Holky jsem zmatená. Na screening jako ultrazvuk jdu 16.2 krev mi brali 31.1.a vysledky by měl už gyndar mít u sebe. Zítra jdu na gyndu tak se chci zeptat jak ta krev vypadá, ale nebude to zkreslený výsledek? Já myslela, že rizika se vypocitaji z nějaké kombinace krve a ultrazvuku, ale teď vidím každou chvíli, že už třeba někdo má krev špatnou a je to bráno automaticky za špatné i když pak ultrazvuk je ok. Úplně se bojím zitta zeptat, vím, že bych se to stejně dozvěděla, ale mám fakt strach.
@zet83 zaujalo mě, jak jsi napsala, že na výsledky mají čas až 14 dní. Když jsem byla na odběru krve (a ten odběr teda neprobíhal u doktorky, ale na odborovém místě), tak mi ta paní, co mi dělala odběr, řekla, že doktorka bude mít výsledky hned druhý den.
@zet83 Hm to je fakt dlouho teda, já byla na odběrech ke screeningu PAPPA-A, RH, HIV, antigenech apod. včera, výsledky budu mít už dnes, brali mi asi 7 zkumavek...možná je to laboratoř od laboratoře, mě gynekolog říkal, že později to budu vědět jenom když by on neměl čas a nestihl to už všechno pozapisovat do pc.
@volfikovi Tu krev zhodnotí společně i s ultrazvukem a dají ti výsledek, nemá smysl to pitvat bez toho.
@volfikovi me brali krev pro gynekologa v rámci běžné kontroly zároveň s krvi pro screening - sestřička říkala ze kdyby bylo něco špatně budou volat …. A pro screening jdou počítám výsledky na to pracoviště a pro mého Gyn se vyhodnotí až v kombinaci s ultrazvukem - pokud bych šla na klasicky ultrazvuk, tak me krev neberou, brali pouze pro ten rozšířeny, který zkoumá riziko restrikcí a preeklampsie navíc .. takže zeptat se na krev můžeš, ale počítám ze ti stejně rekne jen ty “svoje” výsledky a zbytek si budou řešit na screeningu..
@janule0123 neřekla mi vůbec nic, prý musím počkat na ultrazvuk a pak se vše dozvím 😔 mám hrozný nervy
@volfikovi tak je to přeci v pořádku - ty samotné krevní výsledky ti nic moc neřeknou, reálně by se ti stejně neulevilo, kdyby ti teď výsledek řekl..nic by ses z něj nedozvěděla.. já už výsledky vím, ale zapsal a řekl mi taky jen ty základní - krevní skupina, hiv, faktor a podobné "blbiny". Hodnotu hcg a PAPP-A a spol. dají dohromady až s výsledkem ultrazvuku, kde se zjistí riziko.. musíme čekat, já jdu až za 14 dní a teda taky mám strach a zároveň se těším, už bych to chtěla mít z krku tyhle nervy a chtěla bych to říct i rodině. Mimochodem je fajn myslet na to, že i kdyby krev dopadla hůř, ono to nic neznamená, protože to je TVOJE krev, ne miminka. Ta tvoje může být ovlivněná spoustou faktorů, proto je zásadní ten ultrazvuk.
@laxesis na to mám vliv i váha? Jsem prvně těhotná, tak jsem věděla o věku, teď čtu tu váhu? Tzn. Čím je váha/BMI vyšší, tím je to horší? A naopak,nižší váha/BMI dá lepší výsledky? 🙂
@verisek001 kamarádka 49 kg, a stejně ji vyšlo vysoké riziko na Down. Ale ano i váha v tom hraje trochu roli. U ní to udělala špatná krev spíše než váha
@verisek001 ne váha by mít myslím neměla 🙂 já minule vážila 47kg/170cm a výsledky byly na prd, jen jsem reagovala🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@volfikovi taky jsem byla nedávno na odběru krve a ultrazvuk mě čeká. Když jsem se ptala sestry, jestli mi dají vědět, když vysledky krve nebudou dobrý, tak mi řekla že ne, že bez ultrazvuku to nejde takhle vyhodnotit 🤷♀️