Šedivění v těhotenství?

kaseenka
31. led 2022

Ahoj holky,
Nyní v těhotenství se mi najednou sem tam začal objevovat šedivý vlas a mně by zajímalo, zda to může být právě těhotenstvím? Předtím jsem nikdy neměla... Je mi 27, nemáte některá stejnou zkušenost? Nebo je to jen shoda náhod?
Děkuji za Vaše reakce 🙂

lenerka1
31. led 2022

Docela se mi líbí vysvětlení TCM...těhotenství a následné kojení odebírá z matky životní energii (centrum v ledvinách), kterou dává dítěti, pokud ji matka pravidelně nedoplňuje, mohou např. šedivět vlasy, může se více strachovat, upadat do úzkostných stavů. Stačí o sebe dbát, odpočívat, držet ledviny v teple a nezapomínat na pitný režim. Taky nevím, jestli je to shoda náhod, ale u mě to platí.

srnii
31. led 2022

Já mám šediny od 22 a zjišťuji že to bývá horší při nějaké zátěži. Během těhotenství mi zešedivěly hodně ale na druhou stranu jsem se přestala barvit takže to víc vyniklo.

kaseenka
autor
31. led 2022

@lenerka1 tak u mě tedy asi taky! Moc děkuji za úryvek, já předtím nikde nenašla! 😊

malytlustyhroch
1. únor 2022

@kaseenka mela jsem po prvnim těhotenství vic sedivejch vlasu nez kdy pred tim i po tom, nebo mi to tak aspon prislo, taky mi tehdy bylo 27 (ted mam min sedivejch), ale zas se mi vyhlo to povestny poporodni padani vlasu.

kaseenka
autor
1. únor 2022

@lenerka1 můžu se ještě prosím zeptat, odkud informaci máš? Nikde se mi dle textu nepodařilo najít. 🙂 Moc děkuji 🙂

urtica
1. únor 2022

Ano, u mě po každém těhotenství skokově

lenerka1
2. únor 2022

@kaseenka Jejda, to už přesně nevím, četla jsem to na nějakém webu věnovaném tradiční čínské medicíně už před delším časem, takže je to taková formulace z mojí hlavy, jak jsem si to pro sebe přebrala. Zkusím pohledat a dát odkaz.

lenerka1
2. únor 2022

https://www.smer-zdravi.cz/eshop-hriva-cerneho-... sice je to jen popisek k produktu, ale píše se tam o těch ledvinách. A tady https://www.patentnimedicina.cz/cz/ze-supliku-t... nějaké spojitosti mezi dítětem a energií ledvin (ta pasáž o sexu mě dost pobavila). Ale přímo ten článek, co jsem kdysi četla už bohužel neumím najít.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru