Ahoj holky, chtěla jsem se jen zeptat jestli má taky někdo zkušenost… mám 2 letého syna a měl angínu, já jsem v 16tt a začalo mě lehce škrábat v krku, tak jsem si dala jeden šalvějový bonbónek co mám doma a až jsem ho už snědla, tak jsem zjistila že by se šalvěj neměla…
Tak teď nevím jestli psát doktorce nebo ne, docela se bojím 🫢 sem tam mě i píchne v podbřišku… ale zase si říkám že ten jeden bonbón my nemůže snad způsobit potrat ne? 🥵 Má některá zkušenost s jedním bonbónkem v těhu jako já? 😁😊
@maminkanella klid 😉 Z jednoho bonbonu opravdu s nejvyšší pravděpodobností nepotratíš. V podbřišku tě patrně píchá z úplně fyziologických důvodů, navíc se teď asi taky víc sleduješ. Jednak v tom jednom bonbonu bude šalvěje minimum, druhak málokterá bylina, zájmena taková běžná, má takové účinky, aby jednorázová běžná dávka měla fatální účinky.
@maminkanella kdyby to bylo tak jednoduche, tak neni tolik lekarskych potratu.
Z jednoho bonbonu by se fakt nic stat nemelo, tam nebude velke mnozstvi. A i kdyby, tak ten ucinek salveje je zvysene prokrveni tkani coz zvysuje pravdepodobnost krvaceni coz zvysuje pravdepodobnost potratu… z cehoz vidis ze sance aby to realne potrat zpusobilo je opravdu mala. Nicmene vic bonbonu bych pro jistotu uz nejedla 😀
Ano děkuji 😁😊 je pravda že psychika v tu chvíli udělá hodně a člověk si to potom vsugerovává 😁 ale musela jsem si přečíst vaše odpovědi, abych si to 100% uvědomila 😁 děkuji 😁😊
Nic se ti nestane!
v klidu..jen bonbon ti nic neudělá..pracují jen nervy
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V tom bonbónu bude velmi malé množství, byla bych v klidu. Jinak děloha je sval a ten pracuje, jelikož jsem nikdy nebyla těhotná, tak by bylo lepší, kdyby se k tomu vyjádřil, někdo se zkušenostmi s těhotenstvím.