Zdravím rada by jsem se zeptala zda se Vám zdají hodnoty vyšetření v normálu vyšlo mi NT 1,34 CRL 60 týden 12+4 a u Nosní kosti mám napsané + . Bohužel lékař který mě vyšetřoval moc mluvící nebyl. A ještě je dole napsane GA dle PM ( anat. Plodu ) AS 150/min, anatomický obrazzdá se normální. Jsem objednana na další vyšetření ve 20.tt mam se snad neceho bát? Nebo je to normální postup. Děkuji za odpověďi
Všechno je ok, + u nosní kůstky znamená, že nosní kůstka je přítomna (v případě výskytu Downova syndromu nosní kůstka viditelná není), AS 150/min znamená tepová frekvence plodu, což je také v pořádku a anatomický obraz se zdá normální znamená, že dr. podle utz nenašel žádnou vadu. UTZ ve 20tt. je normální, kontroluje se, zda miminko nemá žádné další vrozené vady, které se v tom 12tt neukáží. Tak ať jste zdraví 🙂
Dělá se ultrazvuk i krev a výsledky se kombinují. Já tam mám CRL 60mm, NT 1,9mm=1,21MoM, nosní kost: přítomna. Dál je prý důležité PAPP-A 2,39 MoM, FbhCG 2,23 MoM a celkové skóre tedy pravděpodobnost výskytu vady máme T21 "1/24 000" a T13+18 "1/50 000" - čím vyšší čísla za lomítkem, tím lépe. Nám tehdy řekli, že je vše takto ok 🙂
Je to v pořádku, a běžný postup
Ve 20 tt velký organovy utz, průtoky,placenta
Kdyby něco nebylo v pořádku dr by řekl, ale platila jste si ho,abyste se měla zeptat...od toho doktoři jsou
@lajla ptala jsem se ho či je vše v pořádku a stejně mlčel...:-/ doufam že příště už buď bude rozumějí nebo někdo jiný....
Jinak holky moc děkuji...🙂 Fuu měla jsem hrozne predstavy a snad i ve 20tt to bude všechno jak má....🙂
Já mám CRL 52,9. NT 1,5 mm. BPD 18,4 mm. Kůstka přítomna 🙂 pak jak píšete to PAPP-A 1,469 MoM. FbHCG 1,184 MoM. 🙂 taky vše v pořádku 🙂
@misina01 a to PAPP-A atd. Jste našli kde.? :-O
@pinkmonkey pokud cekovy vysledek ok tj negativni a v poradku, tak se uz ani v jednotlivych markerech nemotej. Bere se to jako komplex, je to ok. 😉
Ve 20tt je standardni druhy velky utz, nasledne cca 30-33tt.
@pinkmonkey To PAPP a to druhé jsou myslím výsledky z té krve. Ale stejně jsou nejdůležitější ty celkové výsledky, jak píše gepe.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Možná budu vypadat blbě, ale máš na mysli ultrazvuk? Screening VV jsem myslela že se dělá z krve. Nejsem lékař, čili z popsaných hodnot nejsem schopná nic vyvodit, ale pokud by bylo něco špatně, dozvíš se to včas, neboj. Já měla právě screening vv u obou dětí se špatným výsledkem na Downův syndrom a sestra od mýho dr. mi to hlásila okamžitě jak byly výsledky na světě. Dost nešťastným způsobem, ale to už je jiný příběh.