Ahoj, potřebovala bych se pozeptat
Teď jsem skrz časté nemoci (v těhotenství) na nemocenské u obvodního lékaře (nechci nic riskovat - jinak jsem marodila naposled před rokem se zánětem ledvin)
Z klasické poradny pro těhotné mne chtějí poslat do rizikové poradny (skrz manželovu nemoc)
A tak bych se chtěla zeptat jak to je s nemocenskou, vím, že ji budu přepisovat od obvodního lékaře... ale teď nvm jestli mi jí převedou do té rizikové poradny, nebo jestli budu muset ke svému lékaři... ale na druhou stranu když budu chodit do rizikové poradny, tak už nebudu chodit do klasické poradny u svého lékaře
Jak jste to měli... a jak to pak je i v té rizikové poradně (oproti klasické)
Děkuji
@zajusenka Myslím, že jeden lékař tě předá do péče jiného. Určitě ti řeknou na místě, pro tebe to nebude znamenat nic víc, než maximálně jeden papír navíc. Neschopenka ti bude pokračovat, pokud je k ní důvod. Asi budeš chodit častěji na kontroly a ty budou i podrobnější než v běžné ambulanci. Možná budeš i dřív odeslaná k registraci do porodnice, pokud není její součástí právě riziková poradna.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zásadní rozdíl riziková poradna vs. poradna u lékaře, že se tam šíleně šíleně dlouho čekalo, protože neumí moc odhadnout, jak dlouho tam kdo bude (aspoň tak já si to vysvětlovala). Pokud jsi na neschopence, tak by to snad nemuselo až tak vadit, ale stejně to pro mě nebylo moc příjemné (a to jsem v rizikové poradně nakonec byla jen 1x).