhtěla jsem sklenku něčeho.doktor řekl že to není vůbec žádný probém ptz ta hladina alkoholu je tak malá že se to miminu nemůže absolutně ublížit. samozřejmě ne tvrdej,ale sklenka piva, nebo vína, frisco apod.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jsem 40tt a pravidelne jednou tydne jsem si dala bud sklenku (2deci) vina nebo maly pivko...sam doktor ti rekne, ze tohle nevadi.