Ahojky holky,
Zbývá mi 11 týdnů do porodu druhého syna a ráda bych se zeptala, jak jste to měli vy s rozdíly při porodech? Začal vám porod stejně (bolesti x prasknutí vody)? Byl druhý porod rychlejší nebo stejně dlouhý? Rodili jste ve stejnou dobu (dopoledne, odpoledne, noc)?
Já u prvního syna nejdříve zaznamenala odchod hlenové zátky v půl 8 ráno, poté se začaly rozjíždět bolesti, které od 14h začaly být pravidelné a v 19h jsem jela do porodnice, kde si mě nechali. Malý se narodil v půl 3 v noci 😁 kdybych to měla alespoň stejné, tak by mi to rozhodně nevadilo 😅
Ne, druhý byl rychlejší jen tak o hodinku, prvního sem začla rodit k ránu, narodil se po obědě, u druhého mi to začlo v poledne a rodila sem asi v 9 večer. Třetí ještě úplně jinak, ta se narodila po půlnoci, ale to byl překotný :D jinak začlo to stejně no, u všech kontrakce, vodu mi pichali až na sále, akorát u ty třetí ty kontrakce přišly strašně rychle, hned intenzivní, vyrazili sme asi při páté kontrakci do nemocnice a skoro sem nestihla dojít na sál :D
Začaly úplně stejně - prasknutím plodové vody ve spánku bez jakéhokoliv předchozího příznaku. Akorát poprvé po odtoku vody začaly kontrakce až za 7 hodin, narodil se za 5h, po druhé kontrakce už za 30 min a do 2h byl venku. Celkově porod byl stejný, jen podruhé výrazně rychlejší.
První holka na to šla zvolna v 40+4, kontrakce se postupně zhoršovaly (od půl jedné v noci), porod rychlý a v pohodě, v devět byla venku. Druhý kluk si zničehonic pustil v půl jedné bazének v 38tt, pak si dal voraz, od čtyř hodin kontrakce, v šest byl venku, porod taky rychlý. Identické hmotnosti a délky.
Všechny tři jak přes kopírák. Jen první trval 9h a druhý a třetí 5h. Vždy začátek kontrakcemi, voda až na sále, a druhá doba dost rychlá.
Oba porody 14 dní před termínem, ani u jednoho mi nepraskla voda. U prvního mi začaly kontrakce kolem 22h, narodil se druhý den v poledne. U druhého první kontrakce po půlnoci, narodil se ráno. Takže druhý cca o půlku rychlejší.
U prvniho mi v jednu rano praskla voda, ale sakumprdum vsecka, bazen hroznej, za hodinu zacaly prvni kontrakce a pred sestou rano se malej narodil, takze porod ctyri pet hodinek. Druhej porod byl dost jinej, po pulnoci zacaly slabe kontrakce, v pet sem budila manzela, ze teda asi vyjedeme, v sest v porodnici a pred devatou dcerka venku. Voda mi nepraskla vubec, to sem si nechala prasknout na sale. U druheho mi take ani neodesla hlenova zatka. U prvniho bylo tlaceni nekonecny, trvalo to asi hodinu a syn uz mel slabsi ozvy, tak me nastrihli, protoze musel rychle ven. U druheho nenastrihli, tlaceni bylo rychle, ale dcera me potrhala tak jako tak vevnitr i venku. Ale bolest bych rekla srovnatelna. Jinak dost jine porody a druhy o neco pomalejsi.
První porod trval hodinu dvacet se vším všudy, praskla voda a rovnou kontrakce co 3 min. prekotny, v noci v 1:10, poporodni adaptace syna horší, špatný apgar, žádné prisati, nedotepany pupecnik, pro mě ok, ze to bylo raz dva, ale ve výsledku to nebylo dobre - syn nespal od narození, plakal nonstop… dřina (zpetne vidím, ale neovlivnim), druhy porod jsem čekala ještě rychlejší, opak byl pravdou - poslicci už týden před, porod byl “dlouhý” - 6hod, hodně bolestivý, ale vedla jsem si ho tak nějak sama, voda nepraskla vůbec (pichli mi ji asi 20minut před narozením dcery), narodila se v 13:10 (to je symbolické se synem), apgar super, hned se prisala, zatím je spave a neuplakane miminko (uvidíme co dal)…
Takže v porodech velký rozdíl - a velký rozdíl i v jejich vlivu na mě a na děti…
První porod prasklá voda kolem 16, druhý den ve 13:30 vyvolávací pilulka, po 18 se dcera narodila. Druhý porod ráno pravidelné kontrakce, vodu píchli v porodnici a syn se narodil kolem poledne. Bolest asi stejná, jen mnohem lepší porodní asistentka, která ji pomohla zvládnout.
Porody mám za sebou tři a co do průběhu byly vlastně všechny úplně stejné a všechny byly večer. Kontrakce, odjezd do porodnice, voda praskla až v porodnici a ihned po prasknutí vody šlo ven dítě. Akorát každý další porod byl vždycky o něco rychlejší. První porod 4 hodiny, druhý hodinu, při třetím jsem ani nečekala na pravidelné kontrakce, termín už byl a bylo mi jasné, že tohle bude naostro... vyjeli jsme úplně ihned jak mne poprvé zabolelo břicho, syn se narodil čtvrt hodiny poté, co jsme v porodnici vzali za kliku 🙂 Lišila se teda i míra bolesti, napoprvé to vcelku bolelo, už jsem toho měla ke konci plný kecky.. byla pak větší únava v následujících dnech, ale dalo se. Druhý porod bolel úplně brutálně, to bylo fakt strašné, nicméně tahle ukrutná bolest trvala tak 15 minut a pak už bylo dítě venku. Rozhodně to ale přes tu bolest bylo lepší než napoprvé, protože to měl člověk prostě rychle ta sebou a nevzalo mu to sílu. Oklepala jsem se prakticky hned, žádná zvláštní únava nebyla,cítil jsem se dobře. Třetí porod skoro nebolel. Skutečně to je možné. Bylo to jak taková protivnější menstruace 🙂) Než mi změřili mimčo, skočila jsem si do sprchy, namazala dva rohlíky a vypila kafe. Únava nula.
Obávám se, že další dítě (jsem těhotná počtvrté) budu rodit na benzínce někde cestou :D
Přeju hladký a rychlý průběh. Druhý porod rychlejší než první měl snad každý, koho znám.
První dítě v noci, cca pět hodin od první bolesti, pár dní před termínem.
Druhé za rok a půl - dopoledne, opět cca pět hodin, pár dní po termínu.
Potřetí po deseti letech byl vyvolávaný, tableta ráno, bolesti začaly být znát kolem půl jedné po obědě, za čtyři hodiny hotovo.
Ahoj, ja mela každý porod jiný 🙂 u dcerky mi nejdřív praskla voda a nemela jsem žádné bolesti, nakonec mi ho vyvolavali a za 4h od první bolesti byla mala venku, ale byla malinka mela 2650g, tak šla dobre ven :D narodila se před půlnoci, a u malyho mi začal porod samovolně pozvolnymi bolestmi v 10h dopoledne, v 15h jsem byla v porodnici a narodil se před 9, pro me horší porod, delší, ja byla i docela unavená, protože jsem kvůli dcerce, kterou zrovna trápil v noci před tím průjem moc nespala a malej mel 3,5kg, ja ho nemohla vytlacit, povolil se mi i cipek, který tam překážel a malej nemohl přes nej vylezt, museli mi nakonec pomoc mackanim na bricho, i když vím, ze se to nemá, ja v te chvili byla rada. Taky jsem byla po tom druhem porodu víc zničena 🙈 tak držím palce at jde vse hladce 🍀
První porod ráno kolem 2 hodiny, jsme jely do nemocnice a už si my tam nechaly žádný bolesti nic, chodila jsem na monitory a druhý den kolem 17 hodiny sestra přišla že jdem na monitor, neměla jsem žádné bolesti vůbec nic, když dotocila monitor tak že jdeme rodit, přišly jsme na sál kolem 19 hodiny a sestra že už jsem otevřená cca 6 cm, porod trval cca 1 hodinu bez bolesti atd, syn se narodil se v 20.04, rodila jsem v ČR, a druhý to samý jak přes kopírak ten se narodil v 21.00 tak syn a to jsem rodila v Rakousku.
Prvy - odchod zatky rano 11.10, nad ranom cca 4:30 12.10 prve slabe krizove bolesti, bola som v porodnici kde mi potvrdili rovno porod a hned som isla na sam. Kontrakcie som necitila, len nonstop silne krizove bolesti. Cca 7:30 pichnute epi, bola som na 3cm, o 9:45 sa maly narodil.
Druhy porod: z nicoho nic kontrakcie po 3 minutach, odchod zatky som nezaznamenala, bolesti zacali 20:30 cca. Do porodnice sme dosli 21:30 bola som na 5cm otvorena, silne pravidelne kontrakcie, ziadne krizove bolesti. Epiduralka sa nestihla, maly sa narodil 22:45.
V oboch pripadoch mi rupli vodu, u druheho porodu prakticky az pri samotnom porode.
Bolel ma viac druhy porod, ale zase trval 2 hodiny. Obe deti boli na 3 zatlacenia von, starsi mal 2.5 kila a mladsi 3.7. Ten mladsi sa mi rodil lepsie. Oba porody bez poranenia.
Za mna oba krasne. Rodila by som kludne kazdy rok. Zato tehotenstvo je pre mna peklo
Tak u první 41+6tt první kontrakce v 5 ráno a šlo to rychle v 6:55 venku. Malé nastrihnuti. Porod hektický a chaotický váha 3560g a 51cm. U druhé vyvolávaný v 38 tt ( cukrovka), v 8 ráno tableta a do půl hodiny ukrutné křížové bolesti. Malá venku 11:05. Porod se spostou žáků s medicíny váha 3050g a 49cm. Natržena močová trubice. A třetí po 13ti letech od druhého syn. 40+6tt odpoledne zaveden balónkovy katetr. Po půlnoci vypadl a od teplé sprchy ve čtyři ráno slabší kontrakce. U porodu jsme byli sami, přítmí, ticho jen já a muž. Před sedmou přišla PA a na dvě zatlačení byl junior venku. Nejkrásnější porod. Váha 3160g a 49cm. Bez nastrihu a bez poranění. U všech tří porodů voda prasknutá při porodu. U prvního mi bylo 25, u druhého 28 a u třetího 40 let.
Já oba porody stejné,jen díky lepšímu vedení druhý rychlejší....
První porod začal rovnou kontrakcemi po 3 minutách a trval 21 hodin byl hrozný, a malá byla trochu přidušená, druhý porod trval 2h 55 min od příjezdu do porodnice, 😉 byl fakt rychlý a za odměnu, odrodila jsem si ho sama většinu ve vaně 😅, polohu jsem zvolila též jinou než u prvního. Další zásadní rozdíl byly křížové bolesti, u prvního porodu to šlo spíš do břicha, ale zase jsem ho celý prozvracela 🤣. Pro mě byl druhý porod zásadně lepší. První dcera je uplakaná a uřvaná, ukňouraná od prvního dne a zůstalo jí to do teď, do dvou let se budila v noci s řevem. Na oddělení šestinedělí byla slyšet na celé patro (přičítám to tomu porodu), druhá je Smíšek pohodářka, dítě za odměnu😉
První těhotenství celkem v pořádku jen jsem měla strašnou alergickou reakci cca v 37.týdnu, skončila jsem v nemocnici, nakonec jsem přenášela, jinak žádné stresy. Druhé těhotenství, nejdříve malá nosní kůstka, oboustranné cysty v choriodalním plexu, krvácení během těhotenství 🙃 takže pořád stres...nakonec jsem také přenášela. V obou těhu jsem vypadala krásně 😅, škoda, že nejde aby to zůstalo, zase vypadám jako puberťák
První porod trval 12 hodin a voda mi praskla po 8 hodinách a 8:24 byl starší na světě, kontrakce silné už od té první, až do konce. Druhý porod trval 7 hodin, zaclo to ve 2 v noci první kontrakce a taky hodně silné, stejně jako u prvního porodu a byli extra silné až do konce, vodu mi museli prasknout v 9 a v 9:06 byl malý na světě. U prvního jsem měla epidural a u druhého jsme to nestihli a vždy hodinu před odjezdem do porodnice, jsem byla na WC se vyprázdnit jak nikdy 😅 hlenová zátka mi z obou těhotenství odešla týden před porodem. První těhotenství mi bylo pořád zle, bohužel to ovlivnili i okolnosti co se děly, navíc totálně bez chuti na jakýkoliv dotek od chlapa a u druhého, to bylo mnohem lepší, bolesti jsem měla, ale ne tolik a chuť na chlapa byla velká 😅 u obou těhotenství šílené pálení žáhy 🙈 u prvního jsem mohla spát jen na zádech u druhého pouze na levém boku.
Já teda měla každý porod jiný, ikdyz oba předčasne ukončené. Ale co se týká těhu, tak to druhý bylo nesrovnatelně horší. A je všechno horší, i to miminko 🤣
Oba vyvolavane, první trval 39,5hodin, nakonec porod přirozeně, ale obrovská ztráta krve, šílené problémy, nutná transfuze. Bolesti a špatné hojení. Druhý trval 24hodin, potom nutný akutní císař v celkové anestezii. Problémy, vystřelil mi tlak, vysoka horečka, na sále jsem ležela přes 2hodiny. Kdyby nebyl císař hrozilo mi vykrvaceni. Navíc malá měla šňůru 2xkolem krku a reálně by ji hrozilo priduseni. Nicméně po operaci jsem byla druhy den fit, fungovala jsem hned a bez bolestí.
První dcera bolesti ve dvě ráno ( začali dřív,ale ty jsem zaspala) a to už jsme jeli do porodnice s bolestmi každých 5 minut a plodovou vodu praskli až v porodnici narodila se 10:30, druhá dcera vyvolávaný porod bolesti začali postupně jako při menstruaci ( mírné) cca 17:00 a největší bolesti začali až v 18:00 a malá se narodila v 19:05 musím říct že ten vyvolaný porod byl lepší
Oba porody byly vlastně skoro stejné. Trvaly 6 hodin od 1. kontrakce, rozdíly byly akorát v časech a pohlaví děti 😅 1.se narodil ráno a 2. večer. Druhý porod byl intenzivnější, dá se říct bolestivější (možná mi to jen přijde, protože jsem rodila před pár dny, třeba bych to s odstupem času hodnotila jinak ☺️😁) a taky jsem málem porodila v autě 🙊 Jinak to probíhalo přesně taky jak jsem si naplánovala 👍 Protože myšlenka má velkou sílu, co si videa přát, to se stane. Přeji ať ti vše vyjde, tak jak si budeš přát 🍀
@kevi1 5cm je na půce, je potřeba vyčkat těch 10cm, fakt se nesnažit rychle rodit, natzrženej čípek je masivní krvácení o život. Férově řečeno, chce to intimní aktivity i blízko před prodem, prokrvení pánevního dna. Když nic, hopsání na míči. Férově se mně ptali u Apolináře na porodním sále, jestli máme zkušenost s uspokojováním rukou, takové co mysleli, to nebylo a tak byl automaticky nástřih i když asi zbytečně.
@nezadanejmilda prosim? 😂😂😂😂😂😂 ja som sa samozrejme otvorila z 5 na 10 kym som zacala rodit, nechapem o com tu pisete? Ja som rodila prirodzene, bez zasahou a bez poranie sa porodila normalne, ked som sa otvorila. Neviem jak som podla vas mala ako spomanovat otvaranie, nedokazala som to ovplyvnit 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@nezadanejmilda taky nechápu jak tlačení zadržet,já byla na 8 cm když jsem přijela do porodnice a stejně jsem byla šitá
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Oba moje porody byly průběhem úplně stejné, až jsem měla deja vu. 😱 Od první kontrakce trval ten první 28 hodin a druhý 10 hodin. Oba porody postupně sílící kontrakce, odjezd do porodnice, tam nález 5-6cm, praskla voda a šla jsem tlačit 😁 starší se narodila ve 0:25 a mladší 19:50.