Rozdíl mezi prvním a druhým těhu. Jak jste to měly?

romi85
3. pro 2020

Ahoj všem!Zajimalo by mě,jak moc rozdílné jste měli těhotenství?V prvním případě jsem rodila ve 20 letech.Tehotenstvi bylo naprosto ukázkové,nic mi nebylo,nebolelo,žádné problémy..skoro jako bych těhotná nebyla..par dni před porodem jsem chodila na několika kilometrove procházky a ještě asi 4dny přenášela..Pravdou je,ze to bylo před 15lety a možná si to trochu prilepsuji a na nějaké těhotenské problémy jsem už pozapomnela..ale teď podruhé těhotná v 35 letech jsem ve 30.tydnu..jsem dlouhodobě permanentně unavena,bolesti zad trvají už přes 2mesice..otěhotněla jsem s 50 kily,takže pochopitelně ze teď s 61 kg trochu dostávají zabrat..večerní pálení záhy nesnesitelně,..do toho už x měsíců běham na malou x krát do hodiny..a občas při psiknuti zakaslani se stane i malá nehoda 🙂 Tak si tak rikam čím to je,zda věkem nebo ze je každé tehu tak rozdílné?

blbajulca
3. pro 2020

Věk to až tak nebude, já byla prvně těhotná ve 34 a teď v 36....obě těhotenství zas naopak jak přes kopírák, žádný nevolnosti, únava, nic, lítání na malou je ovšem peklo😁 prostě to je různý....každá to má jinak....

daasqua
3. pro 2020

Já byla/jsem těhotná v 30 a 33 a jsou tu rozdíly, ale možná je to jen pohlavím nebo opotřebovaností 😀 První těhu s dcerou super, nevolnosti malé ráno (které mám i jindy netěhotná, když brzy vstávám), záda nebolela, nic nenatékalo, žádné pálení žáhy, žádné bolesti (maximálně výjimečně tvrdnutí), před porodem jsem ještě v plné rychlosti dobíhala autobusy, migrény zmizely, normální až vyšší tlak. Druhé těhu s klukem taky skoro žádné nevolnosti, větší únava, občas zabolí záda či kyčle, bolí mě často spodek a je nateklý, kluk sebou víc mele, takže mě i víc bolí břicho, hůř se hýbu, břicho mi vyskočilo dříve, hůř se vejdu do těla, migrén je naopak více, záchod taky okupuju, spíš nižší tlak.

jaja01k
3. pro 2020

Já jsem měla první těhotenství horší: nevolnosti, bolesti zad, pálení žáhy, vysoký tlak. V druhém těhotenství, o rok později, jsem nic z toho neměla.

emamaira
3. pro 2020

První těhotenství v 31 jsem si sotva všimla, že jsem těhotná, jak mi nic nebylo. Teď v 34 je ta únava nekonečna a psychika úplně jiná, jsem ze všeho otrávená, nic mě nebaví. Jsem teprve 17tt, tak doufám, že hlavně ta nálada se zlepší 🙈

barulina
3. pro 2020

Tak ja 1.tehu ve 25, skvele uzasne, jen na konci trosku etyfkw spona. Porod katastrofa. 2. Tehu ted 34, pribrwla jsem malo, ale hemeroidy s krcwcenim, zada v haji, stydkq sponq cca od 16 tt. Zaha. Pro me mnohem narocnehsi, ale ne neprekonatelne. Prisuzuji to veku a jine ziv. Situqcu

crutela
3. pro 2020

První tehotenstvi (24 let),jak z knížky, naprosto ukázkové všechno v pořádku a dobry přirozený a rychlý porod (26 let), placenta praevia, krvaceni a ukončení v 35tt CS. Už nikdy víc 😂😂😂

jednaholkaa
3. pro 2020

@romi85 Spis asi kondice a zdravotni stav? Ten se s vekem ovsemvetsinou zhorsuje, ale nemusi. Ja byla tehotna jen jednou ve 38 letech a nebolelo me vubec nic, uplne bezproblemovy tehotenstvi a prenasela jsem dva tydny.

sajul
3. pro 2020

Já jsem rodila první dítě ve 26, po ránu mírně špatně, zvedání žaludku, ale jinak vcelku příjemné těhu, ke konci mi v noci brněli obě ruce od karpalu a to byla teda hrůza. Druhý porod ve 28, po ránu už trošku víc špatně, ze začátku špatně i večer, ale s malym dítětem, synovi byl rok, když jsem otěhotněla, jsem to tolik nevnímala, ale večer jsem padala za vlast, do toho v noci zas to brnění rukou. Teď jsem těhotná po třetí, je mi 31 a zatím můžu říct, že je to nejhorší, špatně celý dny, pálení záhy, curam jak koroptev, do toho hrozná únava, nejradši bych jen ležela a spala 😅 no ale kvůli dětem se snažím. Nic méně za mě nejlepší první těhu, kdy jsem byla pořád panem svýho času a nemusela řešit, jestli budou mít děti hotovej oběd. Opravdu jsem se přesvědčila jedno dítě, žádné dítě 😂 ale to spíš z ty psychicky strany, to je člověk ze všeho unavenej víc, než fyzicky.

janina228
3. pro 2020

Za mě tak nějak na stejno.. u druhého se mi sice přidaly problémy jako křečové žíly, ale třeba zas pálení žáhy jsem měla horší u prvního.. zkus ležet na levém boku,mě to pomáhalo ze všeho nejvíc.. fakt!

me_druhe_ja
3. pro 2020

První těhotenství v 33, druhý teď v 34 (brzo 35😳🙄). Poprvé jsem měla čas a klid: hodně jsem sportovala, odpočívala, spala....Nic mě nebolelo. 🙂 Teď podruhé je to s tak malým dítětem o dost náročnější: furt ho nosím, na sport není čas, spánek min, odpočinek minimum. Bolí mě víc zada, kyčle a tvrdne mi víc břicho. Jsem víc unavená. Ale rozhodně to nepřisuzuju věku, ale tomu, že mám prostě tak malý dítě - to bych byla vyřízená i ve 20.

alpakovo
4. pro 2020

První těhu (25) a nebyl žádný problém. Sport téměř do porodu, přibrala sem 9kg, nic nebyl problém, ke konci pálila žáha, hodně otekaly nohy a jen porod byl zakončení akutním císařem... Druhé dítě (29) bylo trošku horšit, nabrala sem 8kg,ale objemově sem byla jak velryba, nemohla jsem chodit, poslední 4 měsíce byly celkem zahul.... Hodně mě trápila žáha, nateklé nohy i ruky, nedalo se spat. No a teď (35) poslední těhu, navrchu zatím 6kg měsíc před porodem, trpím nespavostí, žáha a žaludek mě trápí od začátku,ale na druhou stranu žádné bolavé nohy,otoky,ještě dva týdny zpět jsem byla na túře s dětmi 😁😁🤭🤭 takže věkem to asi nebude,holt každé dítě je jiné a chce něco jiného.... Tak jak pak děti po porodu

leniczka23
4. pro 2020

První tehu ve 23 naprostá pohoda, žádná nevolnost, žádné otoky, žádná cukrovka nic. Druhé tehu ve 29 naprostá katastrofa, nevolnosti do 4 měsíce zhubla jsem 8kg, cukrovka, neustále unavená a hodně mě celé tehu bolelo podbřišek pak brzo poslíčci..strašnej zážitek a díky tomu bych si další dítě nepořídila ani kdybych byla milionářka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru