Registrace ve Vinohradské nemocnici v Praze, jak dlouho to trvá?

ovecka27
16. črc 2023

ahoj, kdo jste se byl ted nekdy registrovat ve Vinohradske, jak dlouho cca to tak trva??? docetla jsem se, ze kdysi to slo online, nechapu, proc to zrusili…🤷🏼‍♀️😜😭🙂🤦🏼‍♀️…a dalsi vec, pokud by nekdo vedel, rada bych chodila do prace co nejdele, nedokazu si predstavit travit 6 tydnu uz ted doma, by mi stacilo tak 2 tydny pred potodem treba…muzu nastoupit na materskou az takto? nebo nutne musim tech 6 tydnu??? dekuju moc, nikde jsem se to nejak zvlast nezjistila…🙃

gruyerre
16. črc 2023

@ovecka27 na mateřskou nemusíš před porodem nastoupit vůbec, nebo klidně třeba ty dva týdny před termínem. Akorát ti ty týdny, které jsi nevyužila, propadnou (nemůžeš o to dýl mít mateřskou po porodu).

ovecka27
autor
16. črc 2023

@gruyerre aha, díky za info, já právě myslela, že to pak propadne celé…🙂 tak super

moudivlacek
16. črc 2023

@ovecka27 podle me cele, ale overte si, alespon driv to tak byvalo myslim

ovecka27
autor
16. črc 2023

@moudivlacek jsem to hledala a nic moc nenašla, což se celkem divím, že jsem jediná, kdo to řeší…?🤷🏼‍♀️🙂

gruyerre
16. črc 2023

@ovecka27 nepropadne, po porodu pak budeš mít těch 22 týdnů.

moudivlacek
16. črc 2023

@ovecka27 nyni bohuzel nevim, ale vim, ze znama kdysi uz teda dele, byla do porodu a materskou nemela, ale je fakt,ze ta delala porad a o penize ji neslo, vic bohuzel netusim, tak zavolejte na socialku

alkena
16. črc 2023

PPM pobírat před porodem nemusíš, celá ti nepropadne, jen se už počítá ta doba, po kterou je na PPM nárok, viz

"V případě, že by žena chtěla pracovat až do dne porodu, měla by vědět, že může, ale podpůrčí doba se jí od 6. týdne před plánovaným porodem počítá, s tím, že za dny, kdy žena pracuje, nemá na dávku nárok. Po uplynutí doby poskytování peněžité pomoci v mateřství je vyplácení dávky ukončeno."
https://www.cssz.cz/web/cz/penezita-pomoc-v-mat... (sekce výplata dávky)

ovecka27
autor
16. črc 2023

@alkena díky 🙂

blondynka400
16. črc 2023

@ovecka27 ofico jsem nastoupila na MD 6 týdnů před TP, ale pracovat jsem nepřestala, stejně jako celou MD, kdy jsem si zkrátila pouze úvazek na půlku, ale pracovala dál. Vše se dá nějak dohodnout, záleží, jakého máš zaměstnavatele.

ovecka27
autor
16. črc 2023

@blondynka400 mne to ani nevadí, když se mi to bude krátit, navíc mám i dost dovolené a tu taky asi budu muset vybrat…takže bych mohla nastoupit až tím porodem…🙂

blondynka400
16. črc 2023

@ovecka27 tak vybírat si dovolenou nemá smysl. To by jsi byla stejně doma jako na MD a zbytečně by jsi o dovolenou přišla. Tu si pak vyčerpáš mezi MD a RD.
Každopádně za mne se to chce i tak domluvit v práci, zaměstnavatel běžně nepočítá, že žena zůstane déle, než těch 6-8 t před TP

enkelii
17. črc 2023

Registrace trvá do 10 minut. Nebereš si pořadové číslo. Přijdeš rovnou na recepci. Rodila jsem ve Vinohradské min. měsíc a rozhodně nedoporučuji. Přeplněná kapacita. Rodí tam hodně holek z UK. Nedostatek lůžek. Hrozilo, že první noc budu spát na sále. Porod byl ok. Krásné prostředí. Miminko odrodili hezky. Bohužel jsem díky zapomenutému kusu placenty a špatnému zašití měla zbytečně poporodní komplikace.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru