Sirup Prospan, můžu ho v těhotenství?

verunkafe
30. zář 2016

Dobrý den všem,
měla bych dotaz zda můžu v těhotenství sirup Prospan. Dnes jsem byla u doktorky, byl tam zástup, neměla moc čas a řekla mi, ať si koupím Prospan, ale raději zkontroluji příbalový leták. Tam se píše, že se nesmí a doktorka mi už neřekla co jiného si koupit a teď už neordinuje. Různě jsem hledala a našla různé informace, tak nevím, jak si to mám přebrat. Bude víkend a bez léku to asi nevydržím. Máte s tím někdo zkušenosti, brala jste jej některá? Jsem v 8.tt. Děkuji za rady.

tery_s
30. zář 2016

@verunkafe Ahoj, určitě neuzivej v 1.trimestru je plod velice citlivý a tyto léky mohou vyvolat potrat. Nevím, jaké máš nachlazení ale zkus vydržet bez medikace, pouze čaj s medem, teplo, do nosu mořská voda, na krk mullerovy pastilky a ze sirupu jitrocelovy , při teplotě jenom paralen žádné ty nápoje coldrex, grip atd.

nuggett
30. zář 2016

Já trpěla na bolesti hlavy a paralen jsem si v pohodě mohla vzít...a na bolení v krku pro těhotné se doporučuje septilen...brala ho i kolegyně a měla za chvíli pokoj. Ale na kašel bohužel nepomůžu 😒

verunkafe
autor
30. zář 2016

@tery_s Takhle jsem se léčila posledních 5 dnů a nic, mám pocit, že spíše horší, mám silný dráždivý kašel, někdy nejde přestat. Šla jsem k dr. v domnění, že bude vědět a pomůže mi a ono, pomož si sám člověče, ach jo ☹

fykyska
30. zář 2016

O bezpečnosti přípravku v průběhu těhotenství a v období kojení nejsou k dispozici údaje. V
období těhotenství a kojení by se proto přípravek měl užívat pouze ze závažných důvodů a po
poradě s lékařem.

🙂 Nikdo si nelajzne dát testovat léky těhotné , ale nejedna žena ho dostala. Lepší krátkodobé užívání léku než nemoc, díky níž se může plodu hůře dařit.

Na kašel bych zkusila , čaj s medem, i ten prospan, lipový čaj, heřmánek, obklady, paralen, homeopatika, psí sadlo, jitrocel

Ale pokud to trvá už 5 dní šla bych na orl , nebo se poptat do lékarny eventuelně zajet na pohotovost s tím, že je ti opravdu zle a nevíš si rady. Neřešit to není vhodné řešení

nuggett
30. zář 2016

Ještě mě napadl cibulovy čaj s medem pokud nemáš absolutní odpor k cibuli 😁 a není ti špatně 😂já to v pohodě vypiju ale přítel si z cibule dělá sirup...tohle mi vždycky zabralo když už všechny ostatní léky nezabiraly k tomu ještě zabal na krk dva dny a byla jsem ok.

verunkafe
autor
30. zář 2016

Dovolala jsem se na gyndu, podle paní doktorky můžu Robitussin antitussicum, v příbalovém latáku taky není nic hrůzostrašného. Zkusím tohle v kombinaci s tím čajem a uvidím. Kdyžtak poletím v pondělí k dr. znovu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru