Hezky den, zajimalo by me jestli jste uz nektera nebyla na tomto novem screeningu. Syna jsem rodila predcasne, tak mi ted sami z porodnice volali, jestli nechci absolvovat tento screening, ktery by mel ukazat zda se bude predcasny porod opakovat. Dekuji🙂
já jsem ho měla v rámci třetího porodu, když druhý byl v 38.tt. Byl teda součástí běžného kolem 20.tt, tak nevím, zda je to přesně to, co píšeš...byla tam nějaká statistika, nicméně se netrefili, protože jsem o 11 dní přenášela 🙂))
Ty jo nejsem Dr ale přijde mi to jako věštění z koule 😁
@terka555 Ahoj zrovna před pár dny jsem na to viděla reklamu v televizi a taky o tom přemýšlím. Ja jsem ted podruhé těhotná (8tt) a prvního syna jsem rodila 34+4, tak si říkám proč to nezkusit. Rada bych si tady přečetla zkušenosti uz po vyšetření, pokud bude někdo tak hodný a podělí se, dekuji 🙂
@terka555 kamaradka na tom byla, ja to bohuzel nestihla, delaji to jen do urciteho tt a verejne tusim od 1.8.2020, obe jsme rodily ve 34tt. Vysetrili kde co a nakonec ji dali vycet pravdepodobnosti porodu pred tim a tim tydnem (napr. 2% pravdepodobnost porodu pred 30tt, 3% pravdepodobnost porodu pred 32tt atd). Celkem ji potesili, protoze ji vysly pravdepodobnosti opravdu nizke. Neprosvihnout tt, do ktereho testuji, sla bych na to taky
@terka555 tak ja zatim hlasim, ze u me se predcasny porod nepotvrdil 😊 i bez testu. Momentalne jsem 37+0, takze nadeje existuje 🥳 Tehdy mi taky nikdo nerekl, proc jsem rodila driv, nemela jsem zanet nic. Akorat zkracene hrdlo, ale to neznamena nutne predcasny porod (ted ho mam taky zkracene - ne teda tolik, otevrena na jeden prst a uz to drzim 2 tydny od zjisteni). Jinak kamaradka ma termin v unoru. Tehdy teda mela zanet, takze u ni to zrejme bylo tim
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.