Ahoj všem holky... přicházím asi ne s moc tradičním dotazem...
Jsem v 6. měsíci a procházím teď velmi stresujícím obdobím, protože jsme se s přítelem rozešli a ještě stále spolu bydlíme a do konce měsíce se má odstěhovat od nás. Rozchod proběhl z toho důvodu, že jsme se pořád hádali kvůli jeho expřítelkyni, která nás chtěla rozdělit, kvůli jeho dluhům a nespolehlivosti a kvůli jeho lžím, díky kterým mu už nevěřím delší dobu.
Chci se zeptat, zda máte některá stejnou či podobnou zkušenost? O malou se prý postará a pomůže mi s ní co to půjde.
Je možné, že si uvědomí chyby, které dělal a že se k nám ještě vrátí? Je mu 25 let a je taxikář... Popřípadě je lepší, že odešel a já dostala šanci na lepší život? Trápí mě to jen kvůli malé holčičce, kterou nosím v bříšku a bojím se, aby jí nepoznamenalo to, že nebudeme spolu s jejím tatínkem.
Děkuji moc všem za rady a povzbuzení... :(
Myslím, že někdy je lepší, když rodiče jsou od sebe a dítě má s nimi hezký vztah, než aby rodiče žili spolu a hádali se. Dítě to pak citi, že je něco v nepořádku a taky mu to neprospívá...
Ahoj,
podle mého je lepší, když budete od sebe, než aby ta malá vyrůstala v nefunkční rodině, kde se rodiče jen hádají a tak...
Nebude to jednoduché, to určitě ne. Po porodu jsem byla opravdu ráda, že mám manžela k ruce. Ty první dny doma byly neuvěřitelně náročné.
Znám případ, kdy se partneři taky takhle rozešli, otec šel i tak k porodu a neskutečně je to s maminkou sblížilo a teď jsou spolu. Ale záleží asi, jak který chlap.
Jen dotaz, jak dlouhou dobu už mu nevěříš?
Ahoj ,
V první řadě bych si položila otázku jestli ty ho chceš a co k němu citis.Píšeš že tě to trápí kvůli malé ,pokud vyloženě kvůli malé ale ne kvůli i sobě tak to nemá podle mne cenu.Partneri by měli být spolu i kvůli sobě nejen kvůli dětem.Byla jsem v této situaci jako já dítě a stejně to nefungovalo.V další řadě pokud o něho stojíš ,tak bych si s ním zkusila promluvit jak on to vnima a co cítí k tobě.Jestli je to pro něho definitivní.V další řadě bych se neespolihala na tvém místě že sám si uvědomí problémy a vrátí se když je rozhodnutý odejít ,ale třeba ano.Kdyz si s ním promluvis a budete chtít oba být spolu ,tak bych pořádně s ním probrala problémy ,našla bych společné řešení které bude vyhovovat oboum.Jinak s tou důvěrou je to těžké,asi bych doporučila poradnu.S přítelem jsme teď měli větší krizi skrs dluhy ,taky v tom byla jiná ženská ,dluhy jsme spolu vyřešili ,kdyby se to tedy mělo opakovat asi bych už odešla .S důvěrou je to horší dodnes je to lepší ale furt to není ideální ,myslím si že v tomto pomůže hodně poradna.
@veronikaangel ještě dodám,ono těžko aby ti kdo tady nějak radil.Je to tvůj život a záleží na tobě jestli o něho stojíš a stojí ti to za všechno to řešení problémů , důvěry.Je to běh na dlouhou trať ale pokud oba chtějí a nechtějí ztratit toho druhého věřím tomu že to dokážou.držím ti palce
@veronikaangel Jsem v obdobné a zároveň jiné situaci. Jediné co ti teď můžu poradit je, že to prostě musíš odžít a dostat se trošku do klidu. Může se stát všechno a nic. Máš hlavu plnou představ a myšlenek. Nech to trochu odležet nebo z toho zešílíš. Já vím, že je to klišé, ale ono se to časem ukáže samo. Ted se zaměř na sebe a aby jsi byla TY spokojená. Já vím, že to je těžké, ale nic víc s tím nenaděláš ani nevymyslíš.. Ted toho jsi prostě plná a chce to ven 😉 Neboj určitě bude dobře! Držím palce 🍀
Jsem v podobné situaci, přítel mě taky opustil v těhotenství, a mě se sesypal celí svět. Snazíla jsem se to opravit, my se ani nehádali a neměli jsme žádné problémy, ale prostě si uvědomil že mě nechce a odešel. ( neodešel, pomáhama mí, bude se starat, a neodejde dokud se nepostavím na nohy,) Chtěl jsem to zachránit, ale když nemá on zájem, ja s tím nic neudělam. Jestli máte být spolu tak budete, to ukáže čas, jestli se srovná a bude chtít být muž jak se sluší a patří. držím všem palce.
@veronikaangel mně se stalo něco podobného...opustil mě ještě před porodem a po porodu jsem zjistila proč....kvůli mé vdané nejlepší kamarádce se kterou se tahal několik let....zhroutil se mi svět ...a po porodu ještě taková rána....a přesto jsem byla schopná snim komunikovat kvůli malýmu,ale ona docílila toho aby se na malýho vykašlal a nevídal ho...radši si sní pořídil čokla a poslouchá ji jako ten pes....v životě bych do něj neřekla že se vykašle na své dítě a nechá mě vtom samotnou...a to má syna z prvního manželství,o kterého se staral až přehnaně a stará se dál...ale můj malej má prostě smůlu...je to sobeckej hajzl a doufám že se jim to vše vrátí...zničili toho hodně....ale vy máte trochu jinou situaci třeba ještě šanci máte....hl se snažte být co nejvíc vklidu vše se odrazí na miminku já vím co řikám ...vim že to neni lehký....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@veronikaangel Ahoj!
Já jsem upřímně řečeno zastáncem toho, zkusit rodinu udržet i za cenu nějakých obětí.
Naše manželská krize trvala 3 roky, od narození syna do letošní zimy. Teď jsem moc ráda, že to dopadlo takhle a jsme stále spolu.
V první řadě ale musí chtít oba a snažit se oba. Jinak to smysl nemá. Jakmile je jeden neochotný kupříkladu přestat lhát, jak píšeš nebo se nesnaží řešit důležité věci, je to jako házet hrách na stěnu.
Takže těžko říct, jaká situace u Vás konkrétně byla. A především, jestli ON SÁM CHCE, být s Vámi. To bylo to, co rozhodlo u nás, když se došlo až ke krajnímu řešení - chlapi neberou vážně slova ( jak by někdy měli), ale spíš ty činy.
Dívala jsem se na tvůj profil a jsi neuvěřitelně krásná a mladá holka. Takže určitě se nemusíš bát, že bys nepotkala chlapa, který by si tě předcházel a staral se o tebe i tvojí dceru 🙂
Pokud byste se k sobě měli vrátit s jejím otcem, museli byste na vztahu pracovat oba - ne jen ty, abys prosila, plakala a vyhrožovala. To primárně ON musí chtít a začít jednat tak, aby změnil ty věci, o kterých píšeš.
Hodně štěstí :-*