Ahojky,zítra jdu na prvotrimestriální screening do Gennetu a zajímalo by mě jestli jste něco platily? Našla jsem na jejich stránkách ceník ale je tam napsáno pro samoplátce což já nejsem,tak by mě to zajímalo.
Ahojky, taky jsem byla v Gennetu a platila jsem, myslím, 1.000,-, jestli si to dobře pamatuju. Screening ve 20. ani ve 30. týdnu už jsem neplatila, platila jsem si pak až 4D ultrazvuk. 🙂
já si myslím, že tenhle první se platí všude. Pojišťovna ho neplatí. Koukala jsem na stránky svý pojišťovny a ta ho proplácí.
První screening se platí,ale myslím,že většina pojišťoven ho proplácí. Já platila 1500,- a pojišťovně jsem donesla fakturu a proplatili mi to.
Já byla v Brně na Veveří a platila jsem 1450,- 🙂
pokud jsi tam byla na vyšetření v genetické poradně a jako doporučení bylo provedení tohoto screeningu, tak nebudeš jako jejich pacientka platit nic.. pokud jsi tam nikdy nebyla a jdeš tam prostě, že tě jiné pracoviště nenapadlo, tak platit budeš, ale přesně nevím, něco mezi 1100,- a 1600,-
Já jdu do přímo na genetiku do Motola a neplatím nic.
V Ostravě se za něj platí 840kč. Je to nadstandart takže si každý zvolí podle sebe jestli na něj chce jít či ne, proto si ho každý platí sám, a některé pojišťovny ho ale proplácejí, jen musíš mít doklad žes platila, s tvým jménem a co to bylo za vyšetření... další screeningy jsou hrazeny pojišťovnou. Ale prý tento je nejjistější, prý se na něm vady zjistí lépe jak na těch pozdějších vyšetřeních...
já to měla letos v lednu za 700Kč.
Plzeň 1000,-
Já byla v Gennetu a neplatila jsem nic (byla jsem tam celkem 5x). Měla jsem od svého Dr. doporučení. Ani regulační poplatek - jako těhotná bys ho platit neměla.
Prvotrimestrální screening Zlín - nemocnice(porodnice) ZDARMA. V Prediku se to ale platí.
já v Prostějově 1400kč a 1000kč proplatila pojištovna zpět ..
V ČB se neplatí 🙂
Ostrava FN - 850 + 50fotka. Moje pojišťovna Česká průmyslová ho proplácí.
1100,- Gennet, ZPMV mi dala 1000,-
Karlovy Vary - vyšetření 3D UTZ + krev + 2x 3D fotografie = 1000 Kč.
já platila 850kč - ostrava
A muzete sem psat take vek?? Ja, sestra, sestrenice ani kamaradky jsme nic neplatili, kazda jsme v jinem meste a v dobe tehu nam bylo 30-34let. Ceske Budejovice, Pelhrimov, Praha (Apolinar, Podoli, Bulovka...)
ČB, 0,-, první ve 28 letech, další ve 31 letech... ovšem někteří doktoři v ČB ho dělají placený 😉... nezáleží ani tak na městě, ale na lékaři... 😉
K. Vary 1000kč přepnou i na 3D dostali jsme asi 8 fotek skvěle se nám věnovali! Stálo to za to 😀
Ahojky, tak já platím 1.000 Kč, gynekologická ordinace v Praze. Jinak jsem si to zjišťovala a ověřovala mi to pak i kamarádka a s úhradama je to takto:
V těhotenství máš standartně nárok na jedno hrazené screeningové vyšetření, přičemž aktuálně se dělají dvě a to v I. trimestru, ve 13tt a říká se tomu správně utz vyšetření vrozených vývojových vad a tento odhalí s větší pravděpodobností Downův syndrom, ale už s menší rozštěpy.
Ve II. trimestru, cca 17tt se dělá druhý screening (utz vyšetření vývvojových vad), který naopak odhalí spíše rozštěpy než Downům syndrom.
Pojišťovna hradí pouze jedno tohle vyšetření a porodnická asociace není jednotná v tom, který ten ultrazvuk se má dělat. Proto někteří doktoři preferují vyšetření v tom 13tt s tím, že pokud bys chtěla i v tom 17tt, tak si ten druhý screening musíš sama zaplatit. A naopak jsou zase lékaři, kteří preferují vyšetření v tom 17tt, ale doporučují nebo nabízí možnost pacientkám i v tom 13tt a pak si musíš zaplatit ten ve 13tt (protože ten v 17tt ti uhradí pojišťovna).
Potom je ještě screening okolo 20tt a ve 30tt a tomu se říká ultrazvuková kontrola růstu plodu (nebo tak nějak). 🙂.
No a já to mám přesně tak, že ten můj preferuje screening v 17tt, takže ten ve 13tt musím platit. Nicméně jdu na něj ve 12+0 tt.
Ale na druhou stranu radší dám 1.000 Kč a nechám si udělat pak i ten druhý screening než se strachovat, že mímo bude mít genetickou vadu.
Kdybys měla ještě nějaký dotaz, tak klidně písni do IP ;).
Strakonice - 300Kč, v době těhu mi bylo 26 let.
Ceske Budejovice- 500,-
prvni tehu 23let-jsme si ho neplatila a vysel mi ten placeny pojistovnou pozitivne-musela sem na plodovku...,
druhe 27let-zaplatila sem si ho a vysel negativne-
POZOR VYVOJOVE A VROZENE VADY DELAJI JEN TY NEJCASTEJSI-DOWN EDWARD ATD. TO ,ZE VYJDOU NEGATIVNE NEZNAMENA NA 100% ,ZE MIMINKU NIC NEBUDE. Ja sem zdarny pripad-dcera ma vrozenou vadu traviciho traktu.
Pojišťovna platí za těhotenství dva screeningy. Pojištěnec si sám může zvolit. Já byla na prvním a druhém zdarma. Třetí mi dělala moje obvodní gynekoložka tudíž také zdarma.
Byla jsem v Gennetu na obou screeningových vyšetřeních,s tím,že ten v I.trimestru jsem platila 1100 kč a ten kolem 20 týdne už ne.
GynCentrum Hloubětín ( Praha ) 1 200,- Kč
1400, predigo zlín
Zlín - Baťova nemocnice zdarma.
No...taková prohlášení jakože pojišťovna platí dva screeningy, bych tady moc neuváděla, nevím, jak která, ale moje teda ne.
Já jsme platila za prvotrim. 1400 v Centru prenatální diagnostiky v Ol. Let mi bylo a ještě chvíli bude 26.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
mě ho doporučila moje GynDr. kvůli věku a kromě regulačního poplatku jsme neplatili nic..