Rozšířené postranní mozkové komory u miminka.

17. črc 2020

Dobrý den, je tu prosím někdo, komu byli zjištěny na utz zvětšené mozkové komory u miminka?

squezy
18. črc 2020

Nám 🙂 Mam dvojcata a dochazeli jsme preventivně k dětské neuroložce a ta nás poslala na sono. Jeden měl od narození uzkou hlavicku a v půl roce "se zakulatila" a protože to o 0,5 cm neodpovidalo tabulkam, ppslala nás na sono a tam zjistily širší postranní komory. Vůbec o tom vic nevím, jen to, že nám doktorka rekla, ze je to v normě. Mám jednovajecna dvojčátka, takže předpokládám, že i druhý to může mít. Nevim přesně ta čísla, ale oba jsou v pořádku 🙂 Vám řekli co?

autor
18. črc 2020

@squezy aha, děkuji moc. Mě řekly, že má mozkové komory 13mm,cerebelum (mozecek) 14mm a nějak vykroucenou nohu a prý se nevi, jak se to bude vyvyjet dal, že to může být lepší a nebo horší. Čekám na výsledky z plodovky, kvůli dědičnosti špatných chromozomu, tak se modlím aby to bylo dobré.

squezy
18. črc 2020

Vy máte miminko ještě v bříšku? Odkud jste? Nechte si udělat případně vyšetření v pražským mitolu, jsou fakt machři. My byli na sonu v 6 mesicich. A existují nějaké limity odkud dokud je to v pořádku.

autor
18. črc 2020

@squezy ano, začínám 19tt.. Plodovku i utz mi dělaly v gennetu, kam mám teď docházet dal.. Příští týden budu vědět výsledky z plodovky a další týden mám jít na velký utz do gennetu. Komory mají být prý do 10mm, dr mi řekla, že mi nemůže říct, jak to bude dál a plodovku mi braly kvůli přetočenym chromozomum 4 a 6 a je tam velké riziko, že dítě nebude zdravé, proto mám ještě o to víc větší strach, že našly něco na utz 😞

squezy
18. črc 2020

Tak to je mi moc líto. I tak bych se poradila v Motole, Genbet he přece jenom car, ne?

autor
18. črc 2020

@squezy já vůbec nevím, v gennetu dělají všechno a každý říká, že to tam umějí nejlíp.. Nechci mimi zatěžovat utz, uz takle je mám brzy po sobě

squezy
18. črc 2020

Utz snad ničemu nevadí. Ale opravdu ti moc nepomůžu, jak říkám, my jsme to řešili drobet jinak a jindy. Držím palce, ať je miminko v pořádku! :*

autor
18. črc 2020

@squezy moc děkuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru