Rentgen na samém počátku těhotenství. Nemohlo to uškodit?

5. čer 2020

Ahoj,

Byla jsem se synem na rentgenu, protože si zlomil ruku a musela jsem ho na stole přidržovat. Měla jsem ochrannou vestu a doktor se mě samozřejmě ptal, jestli nejsem těhotná. Za tři dny mi ale nepřišly měsíčky a měla jsem pozitivní test. O miminko jsme se primárně nesnažili, ale stalo se. Vůbec mě to ještě v tom stresu jak kluk řval nenapadlo. :( Teď mám strach, jestli to nemohlo takhle v úplným začátku tomu embryu uškodit. Jako způsobit nějakou VV nebo tak.:(

sudylichozrout
5. čer 2020

Byla jsem v prvnim trimestru a take jsem musela dcerku drzet na rtg. S vestou by to melo byt dobre.

martt
5. čer 2020

Ja jsem na začátku těhotenství, než jsem vůbec zjistila, že jsem těhotná tak mi dělali rentgen ruky ani jsem neměla na sobě žádnou ochranou zasteru. A mám krásného zdravého 4 leteho chlapečka. Neboj bude to v pořádku.

jade85
5. čer 2020

Já jsem na začátku těhotenství, když jsem ještě nevěděla, byla rtg zubů. Měla jsem ochrannou vestu. Bohužel první screening odhalil vvv. Hned mě napadla spojitost s rentgenem, ale genetička mě přesvědčovala, že to s tím nesouvisí, že v mém případě vada vznikla náhodně.

autor
5. čer 2020

Děkuji. 🙂 Normálně nejsem žádnej resic a zmatkar, ale trochu mě to vyděsilo.

tynka9
5. čer 2020

byla jsem na rtg zubů než jsem zjistila těhotenství (asi týden od ovulace), měla jsem vestu a vše v pořádku... jinak z toho, co vím, tak pokud se rengenuje takhle brzy, tak je to jako s ostatním škodlivým buď a nebo - pokud to projde, tak je většinou dál vše v pořádku, pokud je něco špatně, miminko to vzdá a odejde... držím palce, ať jsi ta první varianta. Zkus se nestresovat, to miminku taky nepřidá 🙂 bude to dobré

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru