Ahoj.
Zřejmě se tady již toto téma probíralo, ale přesto se zeptám. Vyšel mi pozitivní test. Od poslední MS je to přesně 7 týdnů. Paní doktorka dnes podle UTZ řekla, že vidí gestační váček, žloutkový váček a možná malinké embryjko, že to odpovídá 5. týdnu. Tvářila se jakože v pohodě, ale nedávno jsem prodělala zamlklé těhotenství a paní doktorka mě možná chce uklidnit. Máte někdo zkušenosti s tím, že týdny podle MS a UTZ neodpovídají? Děkuji.
Aha, děkuju. Já mám teda cykly 28 dní... Ale třeba to nějak možné je.
@terlib Vždycky se dá otěhotnět v trošku jiném termínu, než vypočítají lékařské tabulky. A taky může být miminko menší, protože je prostě menší.
Ted u třetího těhotenství jsem byla v 7.týdnu v nemocnci, dr. na utz mi řekl, že to vypadá špatně, že to těhotenství odpovídá tak 4.-.5.týdnu, abych kdyžtak byla připravená i na tu špatnou variantu. A za týden už miminko odpovídalo svému týdnu, ve kterém jsem právě byla. Možná měl špatný ultrazvuk, možná bylo miminko fakt maličké a pak rychle vyrostlo, kdo ví... Moje děti jsou vždycky i menší, protože já sama jsem malinká, takže je to i geneticky dané.
Měla jsem cyklus 35 dní, takže dle UTZ jsem přesně o týden pozadu oproti menstruaci (a protože vím, že jsem měla ovulaci 21. den cyklu, tak vím, že přesný je termín dle UTZ).
Také se mi oba termíny lišily cca o 2 týdny. Ale dr. mi řekla, že je přesnější UTZ právě z důvodu, že cyklus je různě dlouhý a stejně tak ovulace není přesně v polovině. A navíc moje dcerka je malá sama o sobě (porodní hmotnost 2,9 kg).
Já mívám pravidelné cykly,ale jelikož jsem v jednom cyklu brala atb na angínu a po týdnu opět atb na močák, tak se mi tím pádem posunula ovulka i těhu. Rozdíl tří týdnů!nakonec mi to upravili na utz ve 12tt, ale stejně je tam i tak rozdíl 14 dní. Pokud roste hcg,miminko roste taky, tak se není čeho bát 😉
já mám rozdíl 7 dnů... už při první prohlídce to tak bylo, u druhé taky... doktorka říkala, že je to normální ;)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mě neodpovídá žádné miminko. Mám dlouhé cykly, pozdější ovulaci a všechny 3 děti jsou o 2 týdny jinak na UTZ a podle MS.
Rozumím Tvým obavám, u první dcerky jsem z toho vždycky byla strašně vyplašená, později jsem se naučila každému říkat, kdy jsem otěhotněla a to, že mám 40dnů dlouhé cykly.Každý doktor pak uzná, že je to takto v pořádku. 🙂