Ahoj, chtěla bych se zeptat na Vas nazor. V pracovni smlouve mam psanou fyzickou zatez skupiny C, bud beham po sklade nebo stojim u stolu, nikdy nesedim. Taky predavam prepravcum baliky, denne mi projde rukama cca 400-500 baliku, pri cemz jeden balik ma od 2 do 30 kg. Kazdy musim nacitat do ctecky a vzit ho do rukou, z palety ho podat primo ridicovi, ktery ho dava do dodavky.
V obdobi Vanoc je tech baliku i treba 800-1000 denne.
Mam ranni, odpoledni a jednou tydne 13 hodinovou smenu. Kazdy 2. vikend mam pracovni.
Ted v tydnu jdu na UTZ a s gynekologem se teprve budeme o praci bavit, ale chtela bych se zeptat, jestli a v jake vysi by se v pripade, ze bych sla domu na rizikove snizila mesicni vyplata? Samozrejme bych radsi pracovala a jeste si co nejvic penez usetrila, ale s takovou fyzickou zatezi to nevidim uplne ruzove.
Dekuji moc za odpovedi.
Je to pocitano jako klasicka nemocenska? Tedy nejakych 60% z bezneho platu?
Jestli ti mohu poradit zůstaň doma,ja měla podobnou práci a hned jsem šla odzačatku na rizikové těhotenstvý nechtěla jsem ublížit sobě ani miminku a toď otázka jakou máš Šmoulo jestli na neurčito a nebo dohodou ja mam smlouvu na neurčito s moji výplatou 13500kč my chodí necelých 10000kč
@bayt Ja se prave bojim, ze tam zadna takova prace neni volna, proto se ptam uz na tuhle variantu. Dekuji za odpoved. 🙂
@miskamysicka
ano, je to stejná výše
@miskamysicka pokud není, máš nárok být doma za plný plat - takže nerozumím tomu, proč bys šla na rizikáč, když nemocná nejsi, je to pěkně nevýhodné
@ferrari momentálně na určito, do února 😒
Jak pise bayt, musi te preradit na jinou praci, kdyz zadnou nemaj, tak budes doma za plny plat. A neschopenka v tehotenstvi se pocita jako klasicke nemocenska, takze cca 60% z platu a vychazky, ktery budes muset dodrzovat do doby, nez budes moct nastoupit na materskou, kdy se neschopenka ukonci.
@miskamysicka no tak zkusit jiné misto jak píšou holky a když nebudou moc vyhovět tak jít na rizikové a mohou ti i prodloužit na neurčito nevim jak to chodí ve vaší firmě,ale mě to tak udělaly😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Musí tě přeřadit na práci vhodnou pro těhotné (žádné těžké balíky). Pokud nemůžou, máš nárok být doma za plný plat. Rizikové se dává v případně zdravotních potíží a nemocenská je zhruba půlka tvého platu.