Krásný večer,
chtěla bych se zeptat, dávali vám u zubaře razítko do těhotenské průkazky, že jste byli na kontrole? Popř. kam když tam není kolonka? 🙂 děkuji moc 🌷
děkuji moc 🌷
To samé je asi i s kontrolou u obvodního?
Zubaře mi nikdo neřešil, ale kontrolu jsem zrovna stejně měla a razítko si nechala dat (kolonka tam byla). Víc na gynekologii chtěli, abych šla k obvoďákovi, ale tam šlo hlavně o EKG - to jsem si nechala udělat přímo na kardiologii, takže už mi návštěva obvoďaka přišla zbytečná.
Dali, ale zrovna mi vycházela kontrola. K obvodnímu jsem ani nešla. U prvního jsem to brala všechno poctivě, teď mi to přišlo úplně zbytečné…
Zubař je vyloženě kvůli matce - v těhotenství se ty zuby často kazí rychle - ale to razítko vlastně nikdo nepotřebuje.
Potvrzení od obvodního je dobré směřovat až do posledního měsíce těhotenství, protože tam jde především o EKG a o "kdybychom museli na rychlo uspávat, tak ať víme, jestli se neočekávají komplikace" ... ale jsou i porodnice, které si EKG dělají v rámci těch posledních gynekologických kontrol.
@alena337
Když jsem po zubaři chtěla potvrzení do těhotenské průkazky tak ani věděl co tam napsat. Byla jsem zrovna na prevenci, neobjednávala jsem se speciálně kvůli razítku. A obvodní si mě pozval sám. Máme s manželem stejného doktora, když mu řekl že jsem těhotná, pozval si mě a věděl co napsat do průkazky 😉
Já měla průkazu s kolonkou na zubaře i na obvodního doktora. Při obou těhotenstvích jsem byla na prohlídkách, razítka jsem dostala a dokonce i sestra na gyndě mě upozorňovala, že tam ještě razítka nemám. Každopádně jsem stejně chtěla jít dobrovolně.
Já si tam nechala dát razítko i zubařky jsem se ptala a prý jo,dala mi razítko kam mi doktor napsal zubař a u obvodního si taky nechám dát razítko zítra tam jdu, nevidím na tom nic špatného, hlavně gynekolog mě dost uháněl kvůli zubaři a obvodnímu,tak ať mám klid
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
K zubaři jdeš kvůli sobě, nemusíš sbírat razítka 🙂