Ahojky chtěla jsem se zeptat screening na vv mi dopadl dobře,necháváte si dělat i triple test? Předem dík za odpovědi🙂
Ahoj, ja jsem si ho nechala udelat, pro klid duse hlavne doktorky. Proste jsem dala kapku krve navic. Ono pak dohromady s tim screeningem je to nejaky integrovany test... co ja vim, nerozumim tomu moc... Ale teda po vysledkach jsem nijak neprahla, bylo mi to tak nejak jedno. Vntitrne jsem vedela, ze je vsechno OK. Nicmeme vsechno vyslo bez problemu, tak jsem samozrejme rada.
Mě doktor poslal i po negativním screeningu na triple test a dala jsem na něj. Vyšel taky negativně,takže mě jen ujistil,že je vše v pořádku 🙂 Neplatila jsem za něj nic.
Ne,nešla bych. Jsou strašně nepřesné a hodně často falešně pozitivní... proto je teď prvotrimestralni screening, který je mnohem přesnější,lepsi a nahrazuje tripple testy. (Názor zdravotníka)
@kajalka
@bikiki
@monib66 no já při prvním tehu měla jenom triple test a tem mi tenkrát vyšel falešne pozitivně na rozstepy a byli to akorát nervy a syn se narodil úplně zdraví...tak teď nevím že když vyšel screening ok tak jestli si mám nechat dělat ten triple test,dr říkal že pokud dobře vyjde screening tak triple test dělat nebude,tak nevím jestli si o něj říkat 😕
@misulinka44 dekuju,no já právě nevím jestli k tomu screeningu je nutný i triple test...takže když mi vyšel screening ok tak se na něj můžu spolehnout?
Ano,byla jsem a vysledek me jeste vice uklidnil 🙂
@luciealb tak samozřejmě že jediná 100%metoda je porod;) ale ten screening je ze všech dostupnych metod nejpřesnější. A tripply netřeba dělat;)
@misulinka44 jo jasný nic není 100 % než se mimco narodí🙂 diky moc🙂
Moje doktorka mi říkala, že už svoje pacientky na triply vůbec neposílá, nemá s tím dobré zkušenosti. Asi bych si o ten test řekla jen v případě, že by mi screening vyšel nějak "na hraně", což se ale neštěstí nestalo.
@kajalka jaktože tolik? :-O Omlouvám se za možná trochu blbý dotaz, těhotná jsem ještě nebyla, tak by mě to celkem zajímalo.
Jinak já tripple odmítnu určitě, kvůli časté falešné pozitivitě, dělalo by mi to akorát nervy a taky vím, že na potrat bych nikdy nešla ani kdyby miminko nebylo zdravé.
Ahoj, žiju v Řecku a tady se triple vůbec nedělá. Dělá se tu screening ale triple už dávno ne...já jsem na něm byla v prvním těhotenství ještě v čecháchm protože jedna hodnota při screeningu byla vysoká a triple už byl v pořádku, ale ukazuje často falešné výsledky a zbytečně děsí. Já jsem o něm v podstatě nikde jinde než v Čechách neslyšela, ale možná jen moje neinformovanost. Každopádně pokud screening vyšel v pořádku, asi bych na něj nešla, ale je to na každé 🙂
Screening mi vysel ok,doktor se o triplech ani nezminil a ja se zapomnela zeptat,tak to beru tak,ze se samo vyresilo moje dilema jestli jit nebo ho odmitnout 😊
@luciealb byla jsem na triple testech ve 2. i ve 3. tehotenstvi v ramci integrovaneho testu, kdy se vysledek kombinuje s vysledky z NT screeningu. Doporucil mi to doktor v Gennetu a vyledek by mel byt jeste presnejsi.
Na samotny triple test bych nesla.
Tak děkuju holky za všechny názory🙂 doktor o triple testu nemluvil takže to asi nechám na něm a budu věřit jenom tomu screeningu;)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Už bych nikdy takovou chybu neudělala. Šla jsem na něj z nevědomosti a stálo mě to měsíc nervů a skoro 13 tisíc..