Ahoj, která z vás měla zkušenost s cestováním do zahraničí v posledním trimestru? Je to nějak fyzicky náročné? Chtěli bychom strávit poslední silvestr ve dvou někde v zahraničí, ale aby to nebylo moc náročné pro mě. Nyní jsem 30+4tt. Děkuji.
@maichi Nikdo neporadí. To musíte zvazit sama, na co se cítíte, případně jaké riziko podstoupite. V 33.týdnu se mi ditko rozhodlo, že je čas, a byla jsem opravdu ráda, že jsem byla zrovna doma (kousek od porodnice).. takže ja bych už byla posera a do zahraničí v těhotenství ani náhodou🙂
Ale kamarádka cestovala po světě do "poslední chvíle" a vše v pohodě.
Nejela bych... Stejně tě nikdo už nepojistí v tak pokročilém stádiu těhu a kdyby se něco stalo tak se nedoplatíš. Udělejte si pohodičku doma a budeš v klidu bez stresu 🙂
Jsem ve 26tt a mám za sebou 6hodinovou cestu autobusem na adventní trhy. Bylo to pro mě peklo. Prvních 6 hodin jsem ještě zvládla, ale pak den strávený na nohou a návrat domů už byl utrpením. Nevěděla jsem, jak si sednout, vše mě bolelo, musela jsem se na sedadle posunout níž, aby miminko nebylo mačkané. Za nějakých 6 týdnů už bych to určitě nechtěla opakovat.
Dokážu si představit vyrazit někam autem, dělat přestávky a užít si večer ve dvou třeba v chatě (Alpy, Tatry). Ale určitě ne v hlučném prostředí. Byla jsem teď na firemním vánočním večírku, kde hrála živá hudba k tanci a miminku se to vůbec nelíbilo, tak jsem brzo odjela domů.
už bych nikam do zahraničí nejela - může se stát,že opravdu začneš rodit (vliv dlouhé cesty,stresu....) a i když tobě platí pojištění české,tak miminku ne,takže sice by ti proplatola pojištovna zakladni sazbu za porod,ale už ne cokoliv za péči o dítě. Po čechách asi jak kam,určitě někam,kde bych věděla,že je poblíž porodnice a že tam budu mít klid. Jak už tu někdo psal,v tomhle pozdějším stadiu se miminkum hlasite zvuky moc nelíbí.
děkuji vám děvčata za rady, asi radši zůstaneme v ČR, aby se nemohlo stát nic neplánovaného. 🙂😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@maichi To záleží, jak Ti je a jak daleko byste jeli. Letět už nemůžeš a jet třeba do Paříže a zpět busem, to bych se už asi nenarovnala. Osobně mi jako rozumné přijdou 3, max. 5h cesty, ideálně vlastním autem. Za rizikové také považuji petardy: miminku se to docela nelíbilo. Spíš bych radši jela někam na zavátou chatičku a koukala do krbu.