Krásné pondělí,
vybíráme jméno pro chlapečka a tyto tři máme v užším výběru. Které byste vybrali a klidně i proč? :D
Manžel je Brit a příjmení bude mít anglické, takže chceme, ať se v obou jazycích píše stejně a je v obou zemích běžně užívané.
Máme Ríšu, v příjmení je také R.
Richard ❤️ To je jméno jako pro krále 🙂 Skoda, ze se k našemu příjmení nehodí ☹️
Richard, strašné se mi to jemno líbí, kdybych pak nechtěla pro syna jméno začínající na stejné písmeno jako jmeno dcery, tak je jistě Risa
Richard
@apple_tree Vidíš, na toho jsem úplně zapomněla!😄 Taky ho miluju a je to o důvod víc ho dát! Mně taky přijde, že z těchto tří je nejmíň dávané, malých Ríšů už pár znám - obzvláště z dvojjazyčných rodin.
@takyjedna Jojo, Richard je fajn, ale jakékoliv další varianty toho jména se mi bohužel už moc nelíbí:/
@barulina Manžel ho taky miluje🙂 Mně se líbí jen v tom základním tvaru, ale třeba bych si zvykla, no...
Richard je pěkné jméno. V Anglii jsem poznala Richarda a volali jsme ho Richie
Robert
Můj přítel je Robert. Chtěl, aby syn byl též, nesvolila jsem, mě se to jméno nelíbí a při představě, že mu někdo řekne Robertku... Uf. Je to Mikuláš
Richard. Richie. Krásnè jméno. Jen né Robert 🫣
@malinkata manžel je Robert a v životě mu nikdo Robertku neřekl 🙄🤦🏻♀️
Robert nebo Richard.
My měli ještě vybraného Alexandra. Ten je taky použitelný všude ;)
Richard.
Jinak ještě Martin je univerzální🙂
Richard.
Richard.
Za mě taky Richard, krásné, mužné jméno. A pro dítě se mi "Ríša" líbí. Ale je jich teď poměrně dost, záleží, jestli to je pro vás podstatný důvod.
@veroniquecz no u nás paní a je jí přes 40 mu tak říká.
A já spíš řešila, jak zdrobnele mu bude říkat okolí, když je malý.
Příteli říká rodina Robine
@malinkata muži říkali Robinku, Robi, Robe, Robišu….
@malinkata Mně se zase líbí, že je to takový chlapský jméno:P A doufám, že generace našich dětí bude mít robertka jen jako trapnou hlášku našich babiček - přijde mi, že už je to lehce old-school, myslím to označení té pomůcky:D Že už se to dneska mezi mladými moc neříká. Ale třeba se pletu, nebo třeba vybereme jiné, no;)
@kelerub :DDD
@veroniquecz Právě. Když jsme měli ještě delší seznam (asi 20 jmen), tak jsme postupně testovali přátele a obě rodiny a jediný, koho napadlo robertek byla naše babi:D Pro dnešní nejmladší generaci už to nezní tak cool, mezinárodně, takže myslím, že kdyby se dělala anketa na ZŠ, přehled v tomto odvětví budou mít jistě slušný, ale spousta z nich, aby nebude spojovat robertka s onou pomůckou:D
@veroniquecz Jo, nad tím jsme taky uvažovali, ale zjistili jsme, že se nám líbí, když jméno začíná souhláskou🙂 A pak nám taky přišlo více ruské než britské:D
@me_druhe_ja Martina manžel vyřadil hned v prvním kole. Nejdřív jsme si udělali kategorie ano, možná, ne a manžel to měl rovnou v té "ne". A asi mě to ani nemrzí, není to špatné jméno ale kromě té univerzálnosti k němu žádný vztah nemám. To tato tři se mi líbí o poznání více;)
@pipi_puncocha Asi nepotřebujeme mít unikátní jméno za každou cenu, klasická jména se nám líbí, ale asi trochu i přikládáme důraz na četnost a je pravda, že těch Ríšů je kolem nás celkem dost. Takže to jako menší mínus bereme. Oba máme s manželem jedny nejčastěji dávaných jmen a vždycky jsme byly ve třídě minimálně tři nositelé:D A to je celkem opruz, takže bychom se toho rádi vyvarovali i u dětí.
@malinkata Manžel říkal, že by určitě říkal Bobe - je mu to z angličtiny asi nejbližší - a já asi Robe. Ale takhle jsme si to dopředu říkali i u dcerky, která nemá úplně tuctové jméno a nakonec má x přezdívek a říkáme jí intuitivně úplně jinak:D
Mne se nejvic libi Richard, ale v anglictine je hodne jina vyslovnost, nez v cestine. Plus ty ruzne varianty. Robert by byl spis Rob nez Bert a cesky je skoro stejna vyslovnost. Takze z techto tri bych volila Robert. My jsme chteli pro kluka Arthur a docela jsem se desila, jak by to moji rodice komolili. Jedno z dvojcat je Aria a muj tata stejne rika Arie
Richard 👌
@evawest Výslovnost bychom oželeli, hlavně ať se to v obou jazycích píše stejně - stačí, že pořád v Česku spellujeme naše příjmení. Jinak Arthur je krásný! Taky jsme ho měli na seznamu, ale jak říkáš, tím, že žijeme v ČR by to bylo trochu krkolomný.
Manžel by říkal Bobe a já asi Robe, ale kdo ví... Navíc se nám každý den líbí jiné o trochu víc 🤭
A vy jste taky mixlá rodinka?🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tak snad nebude kluk ráčkovat. 🙂 Jinak jsou to všechno pěkná jména, nejvíc se mi líbí Bernard (miluju Bernarda z Black Books 😀). Richard se mi líbí v češtině, ale dost by mi vadilo, kdyby ho v anglicky mluvících zemích někdo oslovoval Dick. 😀