Prvotrimestrální screening, jak to probíhá?

kaii
7. bře 2018

Dobré ráno, všem.
Dnes jdu na prvotrimestrální screening a zajímalo by mě jak to probíhá, co si vzít s sebou a předpokládám, že fotečka prcka se platí, popřípadě kolik stojí?
Děkuji moc za odpovědi.❤🙂

jaanicce
7. bře 2018

Je to podrobnejsi ultrazvuk. Nejcasteji pres bricho, ale obcas to delaji i spodem. Ja byla na bulovce, zvlast mi brali krev a zvlast ultrazvuk. Jinak se me ptali na nemoci v rodine a merili mi tlak. Pak na utz prohlizeli a popisovali co a jak. Fotky jsem si nechala dat na usb uz nevim za kolik, za cca 200kc myslim. Drzim palce!

kaii
autor
7. bře 2018

A ještě malý dotaz k tomu, je možné určit z tohoto UZV pohlaví? 🙂

jaanicce
7. bře 2018

@kaii Je, ale malo kdo to dela, protoze tam neni takova jistota. Vetsinou to nechavaji az na dalsi screening ve 20tt, kdy je to preci jen jistejsi.

shel88
7. bře 2018

Mě ve 13tt pohlaví řekli, ve 14t pak potvrdil i můj gynekolog, ale stejně to beru s rezervou a počkám zda mi to potvrdí i na dalším screeningu. Někteří lékaři to ale prý poznají...

vita_
7. bře 2018

Především si zjisti k jakému lékaři jdeš a zda ma má certifikaci a pravidelný audit od FMF, jinak jeho výsledky mohou být nejisté. Pokud ti vyjde vyšší riziko jen kvůli krvi a NT, CRL a bpm bude z UTZ v pohodě, nechej si změřit i odstatní minormarkery (nosní kůstku, obličejový úhel, atd.), jen tak se zvyšuje přesnost a spolehlivost výsledku!

priefi
7. bře 2018

@kaii jak to probiha uz devcata psaly, ale co se tyce ceny foto, je to indivindy. Muze stat treba jen 50kc, nekdy ani si nic neuctuji (ale to je zridka kdy) a nekdy to stoji i kolem 300kc

babanci
7. bře 2018

Nám tedy už pohlaví řekli / u vnučky/.

andynahe
11. bře 2018

My s partnerem byli minulý týden, na soukromé klinice, jelikož u Apolináře měli plno. Tudíž za fotku nic nechtěli protože jsme platili dost peněz (to ještě musím zalarmovat pojišťovnu ať mi něco proplatí). My tam byli asi 30 minut, jednak kvůli zamlklému těhotenství (zmizelo nám dvojče), jednak proto, že prcek asi spinkal a nechtěl se moc hýbat, tak ho musel trošku doktor zlobit aby mohl vůbec vidět vše co potřeboval :D. Pohlaví nebylo možné určit (12tt).

bassetlady
11. bře 2018

Platila jsem 1300.-, ale 1000,- mi proplatí zpět pojišťovna, fotky byly zdarma.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru