Rozdíl mezi prvním a druhým těhotenstvím. Jaký byl?

10. čer 2021

Ahoj ✨
Vím, že každé těhotenství je jiné, ale jak to bylo u vás? Byl velký rozdíl v nabírání, velikosti miminka a porodu? Nebo si to bylo dost podobné?

Kolik jste přibraly u prvního a následně u druhého?
Bylo větší bříško? 🤰🏻
Jak velká miminka byla po narození? Byl mezi nimi velký rozdíl?
Porod byl rychlejší?

Děkuji 🥰

lobella
10. čer 2021

1.tehu jsem pribrala 3kg a v porodce nechala 5kg, nevolnosti snesitelne od vynechane ms do konce 5.mesice, nic me v tehu neobtezovalo, nebolelo, pres bricho v den porodu 90cm, porod vyvolavany trval 3 dny, dcera 2,7kg a 49cm
2.tehu jsem pribrala 11kg a v porodce nechala 7kg, nevolnosti velke, nizky tlak, casto na omdleni od cca 8tt-15tt, casto mi tvrdlo bricho, bolely kycle, zada, ale byla jsem porad aktivni s prvni dcerou denne 6 hodin venku, pres bricho 99cm v den porodu, porod prirozeny 3 hodky, dcera 3kg a 49cm

konidana
10. čer 2021

jediný rozdíl byl, že u druhého těhotenství (necelé 2 roky po prvním) mi malé bříško vyskočilo mnohem dříve.. asi už kolem 10tt. U prvního ještě ve 20tt na mě nikdo nepoznal že jsem těhotná. Jinak všechno stejné pohodové těhotenství , i přibližně stejně dlouhý porod a děti zhruba stejně veliké.

adula000
10. čer 2021

Já jsem zatím na začátku, ale se synem mi nic nevadilo, ani jsem se necítila, že bych byla těhotná, prostě pohoda. Ted jsem v 6tt a jako funguju, ale je mi pořád divně, po ránu špatně, když do sebe nedám sousto, tak mám pocit, že to se mnou sekne.

crejzy
10. čer 2021

Já jsem stále těhotná (27tt) a rozdíl velký hlavně ohledně pocitů. 1. těhotenství klasické nevolnosti do 12tt pak už jen pohoda až do konce. 2. Těhotenství velké zvracení až do pulky 4.měsíce a zle je mi ještě teď, do 26tt nízký tlak a celkové vyčerpání. Břicho taky vykouklo dřív. Kg přibírám zatím méně než v prvním. Druhé mimi se vyvíjí velmi podobně jako prvorozený (váhové odhady atd.)

terezia10
10. čer 2021

První těhotenství 8kg bylo mi dobře do konce těhotenství. Druhé tehotenska cukrovka 5kg navíc. Ke konci už mě dost bolelo bricho těhotenské bříško sem měla malé. Váha deti stejná a první porod dlouhý druhý prekotny 😃

malenka3
10. čer 2021

První plus 24 kg, druhé plus 11 kg. Obě děti cca 3000 g, ale první se zachtělo ven 36+5, druhé až 39+3.
Těhotenství bylo jiné, podruhé náročnější, unavenější. Břicho bylo rychleji větší, nakonec bylo stejně velké (i když jsem přibrala daleko míň).
A porod oba CS, ale rychlost otevírání u druhého rychlejší.

areh
10. čer 2021

Obě těhotenství byla bezproblémová, celou dobu mi bylo dobře, nabrala jsem u obou 15 kg.
Druhý syn se narodil asi o 250 g těžší, byl 10 dní po termínu. Kdyby se narodil v termínu jako první syn, tak by byli přibližně stejně těžcí. První porod trval od probuzení v noci asi 5 hodin, druhý od probuzení 3 h 😁
První syn jako miminko vyžadoval větší pozornost, přes den toho moc nenaspal, ale v noci ano.
Druhý syn se najedl a spal, nebo se jen tak koukal.

mamikry
10. čer 2021

Byla jsem tehotna ctyrikrat, z toho tri donosene deti, jedno zemrelo ve 20tt. Pokazde mi bylo zle, u vsech jsem pribrala +- 20 kg, prvni a posledni meli vahove bez mala 3,5 kg, prostredni mel skoro 3,7 kg. Brisko bylo videt s kazdym tehotenstvim driv a bylo vetsi. Prvni porod praskla voda, neotvirala jsem se, takze mi ho urychlovali oxytocinem, druhy sekce, posledni fofr a nejvetsi pohoda.

andelka
10. čer 2021

Já jsem byla těhotná 4x. Děti mám tři, jedno zemřelo v 19tt. Zrovna v tomto těhotenství mi bylo na začátku dost blbě. U jiných ne, jen trošku nechutenství.
1. 7,5 kg , mimčo 3,2kg 48cm, porod 9h, 3 dny před TP
2. 11kg, mimčo 3,3kg 50cm, porod 5h, 9 dní před TP
3. 13 kg, mimčo 3,25kg 49cm, porod 5h, 7 dní před TP
Bříško nejmenší s druhým, první a třetí tak nastejno. Na míry dětí mám zjevně šablonu 😀

me_druhe_ja
10. čer 2021

Přibrala jsem pokažde 18kg. Syn měl 3,5kg, holka 3,85kg. Délka stejná. Těhotenství oboje bezproblémové jen podruhé na konci hrozný bolesti zad neboť jsem tahala nechodici dítě (mám rozdíl 15m). První porod šílenej: dlouhej, vyvolavanej, komplikace. Druhej byla na rychlovka bez problémů.

terinka86
10. čer 2021

Těhotenství za sebou mám tři. U prvního jsem přibrala cca 8 kg, ale hodně to bylo tím, že jsem až do 5. měsíce hubla, protože mi bylo blbě (ale bez zvracení) a mohla jsem jíst skoro jen nektarinky. Jinak jsem byla v pohodě až do konce, ještě začátkem 9. měsíce jsem jela vlakem hodinu a půl na zkoušku. Porod všechno špatně, zkalená voda, únava, nakonec akutní císař, dítě 3,1 kg. U druhého asi 12 kg, blbě mi bylo zhruba do 6. měsíce, to jsem i zvracela. Od 8. měsíce jsem byla nepoužitelná, oteklá, takže pohodové těhotenství jsem měla tak dva měsíce max. Porod byl ale za odměnu, sice vyvolávaný, ale rychlý a vcelku snesitelný, dítě 3,89 kg. U třetího cca 13 kg, nevolnosti a zvracení po celé těhotenství, tak od 6. měsíce poslíčci, vysoký tlak, těhotenská cukrovka, nakonec náběh na preeklampsii. Porod rychlý (ale ne tak jako u druhého), ale hodně bolestivý, dítě 2,9 kg (a inkubátor kvůli dýchání). První se narodil v únoru, oba mladší v červenci. Nicméně u každého dalšího těhotenství větší a dřív viditelné břicho a větší komplikace pro mé zdraví, takže říkám, že čtvrté už bych asi nepřežila 😎

svha
Autor odpověď smazal
Zobraz
svha
12. čer 2021

1. Oteklejší, pálení žáhy, nechutenství, +6kg,porod sekcí, moc komplikací, nedá se s druhým porovnat
2. Velká chuť k jídlu, - 1kg = dítě upír 😂, porod přirozený.
V obou případech se porod musel vyvolávat. Poprvé kvůli preeklambsii, help syndromu, sekce. Podruhé 3 dny vyvolávání, kvůli odtoku plodové vody 3 týdny před termínem.

handulkak
12. čer 2021

Já měla první a druhé téměř stejně, nevolnosti do porodu, porod 37tt, první 21hodin, druhy 19hodin. Váha jen plus 4kg

Teď třetí 20tt, nevolnosti, teď jen váha už víc. Tak uvidíme, kdy bude porod a jak dlouhý 😁

krasna_neznama86
12. čer 2021

1.tehotenstvi-pribrala jsem 10 kilo, rodila 36+6, synek 3230 gramů, 49 cm, porod 4 hodiny od prasknutí vody.
2.tehotenstvi-pribrala jsem 12 kilo, rodila 39+0, od 30 tt rizikové těhotenství, porod max hodinu, hnusné kontrakce 10 minut, dcerka 3640 gramů, 50 cm (špatně změřena, po 4 dnech v poradně 53 cm).

U obou první a třetí trimestr nechutenství, ani jednou jsem nebliká, u kluka chutě na prasárny, u dcerky tuny ovoce.

codal
12. čer 2021

S první dcerou jsem otěhotněla doslova na první pokus. Nebylo mi vůbec špatně, cítila jsem se celou dobu dobře, samozřejmě poslední měsíc byl náročný,přibrala jsem 20 kg a už bylo těžké tahat bříško, ale jinak bylo všechno ok. První dcera se narodila po 16h porodu, kdy vůbec nesestupovala a já se otevřela až po nějakém čípku. Měřila 49cm a 3140g. O dva roky později jsem otěhotněla znovu na první dobrou (dokonce i termín poslední menstruace jsem měla ve stejný den, termín porodu taky). Od začátku mi bylo hrozné zle, zvracela jsem první tři měsíce několikrát denně. Pálila mě žáha a na konci těhotenství mi malá tlačila na nějaký nerv, takže jsem měla hrozné brnění prstů u rukou a vrátily se mi nevolnosti. Přibrala jsem zase 20kg a druhé těhotenství bylo celkově mnohem náročnější a tím víc, že jsem se musela starat o tu starších. Začala jsem rodit ráno na dceřiny druhé narozeniny, ale nestihla jsem to. Rodila jsem 24h, neotevírala jsem se, bylo to velmi podobné jako u první dcery jen s tím rozdílem, že malá měla dvakrát omotanou šňůru kolem krku, takže sestupování bylo ještě těžší. Narodila se tedy den po sestřiných narozeninách s mírami 51cm a 3680g. Obě jsem začala rodit v den termínu. U první mi praskala voda u druhé mi začaly nejdřív kontrakce a na prohlídce si mě kvůli vysokému tlaku radši nechali v porodnici.

babetak
12. čer 2021

Mám 5 dětí, každé těhu bylo jiné, nejhorší bylo 3 v pořadí, kdy mi nechutnala ani obyčejná voda a zhubla jsem 10kg, než jsem pak začala nabírat. Nejvíc jsem přibrala u první těhu, cca 28kg, dcera měla 4kg, další těhu už to bylo mezi 12-15kg. Všechny děti byly velké 4kg, 4kg, 4.4kg, 4.6kg a poslední dokonce 5.16kg. Břicha obrovska, často si mě okolí dobíralo, jestli nečekám dvojčata 🙈😂 Nejhorší a nejdelší porod byl první, nejlepší druhý ( jediný, u kterého jsem neměla křížové bolesti 🙏😉), zbylé tři takový zlatý střed 😂

hankaros
12. čer 2021

Tři těhotenství, každé po prvním bylo fyzicky náročnější, i kvůli nemožnosti odpočívat. Každé mě fyzicky vycuclo. U každého 12-15 kg, mimina 3.3 - 3.8 kila, všechny na termín spontánně. Nejraději vzpomínám na druhý porod, byl to fofr, třetí nejbolavější kontrakce. Po třetím mi dlouho trvá, než se dám do formy, cítím, že tělo je unavené a vyčerpané a potřebuje péči po neustálém kolotoči tehotenstvi-porod-kojení.

eviicka
12. čer 2021

Obě těhotenství jako přes kopírák (a bez větších obtíží a komplikací), u druhého jsem přibrala asi o 3 kila víc, ale pořád kolem 12 kg. Děti obě šly až po termínu, vyvolávaně. Mladší měl o půl kila víc a měla jsem i mnohem větší břicho.

elledh
14. čer 2021

Každé těhotenství úplně jiné. U prvního mi bylo celkem dobře, občas nevolnost, ale měla jsem večerní nevolnosti, ranní jsem neznala. Nemohla jsem vůbec nic s jablky. Přibrala jsem celkem cca 25kg. Od zhruba 18-20tt už tvrdnutí břicha, od 30tt s tím už velké problémy a vypadalo to, že budu ráda, když kluka donosim. Navíc jsem si musela začít píchat injekce na ředění krve. Rodila jsem v 38+4, porod byl strašný, od odtoku vody 17 hodin, s velkými poraněními..🙁 Dolejšek mě bolel další rok, vše si to pamatuju do teď 🙁 Celý druhý těhotenství jsem se toho strašně bála a furt doufala, že nebude přirozený porod.
Druhé těhotenství strašný. 6 týdnů jsem nejedla téměř nic, každý den půlku jednoho krajíce chleba a trochu vody. Bylo mi strašně, jen jsem ležela, nemohla jsem se skoro ani zvednout,zhubla jsem 10kg. Celkově jsem nakonec přibrala asi 15 kg. Od 30tt opět píchání injekcí, ale výsledky jsem měla horší celé těhotenství. Rodila jsem myslím 39+5 a měla jsem překotný cca 2 minutový porod 😂 Takže vlastně první vcelku normální těhotenství, ale šílený porod a druhý šílený těhotenství, ale rychlý porod, po kterým jsem hned normálně fungovala. Velikostně byly obě děti podobně.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru