Screening v 18tt, platila jsme ho a neřekli mi pohlaví

kikcap
23. srp 2016

Zdravím maminky, chodím k nejmenovanému doktorovi (gynekolog)... když jsem otěhotněla, tak mě automaticky přeřadili k jeho kolegyni, paní doktorce. To bych ještě přežila... ale trochu mě zaráží, že tahle paní doktorka, mi nechtěla říct v 18. TT pohlaví mimča, že je to brzy, když kamarádky už to věděly třeba od 12. TT a další věc, že já si platila screening a moje kamarádka chodí do stejné ordinace a neplatila nic... vysvětlí mi to prosím někdo? 😃

lea212
23. srp 2016

screening v 1. trimestru se hradí a zjišťují se při něm downův syndrom a další vady, předchází tomu odběr krve a většinou to dělají v nemocnici, tak je otázka, jestli jsme měly stejný screening. Na tomto screeningu mají mnohem lepší ultrazvuk a proto jsou většinou již schopni říct pohlaví dítěte (pokud je správně natočené). V 18. týdnu by už pohlaví mělo jít vidět i na normálním UZ, ale těžko říct, běžné je to od 20. týdne...

alilisi
23. srp 2016

@kikcap Je to divné.. ale to ti vysvětlí maximálně ta paní doktorka 🙂

kikcap
autor
23. srp 2016

Veškeré ultrazvuky mi dělali u nich v ordinaci... a nepřišlo mi, že by byl ten ultrazvuk "spešl" protože na tom, co mi dělali vyšetření včera, kde mi tedy řekli pohlavní a zkontrolovali jestli je vše v pořádku, tak to byl stejný ultrazvuk, který používali i předtím. Každopádně na tohle vyšetření jsem měla svého pana doktora 😃 vážně nerozumím...

svatuse
23. srp 2016

@kikcap Tato screeningova vysetreni delaji jen nekteri lekari, proto te asi vysetroval opet tvuj puvodni doktor. Ale na to placeni se budes nuset zeptat sve gynekolozky.. Jinak co se tyce pohlavi, ne vzdy je to videt. Nam to bylo receno taky az ve 20 tt na 2.screeningu..

jackjacek
24. srp 2016

Je možné,že je kamarádce 35? To už by screening neplatila 😉

kikcap
autor
24. srp 2016

@jackjacek nn, kamarádka je dokonce mladší jak já, mě je 25 a jí 21 😉

kikcap
autor
24. srp 2016

@svatuse já jsem vyčetla, že mi to moje pojišťovna proplatí a stalo se tak... mě moc o peníze ani v tomto ohledu nešlo, když jde o zdraví mimi... jen nechápu, že chodíme do stejné ordinace, já platím a kamarádka ne... ☺ ano, to máte pravdu, jen mě zarazilo, že mi v 17. TT řekla, že je brzy na pohlaví... a opět, kamarádce to v klidu řekli... takové věci mezi nebem a zemí mi to trochu přijde😂

kikcap
autor
24. srp 2016

@svatuse překlep v 18.TT

kikcap
autor
24. srp 2016

@svatuse a kamarádce už v 17.TT to řekli 😉 jsem se v těch týdnech už zamotala😊

anomisv
25. srp 2016

Ultrazvuk ti udělají u tvé dr. Ale na velký screening mě vždy posílala do speciální kliniky s lepším vybavením. Screening 1,2 a 3. Pohlaví mi řekli na prvním screeningu ikdyz ne všem,pokud je dítě špatně natočené neřeknou. A co se týká plateb u své dr mas zdarma i druhý a třetí screening ten první si všechny musí platit je to nadstandard, ale většina pojišťoven na něm přispívá. Moje doktorka má tak úžasný ultrazvuk že mi maximálně řekla že boje srdíčko,fotky nemám protože se jí dítě nevleze do ult. Ale třeba mají jiní doktoři lepší vybavení. Mě pohlavi neřekla nikdy. Vždy jen na speciální klinice.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru