S cukrovkou do poradny u Apolináře, co vše to obnáší?

verusakusak
24. bře 2015

Diagnostikovali mě těhotenskou cukrovku a mám docházet do poradny k Apolináři. Chci se zeptat maminek co vše to obnáší a jestli tam můžu chodit i se svym 2 letým synem - jelikož nemám hlídání. Děkuji

blannie
24. bře 2015

@verusakusak ahoj, nejdříve je skupinové úvodní sezení s doktorkou, kde ti vše vysvětlí, dají různé papíry atd., předají ti glukometr, ukáží, jak s ním pracovat (i si zkušebně píchneš do prstu), takže na to úvodní setkání bych si určitě nějaké hlídání zařídila, dítě by to zvládlo, ale není to pro něj vhodné (taky jsem měla starší). Poté jdeš za týden nebo 14 dní (už nevím) na kontrolu k doktorce, to je na chvilku, takže dítě není problém. Pak, pokud máš hodnoty v pořádku, tak jen jednou za týden voláš glykemický profil. Jednou za měsíc se chodí na odběry na glykovaný hemoglobin. Pokud ji budeš mít dobře kompenzovanou na dietě, tak se tam nechodí, ale pokud se ti to bude zhoršovat, tak tam asi budeš muset, to se mě naštěstí netýkalo, ale předpokládám, že ani tehdy by přítomnost staršího nevadila.

verusakusak
autor
24. bře 2015

@blannie děkuji za rady 🙂 aspon už trošku vím co mě čeká ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru