ahoj holky dnes jsem byla na 3D ultrazvuku a dost som sa vydesila s pohladu na rtiky malyho,mam pocit ze neco neni v poradku.. doktorka byla neprijemna nechtela mi na nic odpovedet a tak jsem si jen vzada foto a sla :,( muzete mi prosim rict jestli je to podle fotek normalní nebo se jedna o nejaku vrozenou vadu? prosim bez blbych komentov opravdu jsem z toho spatna! dekuji moc
Podle fotek z 3D utz nelze soudit že jde o rozštěp rtu. Ale pro tvůj klid až půjdeš na kontrolu vezmi sebou foto a zeptej se na to gynekologa. Nevím jestli ta lékařka je i tvoje ošetřující gynekoložka nebo zda jsi u ní byla jen na 3D utz.
Nic to nebude,taky jsem na 3D furt viděla nějaké čárky na rtu a děsila se. Ale jsme laici a i když technologie jsou vyspělé tak to není jako obraz v zrcadle, může to být stín, různě mázlé, záleží na úhlu záběru. Buď v klidu, doktor by ti to určitě řekl.
Řekni svému gynekologovi, ať se na to provtvůj klid podívá ještě na normálním utz, tam by to mělo být vidět. Máme rozštěp v rodině, tak mě taky hlídal a z normálního utz vyloučil. Podle fotek bych řekla, že tam rozštěp není, ony ty 3D utz jsou takové celé rozvlněné, krabaté.
mně připadá, že si ručičkou tu pusinku krabatí, má ji jakoby naducanou...
Navíc ta čárka, co se ti asi zdá jako rozštěp, je na každé fotce jinde.
Tak můj manžel (MUDr) ti vzkazuje 😀 , že 3D UZ nejsou absolutně k diagnostice, že tohle je evidentně chyba toho ultrazvuku a rozhodně to neznačí rozštěp rtu. Prý jsou 3D ultrazvuky pro maminy, aby se chlubily 😀 (nedopřál mi ho.. 😀)
Holky dekuji moc jste mne uklidnili 🙂 v pondeli jedu k svoji doktorce tak snad bude vsechno v poradku
@petushqa27 ahojky jak to prosím dopadlo? Teď resim stejný problém 😞❤️
@veruncca ahojky dopadlo to dobre malej jeb moc kroutil s pusinkou a tak se to spatne vyobrazilo na ultrazvuku. Držím palce at je vše v poradku ❤️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kdyby to byl rozštěp rtu, tak by ti to dr. musela říct.