Redukce váhy v těhotenství

carllin
8. bře 2016

Ahoj děvčata, dneska jsem si testem potvrdila opožděnou menstruaci, ukázaly se dvě čárky. Od 1.1. jsem se rozhodla pro redukci velké nadváhy a k dnešku zhubla přes 8 kg. Obávám se nejen rychlého nabrání kil zpátky, ale také mnoho navíc. V čem spočívá ta redukce - do jídelníčku jsem zařadila jen zdravé potraviny (spoustu ovoce, zeleniny, libové maso, ryby, netradiční přílohy -quinoa, kuskus,..., mléčné výrobky), dostatečný pitný režim (piju výhradně čistou vodu), zařadila pohyb (procházky s psíkem), úplně z jídelníčku vyřadila smažené, majonézy, sladkosti, sladké pití apod. Každý den přijmu minimálně 7000kj, hlídám vyvážený poměr přijatých bílkovin, tuků, vlákniny a sacharidů.
Vím, že zdravý vývoj miminka je nejdůležitější. U zdravého stylu stravování chci zůstat, to podle mého názoru miminku jen prospěje. Spíš mě zajímá kolik by toho měla nastávající maminka sníst, aby se vše vyvíjelo tak jak má. A přitom jsem nenabrala 30kg, mám k tomu sklony. Myslím si, že ani vysoká nadváha miminku neprospívá (veliká zátěž srdce maminky, kloubů, cukrovka,...).
Jaký je váš názor?

bajana
8. bře 2016

Myslím, že robíš to najlepšie, čo môžeš. Tehotná by mala čo sa týka množstva zjesť o cca 1 svacinu viac. Ak ješ 5x denne a nehladovies, nebála by som sa úbytku váhy, pokiaľ mas veľkú nadváhu. Sú ženy, ktoré frčia celý prvý trimester na kole a suchých rozkoch a deti majú zdravé.

carllin
autor
8. bře 2016

Jím po třech hodinách menší porce, hlad nikdy nemám. Většinou jím i 6 jídel za den. Ráda bych, aby rostlo jen bříško a zbytek se nezvětšoval 🙂

mauss
8. bře 2016

To sme na tom podobně 😉 nestihla sem sundat všechny kg po porodu a už sem zjistila že cekame další potomstvo 😀
Takze se držím zkratka ale občas si udělám den kdy si dopreju 😉

mika251
8. bře 2016

Holky ja neviem, či robím dobre, ale mám pocit, že jem ešte menej, ako pred tehotenstvom - a síce ma úplne prešla chuť na sladkosti, takže som totálne vypustila všetky tie keksíky a čokoládky. Jem len raňajky, obed a večeru - a k tomu nejaké to jablko, alebo iné ovocie medzi tým.
V 21 prvom týždni mám kilo hore.

Mám trochu obavy, či to nie je málo, ale hlad nemávam, nemám potrebu väčšieho prísunu jedla, naopak, porcie ani nedojem, pretože som hneď plná.
Mám sa "premôcť" a jesť viac? Nebude mať bábätko nedostatok?

mauss
8. bře 2016

@mika251 já bych se nebála 😉 pokud netrpis hlady je vse v pořádku

netanel
8. bře 2016

Není to žádný problém, zvlášť ne v prvních dvou trimestrech. Já nebyla a nejsem obézní, ale pár kilo nadváhy jsem měla, čekáme mimi z IVF a ty hormony se podepsaly pěti kily. Bála jsem se, že moc příberu, tak jsem se hlídala, první trimestr jsem i trochu zhubla, ve druhém přibrala asi dvě kila nad původní váhu, pak mi zjistili těhotenskou cukrovku, takže dieta a teď začátkem osmého měsíce mámt tri kila nad výchozí váhu. Na dia ani na gynde s tím nemají problém, že nepribiram. Ale pozor, velké váhové úbytky jsou nežádoucí, protože se uvolní toxiny, co byly v tucích, a dostanou se k miminku. Asi nejlepší je zlatá střední cesta, udržet si váhu jakou máš teď do konce těhotenství nebo přibrat cca 5 kilo, podle výchozí váhy a BMI

mrskato
9. bře 2016

Ahojky, držím moc palce, abys to zvládla 🙂 už těch 8kg je super! Já mám nahoře 5-6kg od začátku roku, to jsem zjistila, že jsem těhotná, opravdu se nepřežírám, netláskám pátý přes devátý a stejně, naopak, poslední dobou mám zažívací potíže a dávám si bacha na to, co jím, většinou si zatlásknu žaludek kefírem. Mám pupek jak v 6. měsíci a i silnější stehna. Možná je to tím, že je to druhé těhotenství, u první jsem začala nabírat až v 6. měsíci. Představovala jsem si, že u druhého naberu do 10kg a už teď vím, že to je asi nereálná představa...

feferka
9. bře 2016

Ahojky ... Ja myslim, ze to urcite neni o tom, ze kdyz jsi silnejsi, tak musis v tehotenstvi zakonite silene moc pribrat. Ja mam taky nadvahu, tak me jen doktor na zacatku upozornil, at se trochu hlidam .... Nesledovala jsem co presne jim, jakou to ma hodnotu, po kolika hodinach jim...jen jsem proste nejedla to, o cem jsem vedela, ze mi nedela dobre a taky jsem nejedla vecer ... Nakonec jsem v tehu pribrala 9 kg a z porodnice jsem odchazela o 18 kg lehci ... Ani jsem se nijak zvlast nehybala, jen jsem proste nezrala jak nezrizena 🙂 .... No ale kazda jsme jina a to co bylo dobre pro me, vubec nemusi vyhovovat tobe 🙂

pavlak5
9. bře 2016

Ahoj ,ja mela potize s jidlem v tehu ...bylo mi zle a skoro nic jsem nejedla...doktor me uklidnoval,ze strach mit nemusich ,ze ta potreba ditete je ne jist za dva,ale max 1jogurt navic...myslim ze jis naprosto luxusne a zdrave .Kdyz udrzis chute a velikost porci na uzde,neni duvoc pribrat sadlo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru